Мъжете Рак - 2

• 27 327
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
И аз да споделя моите наблюдения над баща рак - наистина много внимателен към детето си, даващ всичко за него - грижа, обич, внимание, отношение... света ще преобърне, ако трябва. Но това прелива в обсебване и детето няма право да направи и крачка в страни, без баща му да е съгласен. Винаги се притеснява на макс и проявява прекомерна мнителност към хората и събитията около детето. Всяка нормална опасност (в пряк и преносен смисъл) е в очите на бащата най-страшната бездна, в която детето ще пропадне, ако не се държи за ръката на баща си. Лично за мен едно дете (в случая момче), което оформя характер и разбиране за живота, има нужда от мааалко свобода, за да усети нещата през собствения си поглед, а не през постоянната закрила на баща си. За други може да е супер, че татко е супермен, който винаги бди над детето си...  Но според мен подобно отношение внушава неувереност в едно дете.

# 121
Към децата си може да са любвеобвилни и грижовни, но за друго не стават. Всичко писано по-нагоре в темата е вярно.

# 122
  • ...на безопасно
Към децата си може да са любвеобвилни и грижовни, но за друго не стават. Всичко писано по-нагоре в темата е вярно.

Рече и отсече....
Моя пак е във фаза дълбоко обиден и неразбран....
Щото му напомних, как се измъкна като пръ..я от гащи от дадена дума.
Оставя нещата на досещане. Ок....променил си си решението предвид обстоятелства и нови факти, ами....изговори го, уточни го....
Ама.....неееее....дай да се правим на ощипани, те другите трева пасат....

# 123
Едвам го пуснаха моят рак да излезе от бащиния дом и да заживее с мен,бяхме подложени на ежедневни телефонни разговори ядахте ли,станахте ли ,детски изпълнения...аз от дете съм възпитавана да бъда самостоятелна,майка ми -скорпион,никога не може да приеме че не можеш нещо или че проявяваш слабост затова и тези прояви ги прекъснах от раз и от тогава съм с черна точка:-)но от това как е гледан за всичко пита все тр да му казваш... един хляб не може да вземе от себе си....ние пък имаме един спор започнат от техните и той си го подържа периодично у дома..все ми мрънкат за работата ми и много ми дотягат,първо че я работя от 10 години а те през 2/3години сменят работата уж търсят по добри условия и явно си мислят че всички тр да са така..аз си я харесвам,да,не взимам заплата която те очакват но защо работата тр да е само пари,не е ли възможно там да съм открила среда,приятелства,да се чувствам комфортно или тр като робот да ходя и да гледам само финансовата част,знам че е важна но аз съм човек  който прави всичко както го чувства и емоциите ми са най важни ....сега ще излизам майчинство а той ми казва като свърши майчинството няма да се връщам там а ще търся друга работа,аз не искам,работата е редовна смяна с почивни събота и неделя което е мн удобно за майка с дете но не не можело аз до живот да я работя и т.н и т.н много ми дотяга това вечно въртене около работата ми ...

# 124
И аз да споделя моите наблюдения над баща рак - наистина много внимателен към детето си, даващ всичко за него - грижа, обич, внимание, отношение... света ще преобърне, ако трябва. Но това прелива в обсебване и детето няма право да направи и крачка в страни, без баща му да е съгласен. Винаги се притеснява на макс и проявява прекомерна мнителност към хората и събитията около детето. Всяка нормална опасност (в пряк и преносен смисъл) е в очите на бащата най-страшната бездна, в която детето ще пропадне, ако не се държи за ръката на баща си. Лично за мен едно дете (в случая момче), което оформя характер и разбиране за живота, има нужда от мааалко свобода, за да усети нещата през собствения си поглед, а не през постоянната закрила на баща си. За други може да е супер, че татко е супермен, който винаги бди над детето си...  Но според мен подобно отношение внушава неувереност в едно дете.
Абсолютно точно.

