В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 335
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Момичета да се плаша ли от тая захар 5.5 на гладно..днес цял ден чета и се притеснявам..кажете вие Sad

# 166
Момичета да се плаша ли от тая захар 5.5 на гладно..днес цял ден чета и се притеснявам..кажете вие Sad

Не мисля, аз съм с 5, ама ям сладко като за световно. Кръвната захар е с референтни стойности между 4 и 7.

# 167
Пипи2013 твоя случай ми напомня за първата ми бременност, ходих на частно понякога без никакви оплаквания,за да виждам бебка по често, а той така ме уплаши. Пита ме дали пуша и, че бебето върви малко, много се напрегнах. Родих с преносване от 2 дни 2980гр. момиченце .Моята майка е качвала много килограми и е раждала малки бебета.Аз например съм родена 2500гр и предполагам върви така по генетичен път.

# 168
Чак сега се записвам в новата тема...не знам дали с добри новини.
Днес ходих при нова лекарка и тя измери бебето с близо 10 дни назад, най-вече по корем, та близо 2 седмици Sad Аз знам, че съм с късна овулация, но въпреки това остават едни 5-6 дни реално изоставане...
Препоръча ми да пусна разни неща като желязо, Б12, албумин, белтък. Досега не са ми ги назначавали.
Аз всеки път ги питам дали бебето е в норма заради лошото ми хранене и отслабване и досега все казваха, че си е ок...
Дано да навакса, започвам да набивам яйца и месо.

И да питам, появила ми се е някаква черта на носа :Д все едно е по-тъмен целият...чувала бях за пигментация че се променя, ама точно там ли Simple Smile) Някой да знае дали има смисъл да мажа с нещо?
Крем с UV филтър мисля...

Аз имам по тъмно петно над горната устна под носа, естествено като изключим и другите малки петънца по лицето 😀😂😂

# 169
И аз постоянно се въртя нощем. Нали уж на лявата страна било по-добре да се спи, но аз на ляво често получвавам сърцебиене, а на дясно нямам този проблем. Отделно също все се притеснявам колко притискам корема, защото понякога заспивам не точно настрани, ами леко обърната и надолу към корема.

# 170
Чак сега се записвам в новата тема...не знам дали с добри новини.
Днес ходих при нова лекарка и тя измери бебето с близо 10 дни назад, най-вече по корем, та близо 2 седмици Sad Аз знам, че съм с късна овулация, но въпреки това остават едни 5-6 дни реално изоставане...
Препоръча ми да пусна разни неща като желязо, Б12, албумин, белтък. Досега не са ми ги назначавали.
Аз всеки път ги питам дали бебето е в норма заради лошото ми хранене и отслабване и досега все казваха, че си е ок...
Дано да навакса, започвам да набивам яйца и месо.

И да питам, появила ми се е някаква черта на носа :Д все едно е по-тъмен целият...чувала бях за пигментация че се променя, ама точно там ли Simple Smile) Някой да знае дали има смисъл да мажа с нещо?
Крем с UV филтър мисля...

Пипи, и мен на последния преглед докторът ме наплаши, че бебето върви с 10 дни назад. Каза, че ако тенденцията продължи и стигне изоставане от две седмици, вече става опасно и се говори за ретардация.
При мен би трябвало терминът да е точно изчислен, защото съм след инвитро и се знае кога е оплодена яйцеклетката. Изследвала съм всичко, изброено от теб, с изключение на белтък, и беше в норма.
При мен проблемът е, че едниният от двата кръвоносни съда в матката, които хранят бебето, е много стеснен и не върши работа. Това го установиха с доплер.
Поне на феталната морфология ме успокоиха, че положението не е толкова страшно и просто трябва да ме следят по-често, за да са сигурни, че бебето не страда. И мен ме посъветваха да ям повече протеини.

# 171
  • Пловдив/София
Arabella, а колко често те викат и кога се решава дали говорим за ретардация, или малко бебе?
Притеснявам се, че следващият ми преглед (де факто трета фетална) е чак на 13.05, след близо месец...
Междувременно имам ЖК, но там не разчитам много на апаратурата.
Знаеш ли дали посочените кръвни се пускат на гладно, или все тая?
аз все си мисля, че е от повръщането и лошото хранене, но пък от 2 седмици съм качила ненадейно 3 кила и ям вече всичко...
Дано пък си наваксат децата...

Снежи, в норма си е захарта. Над 6 вече го мисли по/сериозно...и аз имах 5.5, а след месец беше 4.3, сега не знам колко е, но доста сладко започнах да ям Sad

# 172
Викат ме на две седмици. Утре съм на преглед и само се моля да има подобрение.
Желязо и Б12 доколкото знам може да се изследват и на пълен стомах. За албумин и белтък изследват урина. При мен всичко беше в норма, но са изследвани в края на януари и от тогава не са ми назначавали нови изследвания.
Не се притеснявай. След като предишният ти лекар и този на феталната морфология не са забелязали изоставане, най-вероятно става въпрос за грешна преценка на новия лекар. За да си спокойна, можеш да се запишеш за преглед при някой друг доктор преди третата фетална.

