В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 358
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Бяхме на последна ФМ, бебчето вече е 1300гр в 28+4 гс, поне с 1 седмица е напред ако не и повече, важното е че всичко е наред Simple Smile
На мен за сега нищо не ми се подува, но почти не ям нищо солено и избягвам например маслини, после не мога да се напия с вода.
Подозирам, че като се затопли ще започна и аз с подуването,  но за сега нищо не ми стяга.

# 211
  • Варна
И аз няма проблеми с подуване, но може би единствено ластиците на чорапките ми се отбелязват, и то доста на моменти, но ходила, ръце, лице не са се променили. С обувките засега също нямам проблеми, но едва влизам в 7 месец, така че... до края има още доста, не се знае какво ще е...

# 212
Момичета, спешен въпрос, много съм притеснена Sad
Пуснах изследванията, много неща са на долна граница, но в рефернтните.
Обаче вит Д е мега назад- 9.5 при минимимални 30!
Успях да се свържа с АГ, ще пия по 8 капки вигантол..

Някой има ли опит с толкова ниско вит Д и дали се наваксва?
Четох страшни неща как се отразява това на здравето на бебето, вкл. в дългосрочен план...

отивам до аптеката, стискайте палци да не е така страшно, както казва гугъл (да се забрани на бременните трябва...)

П.П. Албумин и белтък (в кръвта) също са на долна граница, някой с опит тук какво означава..?

На мен при регистриране на бременността в началото на януари месец ми изследваха витамин Д и стойността му беше 10 при референтни граници в лабораторията от 20 до 100. Веднага започнах прием на дражета ,които все още приемам. В началото на март пуснах отново изследване и стойността беше вече 29. Поне аз не наваксвам много бързо, но се надявам при теб да е различно. Скоро ще има и повече слънчеви дни,така че освен капките започвай да се препичаш на някоя пейка ☺.
 Казват,че 20 минути престой на слънце, осигуряват дневната доза витамин Д.
Тогава и аз много се бях зачела за последствията и ми се бяха изправили косите. Надявам се да не е вярно.🙄 Интернет не е за бременни жени.

# 213
Аз съм в средата на 7ми месец и до сега не са ми изследвали вит.Д. Да се притеснявам ли?

# 214
Аз съм в средата на 7ми месец и до сега не са ми изследвали вит.Д. Да се притеснявам ли?
Не се притеснявай и на мен не са ми го назначавали за изследване. Ако искаш можеш да си го пуснеш за свое собствено спокойствие.

# 215
Д и В12 са важни и то много. Направете по едно изследване ...ей така за спокойствие . Тези стойности на лаб не важат за бременни, трябва да сме малко над тях дори. Аз приемах по 5000 единици Д и по 1000 В12, после намалих на 4000 вит Д . Сега съм на 8 капки дневно ....не съм.го проверявала скоро , но не пропускам и мисля, че е  в норма.

За протокола : още съм в болница и още ме тъпчат със системи 😣 боли от време на време ,  стягане доста често ...Моля се да се оправям , че  не ми се седи тук🙄

# 216
  • София
Момичета, някоя от вас следи ли се по ЗК в Майчин дом и при кой лекар ако има такива?
Аз се следя само там, при доктор Клисурски.

# 217
Фолиевата киселина ми е в комбинация с вит д,т.е.от началото си го приемам. А след като смених с прегнакеара, приемах и Имунолактон.Не мисля,че е проблем, че не сме пускали изследвания за вит.д и В12 . Мисля,че ако имаш някаква липса организма все пак ще покаже.

