На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 117 344
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.В неделя мисля да пътувам до Одрин.Знам ,че е писано по темата но все пак ако има някой с личен опит да ми отговори ще съм благодарна.Колата ми е лизингова и пълномощното ми е на английски /половинато на български и на другата половина на листа на английски/ ,като изрично се споменава Турция но на английски.Въпросът ми е някой минавал ли е с такова пълномощно и правят ли проблем от турска страна,че пътувам от северна България да не ме върнат като стигна там.И може ли да ми препоръчате някой ресторант за хапване ,където да опитаме и други техни ястия освен дроб и кюфтета.Благодаря.

# 76
  • София
vaisa, нашето пълномощно в същото и минаваме без проблем. Тръгвайте спокойно.
Колкото до ресторанта, може да пробвате някой от ресторантите в мола (но ресторантите, не щандовете за бързо хранене), там може да хапнете искендеркебап, компир(пълнен картоф) и др.

# 77
# 78
Makak ето отговора на твоя въпрос!

https://auto.blitz.bg/novini/vnimanie-novi-globi-za-chuzhdestran … forite-v-turtsiya

Gergana Ignatova също го е качила

# 79
  • у нас
С тези глоби ми се струва, че ще има отлив след известно време от Тр.

# 80
Sinara, не мисля, че ще има отлив на клиенти, които пазаруват от Турция! Тези глоби ще трябва да вразумят нашите джигити. Има си правила, които трябва да се спазват.

# 81
  • у нас
Solomon, правила има навсякъде, но не всички ги спазват. А пък, ако си направил  нарушение досега, ти се е разминавало. Не са те изненадвали на границата. Едва ли някой ще иска да плаща няколко хил. евро /както пишеше в едната статия/ или пък ще иска да си остави колата там, на паркинг, докато не платиш. Повечето като се връщат от пазар, са си изхарчили парите. Как мислиш, че ще платят? И ако платят голяма глоба, то няма нужда да ходят до там да пазаруват. Един път, ако "изгориш", втори път - едва ли ще искаш.
Така мисля.

# 82
  • Пловдив
Преди доста години пак беше така, затова спряха "дъртите" коли, защото някой предпочитаха да си оставят колата за 500 лв. там, отколкото да платят глоба.

Сега чакаме Халим да се намеси и да каже има ли сайт/ове, където да може да проверим дали сме нарушители.

# 83
  • Пловдив
https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama
Сайта за проверка на глобите. Отгоре вкарвате номера на колата,а отдолу кода,който изписва

# 84
  • Димитровград
Това е само за магистралите и мостовете.

# 85
  • Русе
Номерът на колата с интервал ли между букви и цифри трябва да се пише? Пробвах и със и без, но не ми зарежда нищо.
Макар, че ние не сме шофирали в Турция без HGS стикер, но да си проверя аз.
Редактирам се. Разбрах от съседна тема, че номера на колата се пише на латиница.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 21:24 от viki_1974

# 86
Здравейте на всички !
Другата седмица сме решили да отидем и ние на пазар в Одрин . Моля за съвет - преди няколко месеца бяхме на почивка в Кушадасъ и ни заведоха до доста огромен аутлет и останахме доста доволни от цените на маратонките и си вземахме по 3 чифта Nike за по около 50 лева ( тук в нашите молове са по 150-200 лева )
Целта ни е отново да напазарим маратонки , разбира се малко летни дрешки и искаме да си вземем по един куфар среден размер
Моля за съвет в Одрин първо до Аутлета ли да отидем или до Мола - къде има по-голям избор и къде цените са добри в момента .
Има ли смисъл след Одрин да ходим до Чорлу - има ли какво да вземем от там ?
Мерси предварително за съветите !

# 87
  • Перник
Има ли някой, който да пътува до Турция? Имам нужда от Резохин или Плакенил. Не ми е ясно дали трябва рецепта, мога да предоставя само такава от български лекар, написана на латиница. Знам, че има хора, на които донасят лекарства, но не съм наясно как се прави.

# 88
  • Русе
i.themachine,да не те подведа, но в Марги аутлет май не видях маратонки Nike. Магазин на Adidas има, за това съм сигурна, защото влязох да търся шапка на сина ми. Той също носи само маратонки Nike и лятото и ние им купихме, като бяхме на почивка в Кушадасъ, но неговите бяха 480 лири, а за дъщеря ми бяха 200 лири. Тя носи вече дамски номера. Лирата тогава ни мина по безкасов курс 27,8 ст.
В Ераста има Nike, но понеже ММ вече беше много изнервен само влязох в магазина, погледнах за шапка и маратонки не съм гледала въобще.

# 89
  • Варна
Тук можете да проверите дали дължите някакви глоби : https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78 … bi1pUJ--d0foigDP8 
Кликвате на червеният бутон на който пише " MTV ve TRAFIK PARA CEZASI ODEME" ,след това слагате отметка на "Yabancı plaka ile sorgulama yapmak istiyorum."   В полето изписвате регистрационния номер на автомобила задължително на латинеца ,отдолу изписвате  кода с цифрите и клквате на " SORGULA"  и гледате Simple Smile . Със сигурност ще има отлив защото и без друго много се чака ,а сега с тези проверки още повече.

Общи условия

Активация на акаунт