Паническо разстройство - 36

• 46 531
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
За кръвното първо спри да го мислиш и мериш,ако ти е добре.
Плюс това по новите препоръки 140/90 вече го водят нормално.
Можеш да хапнеш кисело мляко с канела или топло мляко с канела.
Чай мента,маточина.

# 136
Ами аз днес бях със 130/90 и личната вика, високо ти е. За мен това може да е високо, за други 150/90 да е нормално. Въпроса е, че щом се вдига от напрежение и стрес трябва да се пие нещо. Месеци наред слушам как някои хора ме хокат да не започвам да пия хапчета. Не било окей, а да вдигаш кръвно и да се съсипваш физически е окей...

# 137
Самата аз съм била така,не казвам,че е окей. Имах впредвид,че човек като се притеснява,няма да си го свали,а като нищо да го вдигне още повече.
След като се пие хапче,гледаш да се успокояваш,а докато подейства,защо да не изпиеш един чай или едно мляко.  Знам какво е,вдигах високо кръвно през последните месеци от бременността,изпадах в паника,ужас,ръката и крака ми изтръпваха чак. Може би и това състояние тогава,отключи ПА и страха от високо кръвно и пулс към момента.

# 138
Здравейте!
И аз минах през този период с високо кръвно. Бях се вторачила в него мерех го нон стоп. Страх ме беше от апарата. Постоянно го мислех. Страх ме беше. И си беше високо 150/90. А цял живот съм била с ниско кръвно.
Тръгнах по кардиолози, изследваниа, ехокардиографии. Лекарства.... Паника. Страх. Порочен кръг. На няколко кардиолази ходих. Всеки вдига рамене, причина няма, ама пий си хапченца....
Започна да ми пада много от супер малки дози. Бях зле. Захвърлих хапчета, апарат.
Започнах да си внушавам, че имам друг проблем, тръгнах по други лекари.
Забравих за кръвното. И след известно време реших да започна до го меря отново, и познайте-беше си нормалното за мен 110/60 . Продължава да е толкова.
Та абсолютно е възможно да е високо от прекалено вторачване и постоянно следене.
Психиката е голяма работа. Внушим ли си нещо и го предизвикваме.

# 139
Моето кръвно е почти постоянно на 130-140 горна граница. Но като знам колко високо го вдигах преди време , сега при тези стойности съм спокойна. Да, може би може да се нарече високо , затова и личната е казала че е високо , но поне не е опасно. Не съм лекар но и при 150 горна граница за млад човек смятам че не е опасно. Така че viv77 не се притеснявай, защото наистина от паника се вдига повече.

# 140
Самата аз съм била така,не казвам,че е окей. Имах впредвид,че човек като се притеснява,няма да си го свали,а като нищо да го вдигне още повече.
След като се пие хапче,гледаш да се успокояваш,а докато подейства,защо да не изпиеш един чай или едно мляко.  Знам какво е,вдигах високо кръвно през последните месеци от бременността,изпадах в паника,ужас,ръката и крака ми изтръпваха чак. Може би и това състояние тогава,отключи ПА и страха от високо кръвно и пулс към момента.
Поста ми не беше към теб, извинявай. Визирах моите близки, които не могат да разберат, че понякога човек прибягва до АД и успокоителни, защото е пробвал всичко друго и нищо не му помага. Единствената причина, заради която не посетих психиатър по-рано е, че не се чувствам винаги така. Но пък дойдат ли тези дни, настъпват адски мъки.

# 141
Не съм го приела лично Hug Ако си чела,точно и аз писах снощи,че съм решила да отида на пси и да пия хапове,ако се налага. Днес бях ок и не съм го мислила това. Ама и зъб ме боли,та вниманието ми е насочено към него.
Колкото до близките,имам чувство,че хора,които не са минали през това,трудно биха разбрали състоянието.
Аз отскоро споделям с мъжа ми,но го виждам,че е объркан и не може да си го обясни,как например ме е страх да не ми стане зле или да не вдигна кръвно примерно.

# 142
Здравейте на всички!Отдавна ми се върти една идея и реших да я споделя с вас, като справяне с ПА .С това състояние се боря близо 20 г.Имала съм и много добри периоди и много тежки.Какво съм чувствала като симптоматика мисля ,че е безмислено да обяснявам ,защото всички четящи тук в групата са наясно.Най-силно от всичко ме мъчи неспособността да пътувам където поискам и когато поискам😟.Мисли като,,,ще има ли кой да ми помогне ако получа Па ,,сигурно и на вас са ви идвали.Наясно съм ,че това са глупости обаче винаги има едно НО.Предложението ми е към хора ,които имат страх от отдалечаване от дома /а и не само те/да започнем заедно да се организираме и да пътуваме отначало на по-малки разстояния и постепенно по-надалеч.Аз съм от София и съм с автомобил.Шофирам ежедневно и мисля ,че съм доста добър шифьор.Ще си набелязваме някъкви точки било сред природа или някой обекта който би ни бил интересен и тръгваме.Изправяйки се срещу страховете в среда ,която те разбира и подкрепя ще е много по-лесно.