# 218
Здравейте, момичета. Включвам се и аз с термин 29.07. Имам по-голям младеж на 2г и 10м почти. Сега чакам пак младеж. Изчетох ви и на няколко момичета исках да отговоря, ако мога да съм полезна.
Относно тесния таз и голямото бебеИмаше едно момиче на което са казали, че бебето е по-големичка, а таза е тесен. Та преди 3 години и аз го чух от 4ма лекари, но все пак завеждащия Патологична бременност Маринов, мисля че беше, в Майчин дом, каза нормално с преоценка, ако нещо се обърка. За протокола да кажа, че съм 160см, бях 46кг преди да забременея, дребна, с уж граничен таз и голямо бебе. Е, синът ми се роди нормално и без упойка - 53см и 4020гр. Съвета ми е да поискате и друго мнение и да не се доверявате на 100%. Факт е, че секциото е силно предпочитано от повечето лекари, особено в случаи като нашите, но не е задължително.
Възглавнички Относно възглавничките за бебенцата. Не само, че не е необходима, ами даже е не препоръчителна. При нас възрастните тя обира тилната извивка, тази под брадичката и разликата в ширината между раменете и главата. Бебенцата обаче в началото нямат тези извивки. Ако обърнете внимание главичките им са широки, колкото раменете, а отзад главата е абсолютно равна с гръбчето. Извивките се появяват по-късно в следствие на движението. В тази връзка, възглавницата не само, че не помага, а даже ги натоварва. Достатъчно е да сложите една калъфка сгъната на 2 или някаква пелена, колкото да поеме, ако бебенцето върне или ако се "изпити", което обикновено се случва през главата.
Кръвната захар
Както вече стана ясно, аз съм човека с големите бебета Joy
И този път момчето върви седмица напред, на ФМ установиха увеличени околоплодни води, както и че бебето имало "голям тумбак". Януари имам и рутинни кръвни изследвания с резултат 5.96 кръвна захар. Само да поправя, че референтните са от 3.8 до 6.1,а не до 7. Като за бременни при резултат над 5 се обръща внимание и се следи за други симптоми, тъй като сме предразположени. При мен имаше и други и се наложи обременяване с глюкоза, при което резултатите на гласно бяха доста по-задоволяващи, но си признавам, че преди да ми обърнат внимание на захарта януари, ядях ужасно много дъвчащи бонбони и всякакви такива, които в последствие спрях. На обременяването захарта ми беше леко по-висока на 60та минута - 9.16 при референтни на цибалаб 8.9. После на 120та минута беше 5 и нещо. Това наложи консултация с ендокринолог, който потвърди, че нямам диабет и в тази връзка да кажа, има нови референтни стойности за бременни между 24г.с. и 28г.с - на 60та минута е 10 вече. Много е ново това и на много места не е отразено. Имайте го предвид, ако ви се наложи обременяване. Въпреки това внимавам с бялата захар и бялото брашно, поне доколкото е възможно.
Стана бая дългичко 🙄 Леко бременеене на всички и продължавам да следя и да се включвам, разбира се 😜

# 219
Скрит текст:
Здравейте, момичета. Включвам се и аз с термин 29.07. Имам по-голям младеж на 2г и 10м почти. Сега чакам пак младеж. Изчетох ви и на няколко момичета исках да отговоря, ако мога да съм полезна.
Относно тесния таз и голямото бебеИмаше едно момиче на което са казали, че бебето е по-големичка, а таза е тесен. Та преди 3 години и аз го чух от 4ма лекари, но все пак завеждащия Патологична бременност Маринов, мисля че беше, в Майчин дом, каза нормално с преоценка, ако нещо се обърка. За протокола да кажа, че съм 160см, бях 46кг преди да забременея, дребна, с уж граничен таз и голямо бебе. Е, синът ми се роди нормално и без упойка - 53см и 4020гр. Съвета ми е да поискате и друго мнение и да не се доверявате на 100%. Факт е, че секциото е силно предпочитано от повечето лекари, особено в случаи като нашите, но не е задължително.
Възглавнички Относно възглавничките за бебенцата. Не само, че не е необходима, ами даже е не препоръчителна. При нас възрастните тя обира тилната извивка, тази под брадичката и разликата в ширината между раменете и главата. Бебенцата обаче в началото нямат тези извивки. Ако обърнете внимание главичките им са широки, колкото раменете, а отзад главата е абсолютно равна с гръбчето. Извивките се появяват по-късно в следствие на движението. В тази връзка, възглавницата не само, че не помага, а даже ги натоварва. Достатъчно е да сложите една калъфка сгъната на 2 или някаква пелена, колкото да поеме, ако бебенцето върне или ако се "изпити", което обикновено се случва през главата.
Кръвната захар
Както вече стана ясно, аз съм човека с големите бебета Joy
И този път момчето върви седмица напред, на ФМ установиха увеличени околоплодни води, както и че бебето имало "голям тумбак". Януари имам и рутинни кръвни изследвания с резултат 5.96 кръвна захар. Само да поправя, че референтните са от 3.8 до 6.1,а не до 7. Като за бременни при резултат над 5 се обръща внимание и се следи за други симптоми, тъй като сме предразположени. При мен имаше и други и се наложи обременяване с глюкоза, при което резултатите на гласно бяха доста по-задоволяващи, но си признавам, че преди да ми обърнат внимание на захарта януари, ядях ужасно много дъвчащи бонбони и всякакви такива, които в последствие спрях. На обременяването захарта ми беше леко по-висока на 60та минута - 9.16 при референтни на цибалаб 8.9. После на 120та минута беше 5 и нещо. Това наложи консултация с ендокринолог, който потвърди, че нямам диабет и в тази връзка да кажа, има нови референтни стойности за бременни между 24г.с. и 28г.с - на 60та минута е 10 вече. Много е ново това и на много места не е отразено. Имайте го предвид, ако ви се наложи обременяване. Въпреки това внимавам с бялата захар и бялото брашно, поне доколкото е възможно.
Стана бая дългичко 🙄 Леко бременеене на всички и продължавам да следя и да се включвам, разбира се 😜

