В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 810
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Светлана,тя Мануелян се говори че,иматенденция тези ,които не са от БХС при нея ,не остават с необходимото преглеждане не знам защо.

Днес бяхме на преглед и бебка в 28+4 е 1280гр. Всичко е наред,и вода и плацента.Госпожицата от повече от месец е главично,дано да стои така и на термина 😁🤗.Надявам се утре след резултатите да остане само магнезий за пиене.

На мамите в болници желая всичко да влезе в рамките на нормалното.

# 376
Кате, много съжалявам за майка ти! Знам през какво минаваш... Няма ли как да се прибереш да стоиш при нея? Много път ли имаш? Може и в БГ да родиш. Не искаш ли?
Мечтая да родя в Бг, но няма как да стане, ще има купища разправии с майчинство, документи. Освен това не мога да пътувам. А и да можех, няма как да оставя децата самички, тук училището е до 30 юни.  Не е само една причината.
Надявам се майка да устиска, цял живот ще ми тежи, ако не я видя.

Ето нещо позитивно и от мен - терминът ми съвпада с 100 РД на баба ( на същата дата беше и терминът на дъщеря ми, но тя избърза с две седмици. Синът ми избърза с 20дни. Да си призная, надявам се и бебо да се роди по-рано, но дано да не е преди 37 седмица все пак Simple Smile
Така се надявам да се съберм всички у дома, стогодишната баба, майка, децата и бебчето. Дано, дано Innocent
Юбилей и то какъв! Наистина е нещо много позитивно Simple Smile Пожелавам бързо да премине трудният период на лежане и скоро да празнувате с близките.

# 377
Кате, много съжалявам за майка ти! Знам през какво минаваш... Няма ли как да се прибереш да стоиш при нея? Много път ли имаш? Може и в БГ да родиш. Не искаш ли?
Мечтая да родя в Бг, но няма как да стане, ще има купища разправии с майчинство, документи. Освен това не мога да пътувам. А и да можех, няма как да оставя децата самички, тук училището е до 30 юни.  Не е само една причината.
Надявам се майка да устиска, цял живот ще ми тежи, ако не я видя.

Ето нещо позитивно и от мен - терминът ми съвпада с 100 РД на баба ( на същата дата беше и терминът на дъщеря ми, но тя избърза с две седмици. Синът ми избърза с 20дни. Да си призная, надявам се и бебо да се роди по-рано, но дано да не е преди 37 седмица все пак Simple Smile
Така се надявам да се съберм всички у дома, стогодишната баба, майка, децата и бебчето. Дано, дано Innocent

Дано се сбъдне! Опитай да мислиш позитивно и да не се ядосваш от всекидневни неща. А с мъжа ти поговори, да не е така критичен и не му се сърди много. Мъжете наистина имат друг чип в главата и не винаги успяват да реагират адекватно или да усетят от какво имаме нужда..

# 378
  • САЩ
Multinedia През цялата бременност ли поставяте прогестеронови препарати? Дори и ако бебето е момченце?
За първи път чувам,но щом доктора така е казал. Аз също съм след инвитро и прогестероновия препарат го спрях в 14 г.с.
През цялата бременност приемам прогестерон, докторът не ми го е спрял.
Детето е момче, но едва ли прогестеронът би му навредил (сигурно бъркате с естогените, женските хормони).
Приемам и куп други лекарства, последно докторът ми изписа за високо кръвно.
Въпреки, че на мен не ми е леко да натоварвам организма си с толкова химия, бебето се развива добре, което е най-важното!

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 22:59 от Multimedia

# 379

Момичетата, които лежите - как се справяте, аз въобще не съм свикнала, до колко трябва въобще да не се става....

Днес ми беше първият ден интензивно лежане. Ще гръмна от тоя телефон Scream  Измих няколко чинии сутринта. Сега трябва да къпя децата, изобщо не са самостоятелни. Разхвърляни до безобразие, повтарям до припадък да си прибират нещата и т.н.  Мразя, когато телевизора влиза в ролята на бавачка.
Мъжът ми хич не му се вярва, че трябва да пазя леглото. Според него, не трябвало да абдикирам от готвене и чистене. Само ме изнервя допълнително, като ми дава примери с тая и оная жена, какви огромни кореми имали и цял ден не сядали...  Само аз ли съм била бременна на тоя свят.  Пфууу

Кълбо от нерви съм. Другата седмица съм на контрола в болницата, да видим дали скъсяването прогресира. Надявам се да попадна на същия лекар.

Бях си наумила тази седмица да изпера и изгладя дрешките, но ще го отложа. Имам някои неща от каката и баткото, купих и още няколко. Мисля тук да купим от втора употреба, има хубави и евтини. Матрак ще вземем нов. В България почти не са спали в креватчето, ползвах го основно за красота Simple Smile

Имам нужда от позитивни мисли. А не се полупава. Не мога да спра да рева за майка ми, която има рак, вече е стигнал до костите. Никой не знае колко още ще изкара. А аз не мога да пътувам, за да я видя. Ужасно е. Толкова месеци не се реших, а вече пътуването ми става съвсем невъзможно. Мечтая да се роди бебето и по най-бързия възможен начин да тръгнем за дома. Но ще трябва да се прави паспорт, друга документация, бог знае колко време ще отнеме.Направо ще гръмна от мисли, бебе ли да посрещам, или майка да изпращам. Ужасно е Disappointed Relieved