# 143
Страха е ужасно нещо. А всеки тук има поне по няколко страхове. Ако видите, че сте вдигнали кръвно, изпийте една чаша вода с лимонов сок. Звучи странно, но го чух от една жена, която вдигнала много по-високо и това веднага я оправило. Друго нещо, което майка ми прави е да дъвче листо от здравец. Който има село, или къща с двор, няма начин да не ви се намира здравец. А и самата мисъл, че взимате нещо може да ви успокои и да се оправите, ако не за друго. ☺

# 144
Кръвното ми е все железно 120/80, но пия бизогама. Вчера психоложката ни каза, че ПР винаги започва със сърцебиене. Това е първият симптом. Ако не се лекува води до много страшни болести.
Аз не съм добре, гадене, умора. Ама от мен не може да се вземе думата на курса Simple Smile
Хубав и спокоен ден момичета и момчета!

# 145
Приятен ден и от мен. Искам да знам само Джоми как е. Това мълчание ме притеснява.

# 146
Приятен ден и от мен. Искам да знам само Джоми как е. Това мълчание ме притеснява.

Здравей Сали, здравейте и всички. Тъкмо днес мислех да пиша. Последните дни съм на приливи и отливи, в неделя вечерта едвам се изкъпах от треперене и висок пулс, но си наложих. Върша леки физически натоварвания, които преди не можех, но бързо се уморявам, а и гледам ръцете ми едни бледи...Ще звъня на лекаря който ме прегледа да го питам, какво ще се случва от тук нататък. Замайването "уж" малко отмина, но сърцето малко ме притеснява и при Вас ли е било така? Усещам си сърцето в цялото тяло, на моменти леко парене в сърдечната област, и при ставане от леглото и движение, пулса скача, и високо кръвно - 140, 150, 160, на 89 - 90. Казвам високо понеже нормално преди това съм имал 120, 130.

# 147

Здравей Сали, здравейте и всички. Тъкмо днес мислех да пиша. Последните дни съм на приливи и отливи, в неделя вечерта едвам се изкъпах от треперене и висок пулс, но си наложих. Върша леки физически натоварвания, които преди не можех, но бързо се уморявам, а и гледам ръцете ми едни бледи...Ще звъня на лекаря който ме прегледа да го питам, какво ще се случва от тук нататък. Замайването "уж" малко отмина, но сърцето малко ме притеснява и при Вас ли е било така? Усещам си сърцето в цялото тяло, на моменти леко парене в сърдечната област, и при ставане от леглото и движение, пулса скача, и високо кръвно - 140, 150, 160, на 89 - 90. Казвам високо понеже нормално преди това съм имал 120, 130.
Абсолютно по същия начин съм.Каквото и да правя пулса ми скача.Още като стана,като вървя,като съм права.От страх дори не се къпя нормално.За някой може и да е смешно,но се чувствам инвалид.Пълен инвалид.Кръвното при мен е нормално,но тоя пулс много ми пречи.Половин човек съм.И само плача и се самосъжалявам.Мисля си,че никога няма да се измъкна от това.Какво ти е на теб?Смисъл имаш ли някакво заболяване или е ПР

# 148

Абсолютно по същия начин съм.Каквото и да правя пулса ми скача.Още като стана,като вървя,като съм права.От страх дори не се къпя нормално.За някой може и да е смешно,но се чувствам инвалид.Пълен инвалид.Кръвното при мен е нормално,но тоя пулс много ми пречи.Половин човек съм.И само плача и се самосъжалявам.Мисля си,че никога няма да се измъкна от това.Какво ти е на теб?Смисъл имаш ли някакво заболяване или е ПР

И аз не знам какво ми е, всичко започна преди месец и половина с една ПА, и след седмица беше ада и мощни ПА! Не можах да ида на лекар, понеже едвам ставах от леглото, а дори и да стана, най-много пред вратата и почваше замайване. Нито мога все още да си направя изследвания, нито знам какво ми е. Дойде невролог до тук, който ме диагностицира с ПР, и разбита нервна система. От тогава пия Есобел, и Лексотан. Пулса в легнало положение си е ок 65 - 70, а винаги преди това е бил учестен, но пък кръвното започна да скача. Още месеци преди да се случи това ми направи впечатление че при рязко изправяне главата ми се размътваше и болеше, и един задух, не знам, минах, и все още минавам през прекомерен стрес, едвам издържах проблемите, и това че всичко което се опитвах да направя, или рухваше, или не се случваше.

# 149
Скапаната пролет дойде и съм в адска депресия. Не мога да стана от леглото. Да се изкъпя и да се облека вече е премеждие. Закъснявам за работа. Нищо не ми се прави. Как може хем да с ПА хем в депресия? Как изобщо се случва тая комбинация?

Общи условия

Активация на акаунт