Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 апр. 2019, 11:17 ч.

Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

  • 30 952
  • 326
  •   5
Отговори
# 45
  • Северозапада
  • Мнения: 5 013
Торта 'Киндер пингуи'.


Рецептата https://recepti.gotvach.bg/r-117654-Торта_Киндер_пингуи?l=1

# 46
  • Мнения: 15 918
Сьомга, много и върви копър, обичам морските с копър....и лимонче естествено!

# 47
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 1 349
Скрит текст:
  Despicable, дай рецептата за този магически сладкиш, моля те. 🤗
  
Заповядай. 😊
110 г краве масло
2 чаши /480 мл/ прясно мляко
4 яйца
150 г захар
1 супена лъжица /15 мл/ вода
1 чаша /115 г/ брашно
1 ванилия на прах
пудра захар за поръсване
Загрейте фурната до 160 градуса.
Разтопете маслото, в отделен съд затоплете леко млякото.
В купа разбийте белтъците на твърд сняг.
Отделно разбийте жълтъците, заедно със захарта, до получаването на пухкава и гладка смес.
Към жълтъците прибавете предварително разтопеното масло и 1 супена лъжица вода. Разбърквайте с помощта на миксер за около 2 минути или докато продуктите се смесят напълно.
В купата с жълтъците прибавете и брашното, разбъркайте много добре. На части налейте топлото прясно мляко и ванилията и размесете до получаване на хомогенна смес.
На три пъти прибавете разбитите на твърд сняг белтъци. Разбърквайте бавно с помощта на силиконова шпатула.
Изсипете тестото в леко намаслете форма за печене с размери 20х20 см и печете в продължение на 45-60 минути. Ако повърхността покафенее преди 45-тата минута, покрийте с хартия за печене и допечете до оставащото време.
Оставете сладкиша напълно да изстине, преди да го разрежете, след което го поръсете обилно с пудра захар. За по-бързо охлаждане можете да поставите тортата в хладилника.
Дори и след като напълно е охладен, в основата сладкишът ще бъде по-мек, защото това е яйчения слой - това не бива да ви притеснява.
Рецептата е от сайт. Смятам обаче, че белтъците трябва да се разбият накрая, а не в началото, защото падат. Сладкиша не стана точно така, както трябваше. Това ще е промяната следващия път като го приготвям.

# 48
  • Мнения: 8 679
При мен маслото е цяло пакетче, добавям и разтопен шоколад. Печенето е 30 мин., на 160°С, с вентилатор. Ако се пече по-дълго, става по-сух, а не кремообразен. Като изстине стяга още.

# 49
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 404
   Мерси, момичета, много. Доста трудоемко ми се струва, а и нямам миксер (и не мисля да купувам 😊). Дали ще стане без миксер, а? Ако ДА, ще го направя още следващата седмица.

🌺🌺🌺🌺🌺🌺❤❤🌺🌺🌺❤❤🌺🌺🌺🌺

# 50
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 1 349
Белтъците мисля, че само с миксер могат да станат на сняг. Идея нямам дали има дриг начин, или ако има, то аз не знам.
Наистина е трудоемко и много има за миене после. Joy

# 51
  • София
  • Мнения: 6 077
Никакъв проблем да стане без миксер. Белтъците стават на твърд сняг с обикновена бъркалка за около 10 минути.

# 52
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 2 764
Добро утро, мрачно и дъждовно.
Показвам ви набързо вчера късно следобед какво сътворих набързо за тая сутрин за закуска в еърфрейъра.
Това трябва да ви изглежда, точно като лапатник. Нали? Аз обаче  баниците ги обичам студени. Както и някои други ястия. Ами такъв чишит съм си...🤣
Добро утро казах ли...?

# 53
  • Мнения: 464
Тази тема не е за гладни хора Joy
Вечерята от снощи пиле с гъби и кашкавал на тиган

# 54
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 574
Вратна пържола - печена във фурната

Паниран кашкавал

И ...свински уши, леко запечени в парти грила със сол и червен пипер Wink

Голямо чистене им хвърля ММ, вари ги и после една част, по-дебелата чака за супа, а по-крехката част - ей така за мезе  Peace

# 55
  • Мнения: 2 873

Леопардовия бриош на Merelenda 😘.Благодаря за прекрасната рецепта!
Недочакаха глазура и ядки и още топъл го нападнаха двамата големи,дано остане и за дребен.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 16:10 от denyil

# 56
  • Мнения: 25
  една палачинкова торта със сметана и маскарпоне и плодове

# 57
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 1 349
Сега влязох гладна и това беше грешка. Joy
Днес бяхме на гости, така че ястията са приготвени от мама и тати.

Свински джолан с подправки и картофи на фурна и картофена салата (много картоф, много нещо)


Домати от буркан с пресен лук и чесън


Крем карамел

Имаше и печена кокошка, но не стигнахме до снимки. Grinning

# 58
  • Мнения: 151
Здравейте отново момичета и аз да се включа отново с нещо сладичко -курабийки звезда с не толкова хубава снимка ,но страхотен вкус:blush:

И един въпрос към Mama İasi -каква е рецептата за страхотния кашкавал пане ,който е направила, защото моят все ми се разтапя и не се получава както трябва (чак във фризера съм го слагала и пак не става). Предварително благодаря
Лека и спокойна вечер !

# 59
  • Мнения: 2 873
Десерта си показах,сега и вечерята-пилешки хапки,много зеленчукова супа с пилешко,сос за хапките с кис.мляко,горчица и чесън и салатка.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 22:16 от denyil

Общи условия

Активация на акаунт