Женени от пръв поглед < II сезон > тема 7 /08.04 - 14.04/

• 67 473
  • 1 745
  •   1
Отговори
# 1 635
Има разлика и различни възможности.
Искаш да си сам, но доходът ти е малък и се лишаваш от всичко, но пък си самостоятелен. Е може и мама да плаща и дава пари, ако може.
Може да си достатъчно зрял, да не ти липсва чувство за организираност и самостоятелност, но да предпочетеш да си купиш първо кола собствена, да спестиш пари за екскурзии, да решиш да плащаш курсове, образование, нещо си ... да правиш нещо с дохода си и да се опитваш да изплуваш. Така погледнато може би е по-добре да си временно при родителите. За приятелки... има екскурзии , хотели, почивки, съботно-неделни прекарвания някъде, все единия има свободен терен. Не е за предпочитане, но е вариант, ако искаш да събереш нещо (зависи от дохода на човек) Но, ако родителите ти са болни, безработни, замислете се дали едно момиче или момче живеещо с тях е добре и дали то не се поставя на второ място, заради близките си. Човешките съдби са различни. Иначе перфектния вариант е да си самостоятелен, да си правиш сметка, да имаш собствено пространство и да си живееш живота. Но ...не винаги е така.

# 1 636
  • София
Джулая, това са интепретации на чуждото мнение. Повечето от написаните мнения се разбират грешно и някой започва с коментар от своята камбанария в спор с другия. Включва се следващ, който може да не е проследил разговора и т.н.

# 1 637
Че ако ,ще ходи на квъртира да живее с 2-3 съквартирантки,пак  не е прави самостоятелно живееща.Това съжителство пак е задължава малко или много да се съобразява с хората живеещи със нея.Пак ще си има само една спалня и всичко ще се ползва общо.И  не е гаранция,че ще си допадне със съквартиратките си.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 19:55 от Bubi99

# 1 638
  • Sofia
Юлето е на 36, тя е изпуснала момента да заживее самостоятелно.
От семейството си, ще се премести да живее с гаджето/съпруга си. Според мен тя вече има изграден битов модел, който направо ще прехвърли в новото си семейство. Не казвам, че е лошо, но не казвам, че е добро да нямаш малко самостоятелен опит.

Имам си лични наблюдения върху мъже и жени, живели дълго или живеещи  с родители и баби. Те не са лоши хора, но си имат някои специфики, които за мен са придобити от съжителството с различни поколения.

Човек трудно живее своя живот при родители или с други хора. Защо някой не напускат дома е друг въпрос - понякога има сериозни причини.

# 1 639
  • Варна
Явно правилното е ако дъщерята сподели, че иска да се махне от бившия си, майката да я прати в кризисен център.
По твоята логика, когато жената се раздели и няма живи родители, трябва да я осиновят?  Стига сте носили вода от 9 села, то не бяха сериали, то не бяха измежду пръстите измъкнати глупости. Не й е най-големият проблем на Юлия, че живее с роднините, проблема й е, че няма амбиция. Поне това видях аз, никой не е казал, че сакън трябва да завърши висше, може занаят да хване и да изкарва много добри пари. Като някоя студентка\ученичка забременее и ви пита в "Семейните отношение" какво да прави, повече от вас я съветват да го махне. Нямала била доходи, не е завършила още, нямала професия, мислила си, че бебето е кукла. Като някой|някоя се оплаче, от мързелив|а приятел\ка или не амбициозен\озна, съветвате: Бягай от този\тази с 200. Бил мамин син или дъщеря, щял да лежи на партньора си.  Дондуркайте си децата до 50 години, стига да сте живи и здрави и такива познавам, майка им тази година ще навърши 80г. и работи и ги издържа, че и децата и съпрузите им издържа. Кой както намери за добре, така да живее, не можете да ме убедите, че вие сте прави! Айде със здраве!

# 1 640
  • София
Ами излезе, че тези който живеят с родители след 25 годишна възраст са едва ли не социопати Simple Smile)))))

# 1 641
При Юлия виждам проблем аз. Вярно не е амбициозна, поне така ми изглежда, не е до образование. Но нищо не се знае при нея още. Виждам една майка, дето вероятно е пенсионерка и възрастна, може би с малка пенсия. Разбрах, че има баба там, няма начин да не е болна женичката и да трябват пари за нея. А отделно и за жилището за месечни разходи, лекарства, храна.
Братът е важен, на колко години е, какъв е, работи ли, има ли нещо там..може да има проблем и при него. Възможно е Юлия да издържа семейството си. При всички случай има 2 възрастни жени  с нея и те не знам дали могат сами да оцелеят, ако са болни и пенсионерки. Това дали се замисляте?

# 1 642
  • София
Dominique7, такава е атмосферата тук. Казах, че според мен жена на 36 г. - продавачка със средно образование е без амбиции, а очевидно със свободно време за спорт (което не е лошо, но поддържа предимно тялото, а не развива интелекта) и веднага се нахвърлиха върху мен с всякакви грозни коментари и предположения каква съм, откъде съм, за какво се боря, за каква се мисля... Не знам защо всяко мнение се използва за нападки на лична основа. Затова и по-рядко вече коментирам тук.

# 1 643
Ама стига с тая Юлия, дайте малко и за Мишето да поизкоментираме.

# 1 644
Ем на 25 да си при вашите е ОК. Говорим за едни 11 години отгоре, в които какво е правила Юлка, м? Ако си бачка от 18 годишна, ето ти 18 години в които може да спестява за собствено жилище, ама като я гледам ги е давала за карта за фитнеса и кабелна тв.

Мишето е муцка, ако се изкъпе.

# 1 645
Какво да му коментираме на Мишето? Една ножица и е готов Joy

# 1 646
Какво да му коментираме на Мишето? Една ножица и е готов Joy
Ааа и сапун и сапун. Naughty

# 1 647
Аз не разбрах той ли ще ходи в София да живее с Юлето или тя в плд-то при него?

# 1 648
  • софия
Да го видим Мишето още малко. И Зарко в началото, преди да развие образ, някои го харесваха.

# 1 649
На мен ми е по-интересно новото инфо, че Таня все още си носи халката. Мислех, че няма да изтрае Лиси и ще се разделят след снимките. А и с промото за следващия епизод...

Общи условия

Активация на акаунт