# 173
Цитат на: edna0112 link=topic=1103235.msg38530494#msg38530494 1.msg38558329#msg38558329 date=1555342946
И аз постоянно се въртя нощем. Нали уж на лявата страна било по-добре да се спи, но аз на ляво често получвавам сърцебиене, а на дясно нямам този проблем. Отделно също все се притеснявам колко притискам корема, защото понякога заспивам не точно настрани, ами леко обърната и надолу към корема.
Абсолютно същото е и с мен, на ляво сърцебиене, по гръб не може а ми е любимата поза, на дясно ми е удобно също, но четох че тогава се притискал черния дроб и не е много желателно да се спи дълго така, и понякога като теб притискам корема защото се опитвам да изпъна краката и да им сменя позата, че много ме заболяват и се озовавам по корем почти.. ужас и съм така от 4 месец. Поради болките в краката от ябълката надолу  целите ме болят не мога да спя и се въртя и ставам рано, като се раздвижа през деня ми минават. Слагам и възглавници, но нямат ефект..

# 174
Цитат на: edna0112 link=topic=1103235.msg38530494#msg38530494 1.msg38558329#msg38558329 date=1555342946
Абсолютно същото е и с мен, на ляво сърцебиене, по гръб не може а ми е любимата поза, на дясно ми е удобно също, но четох че тогава се притискал черния дроб и не е много желателно да се спи дълго така, и понякога като теб притискам корема защото се опитвам да изпъна краката и да им сменя позата, че много ме заболяват и се озовавам по корем почти.. ужас и съм така от 4 месец. Поради болките в краката от ябълката надолу  целите ме болят не мога да спя и се въртя и ставам рано, като се раздвижа през деня ми минават. Слагам и възглавници, но нямат ефект..

Защо не може по гръб?

# 175
  • София

Lorista От къде я поръча количката?
[/quote]

От mamasandpapas.com, но беше намалена на 318 паунда с коша за новородено, сега е 450 и моят цвят даже го няма вече.

# 176

Защо не може по гръб?
АГ ми е забранила, ето малко инфо от нета за позите и тя твърди същото та затова:
"Намиране на удобна поза за сън

В началото на бременността се опитайте да си създадете навик да спите на една страна. Лежейки на една страна със свити колена, това е вероятно най-комфортната поза с напредване на бременността. Освен това тази поза облекчава работата на сърцето, защото предотвратява допълнителното налягане, причинено от теглото на бебето върху по-голямата вена (vena cava), по която кръвта се връща към сърцето.

Някои лекари препоръчват бременната да спи на лявата си страна, тъй като черния дроб е от дясната страна на корема, лежането на лявата страна предпазва този голям орган от допълнителното налягане на матката. Попитайте лекаря си за препоръки - в повечето случаи лежането на едната или другата страна ще Ви помогне да намалите налягането върху гърба.

Не се притеснявайте излишно, ако през нощта се обърнете по гръб. Промяната на позата е естествена част от съня, която не може да контролирате. Вероятно по време на третия триместър от бременността тялото Ви няма да иска да заеме тази поза, защото тя ще бъде твърде неудобна. Ако все пак се обърнете по гръб и теглото на бебето притисне т.нар. vena cava, дискомфортът вероятно ще Ви събуди. Потърсете препоръки от Вашия лекар, той или тя може да Ви посъветва да използвате възглавница, която да Ви помогне да се задържите на една страна през цялата нощ.

Може да експериментирате с възглавници за да откриете подходяща поза а сън. Някои жени намират, че поставянето на възглавница под корема или между бедрата помага. "

# 177
Докато ви е удобно, може да си спите,на която страна си искате. 😊

# 178
  • Варна
Аз си спя и на двете страни, както ми е удобно. Обръщането от едната към другата страна много ме мъчи .... Понякога дори се усещам, че съм по гръб, без да съм разбрала даже.., а толкова мразя дори да лежа така, за спане изключено, но сега.... Grinning

# 179

На мен ми беше отчело 5 и нещо и мойта док ме накара да мина на диета за 1 седмица (без бяло брашно и захар) и да пусна ново изследване. Не бях особено стриктна, но все пак се въздържах 5 дни и пуснах нови. Беше 4 и нещо.
Месец по-късно на редовните изследвания пак показа 4 и нещо (без никакво въздържание).
Захарта се влияе от много неща, дори и стрес. При такива ниски стойности едва ли може да се говори за диабет, но всички сме чували, че бременните са предразположени към развиване на такъв, така че доколкото е възможно трябва да се внимава.

Общи условия

Активация на акаунт