На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 395
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Димитровград
За гъбички по ноктите съм взимал това за моя позната. Каза, че е доволна.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 20:13 от papaone

# 421
  • Бургас
Здравейте, има ли къде да се види брошурата на Мигрос, която влиза в сила от утре ? На ebroshure, стои тази до 15,05,2019г..
ММ може да ходи утре, и да му поръчам някои неща Simple Smile

# 422
  • Пловдив
По- късно довечера може да се появи новата брошура.

# 423
  • Пловдив
Здравейте в събота ще пътуваме за Одрин през Свиленград с бебче. В колко се сменят сутрин на митницата за да не чакаме

# 424
Здравейте в събота ще пътуваме за Одрин през Свиленград с бебче. В колко се сменят сутрин на митницата за да не чакаме
Сменят се в 8 часа,но това изобщо не е гаранция,че няма да чакате.Ние минаваме през Лесово,но винаги най-късно в 6-6:30 сме там и не чакаме,но позакъснеем ли (петък и събота) се е случвало и по 2-3 часа да чакаме.

# 425
  • Стара Загора
Момичета, от кои марки каймак сте купували? Аз за пръв път вземам и гледах да има по-дълъг срок на годност, защото не знаех кога ще го изям. Но то толкова да ми хареса с него баклавата, че ще ми стигне точно за парченцата в кутийката. Тази седмица ще приключи. Много гладка и маслена текстура, като крема сирене Филаделфия е.

Скрит текст:

The baklava house ще ми станат любимци - хрупкава коричка и сочна основа, а посредата много шам фъстък. За мен е равна с Истанбулската хубава баклава. Без да е натъртващо сладка и плуваща в глюкозен сироп. Абе просто си струва!
Сега пък къде се отприщих да ми се яде баклава, рядко имам такова желание. Ако ходим пак скоро ще пробвам и на Гюрлуолу. Видях и още една прилична сладкарница като нея - Fistikcioglu мисля беше. Не си спомням коментирали ли сте я досега.

Ето и останалите видове каймак, които имаше в този супермаркет.

Купих си и една кутийка Quark, което е някакъв йогурт с повече протеин. Още не съм го хапнала обаче. Предполагам че наподобява Skyr-a. Simple Smile Щях да взимам това, но не знаех колко ще се забавим на границата.

Отворих да опитам и курабийките с бадемовия марципан на Keceizade. Не са лоши, но очаквах повече. Наистина са 9 броя, обилно оваляни в пудра захар и това ми дойде в повече. Много сладки идват. Предпочитам онези от борсите, които струват наполовина. Кубчетата на от Hot points на Osmanli Sehzade също.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 20:26 от iv4enceto_91

# 426
Каймака от 12.90 т/на снимката /е много хубав.

# 427
  • Русе
Ивче, имам чувството, че само, като чета описанията ти за лакомствата надебелявам. Joy

# 428
  • Димитровград
Не знам дали е достоверно.
От 24-май 2019 г. БДЖ - Пътнически Превози пуска бърз влак Пловдив - Одрин - Пловдив.

# 429
  • Пловдив
Новата брошура на Мигрос вече е налична.SmileSmileSmile
Каймак сме взимали само от кръглите малки кутийки-много е хубав. Мънички, защото любителите сме малко.

Влака е много хитро нещо за "гастарбайтеровия" период. Особено ако някой има зор да не чака по 6 часа на граница.

# 430
Ивче, от години купуваме баклава само от Fistikcioglu. В другите, които хвалите и коментирате не съм влизала дори, така че сравнение не мога да направя. Имат и толумби, и кадаифи, и всякакви баклави. Килограма по спомен микс беше 30 лири. Но това са определен тип баклави, които слагат в кутията. По-джиджаните им са от 40 лири до към 90. Това по спомен от началото на март. В края на месеца пак ще видя.

Аз пък да питам - имате ли наблюдения кога свършва купона по границата Grinning Мисля си да тръгнем малко преди обяд от София, че ранния следобед да сме на границата. Този уикенд ще следя уеб камерите, макар че мисля на 25 май да пътуваме, а в този уикенд предполагам, че голямото движение ще е на 24-и. Хем почивен у нас, хем петък - пазарен за Одрин.

# 431
  • Varna
Ивче,
купували сме редовно баклави от Фъстъкчиоглу от самото начало на нашите пътешествия във Одрин.
Купувала съм и от други места по центрУтУ, но си останах фен на Фъстъкчиоглу.
От каймака купувам от този от 12.90 лири. Бях писала няколко пъти, че каймака убива сладостта на баклавата. Затова я поднасят с баклава въпреки, че и тя както знаеш си е калорична бомба.
Преди много години като ходихме в Истанбул и още почти не знаехме много неща, се чудехме какво е това бялото което клиентите си хапват с баклавата. Laughing То си имало крушка, опашка Laughing
Но да си знаеш, че каймака има малък срок на годнист.
Аз, го ползвам и за намазване на филийка като кравето масло.

Обаче вече ни баклави купувам, ни каймак. Наситих им се.

# 432
  • Пловдив
Четох някъде че в Одрин има фабрика за обувки. Някой да знае къде се намира и дали работи в събота

# 433
Здравейте!Някой да знае шампоана със змийски екстракт Bioxlife и гела от алое вера за стрии в кой от големите магазини ги има?

# 434
  • Варна
Ивче, друг път да четеш по-внимателно кака си. Не се отказвай да пробваш и техните кубчета.
Колкото до пудрата захар, тези, които си взела, имат вариант без пудра захар.

Пък всичко е въпрос на вкус, в крайна сметка. Аз сладко не обичам и повечето от нещата, които споменаваш, само ги гледам. Обаче тези курабии са ми фаворит. И не са прекалено сладки... малките.
Другото, което много обичам, макар че го ям от ходене в Истанбул на следващо, демек веднъж годишно, е кюнефето. Дори съм правила у дома. Имам и продукти... Трябва да видя стават ли още за нещо.

Делте, какво стана с кутията за машината?
И да напомня, че имаме едно виждане с теб... неосъществено...

Общи условия

Активация на акаунт