Много съжалявам за майка ти и знам как се чувстваш.😢 Мама почина преди 2 години от рак на дебелото черво, който в по- късен етап се беше разпространил в костите. Горката, искаше да види как аз и сестра ми ще се развием в живота, но не успя. Само след година се омъжих, а сега съм и бременна. А тя искаше най- много от всичко да е баба, направо си мечтаеше за този ден..Най ми е мъчно, че няма как да знам при нея как е минала бременността, няма как да ми даде съвет за нещо, свързано с нея и раждането. Нито ще я има в бъдеще да ми помага в първите грижи, кърменето и отглеждането. Стискам палци майка ти да се оправи, има много случаи “чудо” за медицината, които се случват. До последно не губи надежда и й давай кураж, че ще е добре като се приберете с бебчето. Ти също не мисли негативно, бебчето има нужда от само положителни мисли. Така ще привлечеш положителна енергия към себе си и семейството си. ❤
Колкото до мъжа ти, ММ ако ми даде някакво такова сравнение аз му отвръщам със същото, за да види как ме е накарало да се почувствам. В последствие разбрах, че това е доста ефективен подход при мъжете. Например може да му кажеш “ами той и Ицо ( или някой си друг мъж) чисти и готви всеки ден” или” тая или оная жена с големите кореми не носят неговото дете”. Малко грубо, ама аз изобщо не бих изтърпяла такива реплики. 😀 Ти си в положение да се оплакваш, не той. 😜

# 380
Multinedia През цялата бременност ли поставяте прогестеронови препарати? Дори и ако бебето е момченце?
За първи път чувам,но щом доктора така е казал. Аз също съм след инвитро и прогестероновия препарат го спрях в 14 г.с.
През цялата бременност приемам прогестерон, докторът не ми го е спрял.
Детето е момче, но едва ли прогестеронът би му навредил (сигурно бъркате с естогените, женските хормони).
Приемам и куп други лекарства, последно докторът ми изписа за високо кръвно.
Въпреки, че на мен ми не ми е леко да натоварвам организа си с толкова химия, бебето се развива добре, което е най-важното!

Прогестеронът също е женски хормон. Но както е преценил доктора ви все пак. Има доста изследвания по темата и заради това се учудих, но в никакъв случай не казвам,че бебето ви не се развива добре. 😊

# 381
Kateto_sv, къде се намираш, аз съм в Германия и те разбирам какво ти е да си далеч.

# 382

[/quote]
Ужасна, ужасна гадина е този рак Cold Sweat  идва така неочаквано и зловещо.
Успокоявам се, че майка поне е успяла да ни отгледа и да  се порадва на внуци. Тя  е родила доста късно за тогавашните стандарти - брат ми на 36, мен на 40. Казва че имала супер леки бремености, според нея благодарение най-вече на това, че не е имало интернет, където да чете ужасии Grin
Аз пък се успокоявам с това, че и майка ми и баща ми са били седмаци, и то по време, когато не е имало кувиози и апаратура (1942г.)  Бебетата са силни Simple Smile Ще успеем и ние Heart

# 383
Здравейте,благодаря за подкрепата на всички😊
До вчера бях на системи ,днес след визитацията ще кажат дали ще продължаваме така,за сега бебо седи в коремчето въпреки честите контракций.
Казаха че ще е най добре ако успеем да го задържим до 28 г.с тоест още около10 дена за да е наред всичко с бебо.
Казаха че шийката ми се изгладила подготвя се за разкритие .
Всеки ден ми бият инжекций за отваряне на дробчетата на бебо подготвят го явно за големия свят извън корема ми .
Старая се да съм спокойна ,въпреки че ме е страх от всичко което се случва но няма как трябва да съм силна за да е добре бебето.
Една мама ме пита в коя болница съм ще отговоря тук за да не спамя много темата в МД съм .
Отново благодаря за подкрепата ,ще пиша скоро пак да кажа как се развиват нещата при нас .

# 384
здравейте юлски тумбачета, аз съм от август кара тема, ни тъй като наскоро ми смениха термина за 01.08 следя и вас. От Бургас съм 25 г.с и чакаме момченце.

# 385
Искам да питам тези от вас с контракции кога ви се появяват? Днес бях на преглед и ми казаха да лежа повече, но проблема е , че контракции получавам само когато лежа. Обясних го, а акушерката при следящия ме лекар каза, че за пръв път чува такова нещо... Иначе продължавам да се тъпча с магнезии и желязо.

# 386
Моите са основно като съм права, особено като повървя около 5-10 мин. Също понякога като ставам/сядам/лягам. Иначе досега не ми се е случвало докато лежа.

# 387
При мен рядко възникват контракции, но винаги са в легнало положение.

# 388
На мен също ми се случва по някоя контракция като съм легнала, особено когато бебето беше седалищно, на всяко по-силно ритане. Сега е главично и нямам чак толкова, но по 3-4 на ден. Като дори и аз не съм сигурна, че са контракции, но си пипам корема отдолу и ако е твърд решавам, че е контракция. Иначе нищо друго не усещам.

# 389
Аз също не съм сигурна, че са контракции, но така ми ги обясниха. Иначе това, което усещам е стягане в корема и изтръпване, рядко става твърд.

Общи условия

Активация на акаунт