Много благодарим за обстойното мнение Simple Smile А според теб защо са толкова големи твоите бебчета? Аз винаги съм искала дебело и пухкаво бебче, но не знам от какво зависи- от храната ли, или от телосложението?

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 11:02 от AnMary

# 220
Фолиевата киселина ми е в комбинация с вит д,т.е.от началото си го приемам. А след като смених с прегнакеара, приемах и Имунолактон.Не мисля,че е проблем, че не сме пускали изследвания за вит.д и В12 . Мисля,че ако имаш някаква липса организма все пак ще покаже.

Моят организъм с нищо не показа,че имам недостиг на Витамин Д. Живея във Варна и тази година до края на септември бяхме по плажовете. Заради това и бях толкова изненадана от латентния ми дефицит. ☺

# 221
На мен АГ ми даде само направление за кръвни, в 30г.с. Може да си пусна и вит Д +Б12 допълнително. Май в лина имаха някаква промоция даже.

# 222
По повод възглавниците - с големия ми син не съм ползвала, или подлагах тънка пелена, сгъната на няколко части. Ноооо...той не стоеше много, много настрани. В резултат на това без малко да му се деформира главата, въпреки вигантола и т.н.
В резултат на това преживяване сега реших да поръчам ето тези подобия на възглавници, които поддържат главата, ограничават движението, а в същото време предпазват от плоска глава Simple Smile
https://www.ebay.co.uk/itm/UK-Infant-Baby-Newborn-Pillow-Cushion … ;var=584253345726
и ето това
https://www.ebay.co.uk/p/Babymoov-Lovenest-Original-Baby-Pillow- … ?iid=254058438282

Получих си ги, пък ще видим как ще е Simple Smile

# 223
На мен АГ ми даде само направление за кръвни, в 30г.с. Може да си пусна и вит Д +Б12 допълнително. Май в лина имаха някаква промоция даже.

Да,те не се поемат от здравната каса.
До скоро и в лаборатория Рамус имаха промоция при изследване на двата витамина. Мисля че цената беше около 30 лв. ☺

# 224
Момичета, някоя от вас следи ли се по ЗК в Майчин дом и при кой лекар ако има такива?
Аз се следя само там, при доктор Клисурски.

Доволна ли си от него, аз съм се записала при Георги Георгиев, преди две седмици бях на ЖК и ми пусна изследвания и тъй като не бях нито яла нито пила, направо отидох да ми вземат кръв да не се разкарвам, след няколко дни се обадих на рецепция и попитах дали може доктора да погледне изследванията и ако има нещо притеснително да отида, ако всичко е наред да не се разхождам само. По телефона ме нахокаха и ми казаха, че това било несериозно, и ако не съм се притеснвала да изчакам следващата ЖК. Да де ма до следващата ЖК има един месец, та попитах и дали мога онлайн да си видя резултатите, и такава опция няма. Та просто ми е интересно как процедират другите доктори от Медицинския център. Все ми се струва, че в 21 век може някои неща да се случват по лесно.

Общи условия

Активация на акаунт