Истината е, че линията между здравословното и нездравословното в този аспект, както и в много други аспекти на родителството, е изключително тънка. Най-трудната задача в този живот за мен е да бъдеш родител. Имам предвид добър такъв и то не според някакви общоприети схващания, които така или иначе са прекалено противоречиви, за да се ръководи от тях човек, а съобразено конкретно със собственото дете. "Най-трудната задача" е, най-малкото защото трябва изключително добре да познаваш себе си. Нещо, което в моята класация по трудност заема второто място, а в класацията по важност е без конкуренция.

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 14:52 от аllie

# 125
  • Тра-ла-ла
С майка Рак също не е лесно...

# 126
Имам няколко колежки рак(майки ) е честно не са ми толкова обсебващи колкото мъжете даже на моменти са ми безхаберни повече гледат себе си отколкото децата Simple Smile

# 127
Авторката, която е по майчинство, Дева ли е? Защото по описанието със приятелството и хубавата среда на там ми отиват нещата, защото аз съм Дева и съм абсолютно същия начин - намирам си местенце и не се махам от там, приятно ми е.
И друг въпрос имам - възможно ли е майката и бащата на мъж рак да му подсигуряват всичко - пари,работа и т.н?Имам съмнения за един колега.

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 19:43 от Anonymousia

# 128
И друг въпрос имам - възможно ли е майката и бащата на мъж рак да му подсигуряват всичко - пари,работа и т.н?Имам съмнения за един колега.
Т.е. щом родителите му подсигуряват това и онова, значи той е зодия рак. Това ли питаш? Thinking Не мисля, че това би имало връзка.

# 129
Телец съм,все земна зодия обичаме сигурното ...от наблюденията ми върху раците съм забелязала че се държат едва ли не всички са им длъжни,моят рак мн обича да му дават че си и иска но той да дава да да ама не 😁 една колежка рак по същия начин де що има някой нещо излишно на нея да го даде...мъжът ми е на 32 г и още му дават пари за р.д....

# 130
  • Deutschland
Хах, likeawind моя е на 43 и му дават по 20 лв за всеки рожден ден.

# 131
Кажете сега как ви омаяха вашите Раци, ако ви се споделя. Как изглежда Рак в атака? И какви бяха началните фази.

# 132
Т.е. щом родителите му подсигуряват това и онова, значи той е зодия рак. Това ли питаш? Thinking Не мисля, че това би имало връзка.

Не, имам един колега Рак - Юлски. Оставям на страна, че всички колежки му крепят студентството и той на лекции не ходи, май месец замина на бригада за втори път, въобще не изглежда добре (пуснал е една брада, която вече излиза извън рамките на естетичното), няма никакъв вкус за дрехи и ходи винаги спортно облечен, но е добра душица - помага на всички, харесван е от масата колежки от факултета, винаги усмихнат и т.н. НО всяка седмица си ходи в родния град, рядко се застоява на едно място, гледа винаги къде да отиде. Винаги гледа да не се мине - за каквото и да било.

# 133
Не, имам един колега Рак - Юлски. Оставям на страна, че всички колежки му крепят студентството и той на лекции не ходи, май месец замина на бригада за втори път, въобще не изглежда добре (пуснал е една брада, която вече излиза извън рамките на естетичното), няма никакъв вкус за дрехи и ходи винаги спортно облечен, но е добра душица - помага на всички, харесван е от масата колежки от факултета, винаги усмихнат и т.н. НО всяка седмица си ходи в родния град, рядко се застоява на едно място, гледа винаги къде да отиде. Винаги гледа да не се мине - за каквото и да било.

И аз не мога да разбера въпроса ти все още, въпреки обясненията ти. Къде са "парите и работата, хипотетично осигурени от мама и тати" в цялата ситуация? Каква е логиката и какво точно те притеснява? Единственото лошо нещо, което открих, е това, че не ходи на лекции.

Ти харесваш ли го този Рак, та толкова детайлно си се вгледала в него, че и тук го представяш? Simple Smile

# 134
"Леко" съм си го харесала, да.
Въпросът ми беше дали раците са склонни да бъдат подпомагани от други хора от чист мързел?Аз поне от този, който съм си харесала и няколко други това забелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт