Женени от пръв поглед < II сезон > тема 7 /08.04 - 14.04/

• 67 507
  • 1 745
  •   1
Отговори
# 1 470
Ей, ама много се хващате за думите. Говоря примерно..

Исках да кажа просто, че за мен не е ок да са няколко поколения на едно място..

# 1 471
Хората затова ходят на почивка през уикенда или на хотел)) Е, ако искат всяка нощ, ще е проблемно, да... А и съседите сигурно ще викнат полиция... Wink

# 1 472
  • Варна
Нещо грешно го разбирате това живеене самостоятелно. Не е въпроса да се тупаш в гърдите, че видиш ли, живееш сам! Въпроса е, че когато си самостоятелен, си много по-отговорен, имаш да плащаш за наем, сметки, храна и други удобства, които трябва да си осигориш сам, а не да се прибереш мама да ти е платила кабелната, баба да ти е наготвила вкусна храна, пък ти да мислиш само за красотата си. Ама при двама живи родители, за какво ли да работим, че и наем да плащаме!

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 19:17 от Dominique7

# 1 473
  • Terra incognita
Ей, ама много се хващате за думите. Говоря примерно..

Исках да кажа просто, че за мен не е ок да са няколко поколения на едно място..
Естествено, че не е. Нали говорим за несемейни хора, без деца? Въпросната Юлия нито е семейма, нито има деца. Защо да не живее в семейния си дом?

# 1 474
  • Terra incognita
Е, вие пък много знаете кой какво плаща. Ами ако е обратното?
Извинявам се за поредния пост.

# 1 475
  • Варна
Е, вие пък много знаете кой какво плаща. Ами ако е обратното?
Извинявам се за поредния пост.
Не знам, но силно подозирам, като знам мисленето на старото поколение родители и имам живи примери около мен.

# 1 476
  • Тра-ла-ла
Нещо грешно го разбирате това живеене самостоятелно. Не е въпроса да се тупаш в гърдите, че видиш ли, живееш сам! Въпроса е, че когато си самостоятелен, си много по-отговорен, имаш да плащаш за наем, сметки, храна и други удобства, които трябва да си осигориш сам, а не да се прибереш мама да ти е платила кабелната, баба да ти е наготвила вкусна храна, пък ти да мислиш само за красотата си. Ама при двама живи и родители, за какво ли да работим, че и наем да плащаме!
Кой е казал, че бабата готви, майката плаща сметки. А Юлия и братчето щракат с ръсти?! newsm78

# 1 477
  • Terra incognita
Да правиш такива генерални заключения за непознати хора, на базата на това, че си запозната с мисленето на старото поколение, е меко казано несериозно.

# 1 478
  • Варна
Нещо грешно го разбирате това живеене самостоятелно. Не е въпроса да се тупаш в гърдите, че видиш ли, живееш сам! Въпроса е, че когато си самостоятелен, си много по-отговорен, имаш да плащаш за наем, сметки, храна и други удобства, които трябва да си осигориш сам, а не да се прибереш мама да ти е платила кабелната, баба да ти е наготвила вкусна храна, пък ти да мислиш само за красотата си. Ама при двама живи и родители, за какво ли да работим, че и наем да плащаме!
Кой е казал, че бабата готви, майката плаща сметки. А Юлия и братчето щракат с ръсти?! newsm78
Казах, че не знам, просто подозирам! В 99 % от случаите е точно така!

# 1 479
  • софия
Не знам защо така се поляризират заключенията - живееш под наем/самостоятелно, защото можеш да си го позволиш, за да се покажеш,че сипголяма работа или живееш с роднини, защото не можеш да си позволиш и чакаш всичко от тях. Аз имах собствено жилище, в което не живеех, докато не се събрахме с мъжа ми. Просто не исках. Нито наем трябваше да плащам, нито беше далеч от майка. Живеех с нея, започнах да плащам сметките от момента, в който започнах да работя, а работех още от 4ти курс. Гаджета вкъщи са идвали само, когато майка е била някъде за повече от 2 дни. В този смисъл, възможно е Юлия просто да не иска да живее сама.

# 1 480
  • Варна
Да правиш такива генерални заключения за непознати хора, на базата на това, че си запозната с мисленето на старото поколение, е меко казано несериозно.
То да правиш заключения, че е тъпо да живееш на квартира или самостятелен, без да познаваш хората също е несериозно. Пък тези, които си мислят, че хората, които живеят самостоятелно на квартира e само за да се тупат в гърдите, е не само несериозно ами и глупаво.

# 1 481
  • София
Хора, нека разгрсничим нещата. Къде отидохте, пък вие с тия 3- 4 поколения. Говорим за човек, който е сингъл, или с незадълбочена връзка.
Естесвено, че не е ок да се бутат млади и стари под един покрив.
Как къде, живее с майка си и баба си. Точно 3 поколения са под един покрив. Simple Smile

# 1 482
Разбира се, че е крипи на 36 да си още при мама и баба. И не става въпрос за биене в гърдите, а за възможност да бъдеш самостоятелен индивид независим от родителското тяло.
На 21г се отделих, на 24 имах собствено жилище.  Peace

# 1 483
  • Тра-ла-ла
Почна меренето. Коя със средно, коя с висше. Коя при баба, коя със собствен апартамент. Чудничко Mr. Green

# 1 484
  • Варна
Почна меренето. Коя със средно, коя с висше. Коя при баба, коя със собствен апартамент. Чудничко Mr. Green
Не е до мереното, а до амбицията! Аз продължавам да твърдя, че Юлия според мен няма амбиция. Ако трябва да се мерим, винаги има по успешни от нас! Няма да давам личен пример, но пък винаги се радвам, когато някой е положил усилия, вложил е пари, трудил се е, лишавал се е само и само да постигне нещо. Защото знам колко е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт