В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 394
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте мами,
Пиша Ви доста притеснена и отчаяна.
Вчера бях на преглед и лекарят каза, че водите са на долната граница.
Измери бебка няколко пъти всички крайници и органи, което ме притесни. После обобщи, че всички те вървят напред с дни, дори седмица, но обиколката на коремчето изостава с 1 седмица.
Кръвното е ниско, нямам тромболифия, доплерът е перфектен.
Изписа ми все пак дусодрил за по-добър кръвоток към плацентата и на преглед след 2 седмици.
Като заключение е написал: Съмнение за начало на  IUGR на плода, което значи ретардация, в частност асиметрична.😥😥
Знам, че скоро някоя мама беше писала за изоставане на бебчето, но мисля, че беше цялостно развитие.

П.с докторът е специалист по репродуктивни проблеми и фетална морфология, тоест не може да говорим за негова грешка. 😥😥

Аз бях със същия проблем с първата бременност. Усъмних, че ми изтичат води, прегледаха ме и нямаше теч, но видяха, че водите са под нормата. Като цяло имах много малък корем, почти не ми личеше, че съм бременна. Не си спомням точно в коя седмица съм била тогава. Започнах 2 пъти в седмицата да ходя на преглед за тонове, доплер. Спомням си, че ми казваха, че бебето е добре, но не са ми обяснявали подробно дали изостава. Така избутах до 31-32 седмица, направиха ми 2 скана през 2 седмици и установиха, че бебето почти не расте. Биха ми стероиди, за да се развият дробчетата по-бързо и в края ня 33та седмица извадиха бебето със секцио. Много ми се искаше да родя нормално, но лекарката обясни, че когато няма достатъчно води бебето не може да се обърне с главата надолу. Тогава не бях наясно и като цяло не се и притеснявах, просто мислех позитивно и вярвах, че всичко ще е наред Simple Smile В болницата малкия изкара 2 седмици, роди се 2кг, но си дишаше самостоятелно и като цяло всичко беше наред, просто беше мъничък и слабичък. Така и не разбраха защо нямах води, кръвното ми беше нормално, никакви оплаквания.
Сега с втората бременност също се притеснявам да не стане същото. Последния ми скан беше в 26та седмица (сега съм почти в 28ма) и всичко изглеждаше нармално, водите ми са в норма. Лекаря ме посъветва да пия кокосово мляко и изобщо да ям/пия всичко с кокос, ако водите започнат да намалят.
Опитай се да мислиш позитивно, всичко ще бъде наред!

# 286
Blondy, напълно те разбирам, но към този момент май няма много какво да направиш... Аз ползвах НеоФитороид Био Крем, сега вече съм по-добре и не го ползвам. Прочети в нета и за хранителният режим.
Ани, при мен корема така се стягаше, че ставаше твърд на камък и усещах дискомфорт. Понякога имах и болка към кръста. Пиех магнезии. Ти си почивай и не се натоварвай. Папаверина ще помогне матката ти да не контрахира. Всичко ще е наред Simple Smile
Аз на 3та ФМ няма да ходя. Доцентката от Фемина нищо не каза на 2рата, а след първата директно ми записа час за втора. АГто също нищо не казва. С първата бременност не съм ходила.
Аз вчера поръчах легълце за бебка и накупих малко дреболийки. Вие какви матрачета за леглото сте/ще вземете?
Хубав уикенд на всички!

И аз поръчах креватче и хвърлих едно на матраците. Спрях се на Калъф: Бамбук; Пълнеж: Дунапрен с Мемори пяна; Дебелина: 10см

Нямам никакъв опит с бебешки матраци, но по себе си съдя, че ми е най-комфортно с матрак от мемори и калъф от естествени материали.
Видях също, че има добри отзиви за матраци с кокосови нишки...

# 287
За матрак ние взехме с кокос и органичен памук (прилагам линка):
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=114983&sgid=53
На място ми хареса, не е прекалено твърд, а има и зимна и лятна страна и калъфа се сваля за пране.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 15:18 от Danito87

# 288
За матрак ние взехме с кокос и органичен памук (прилагам линка):
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=114983&sgid=53
На място ми хареса, не е прекалено твърд, а има и зимна и лятна цена и калъфа се сваля за пране.
Аз имам абсолютно същия от каката. Но не мога да изкажа мнение, защото тя много малко е спала на него. 😂 Сега ще сменяме с по - малка кошара, та няма да го ползвам. Но като цяло и на мен многл ми хареса - не е супер мек и бебето стои добре на него, без да потъва излишно.

# 289
Искам да питам по-опитните мами..моят мъж иска да вземем сгъваема кошара вместо дървено легълце..та въпроса ми е за сгъваемите кошари трябва ли допълнително матраче?

# 290
  • София
Искам да питам по-опитните мами..моят мъж иска да вземем сгъваема кошара вместо дървено легълце..та въпроса ми е за сгъваемите кошари трябва ли допълнително матраче?
Това и аз се чудя. С първото бяхме с кошара, но я продадох и беше обемиста много голяма. Сега решихме да използвмахме разгъваемата кошара, пак от първото, която преди ползвахме само при пътуване. Но матрачето, което върви с кошарата ми се струва тънко. НЕ знам дали да купуваме друг. Таткото казва да не купуваме, но аз съм в дилема.

# 291
Това и аз се чудя. С първото бяхме с кошара, но я продадох и беше обемиста много голяма. Сега решихме да използвмахме разгъваемата кошара, пак от първото, която преди ползвахме само при пътуване. Но матрачето, което върви с кошарата ми се струва тънко. НЕ знам дали да купуваме друг. Таткото казва да не купуваме, но аз съм в дилема.

Аз предпочитам дървеното легло, но ММ твърдо е решил да е сгъваема кошара за да не събира много място и да можем да пътуваме с нея...мисля, че едно по-тънко матраче ше свърши работа..нещо като топер, незнам и аз

# 292
Ето една тема, за чудещите се за преносима кошара:
https://www.bg-mamma.com/?topic=9370
Иначе ние взехме дървено легло (не е сглобено още, но го имаме вече), в айко беше на добра цена.

# 293
Аз ще купя такова. https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-koshara-za-spane-i-i … plus-siva-841-186
Имам голяма дървена, но не е функционална и изобщо не ми беше удобна. Сега ще заложа на нещо практично, малко и леко! Като поотрасне бебето ще направим детска стая и ще си спят с каката там. Даже вече работим в тази насока.

# 294
  • Пловдив/София
Summer, съвсем ме психира с твоя разказ Simple Smile) Нали и моето бебе в 26 г.с. изоставаше (оттогава не съм ходила), а и аз почти нямам корем и примерно днес не ми личи (сложих по/големи дънки за бременни). Иначе според мъжа имам огромен корем, но наистина е малък за седмицата...

Май няма да дочакам до феталната и ще пробвам да ида на преглед другата седмица да се поуспокоя малко...

Информацията за кокоса е важна, може да си пия кафето с кокосово мляко. Не са ми споменали за проблем с водите, но изоставащо бебе + малък корем да не се окаже това...

За матрака и аз имах голямо желание да е хубав предния път, взех на Pierre Cardin, но синът ми така и не желаеше да спи в креватчето. А не пасваше на малка кошара. Та се мъчихме с неспане 1 година, после го сложих на легло за големи и се родих...
Та, имайте едно наум просто, че може и да не се ползва, колкото си мислите Simple Smile

# 295

До колкото знам от приятелки е задължително, няма как да му е удобно на пластмаса + 3см покритие от донапрен. Зависи от вас дали ще е високо матраче или по - ниско.

# 296

Ние сме с такава кошара. Големия ми син е на 2г и 10м и още спи в нея. Ограничени сме от към място и преценихме да вземем такава, защото върши работа и за  път. Иначе трябваше да имаме и двете. А и ми е доста по-компактна. Сега бебето ще използва неговата кошара, а него ще го мислим. Матрака за мен е задължителен. Ние купихме хубав матрак на магнифлекс от намалението на хиполенд, а за път използваме един сгъваем.

# 297

Ние сме с такава кошара. Големия ми син е на 2г и 10м и още спи в нея. Ограничени сме от към място и преценихме да вземем такава, защото върши работа и за  път. Иначе трябваше да имаме и двете. А и ми е доста по-компактна. Сега бебето ще използва неговата кошара, а него ще го мислим. Матрака за мен е задължителен. Ние купихме хубав матрак на магнифлекс от намалението на хиполенд, а за път използваме един сгъваем.
колко СМ трябва да е матрака

# 298
Summer, съвсем ме психира с твоя разказ Simple Smile) Нали и моето бебе в 26 г.с. изоставаше (оттогава не съм ходила), а и аз почти нямам корем и примерно днес не ми личи (сложих по/големи дънки за бременни). Иначе според мъжа имам огромен корем, но наистина е малък за седмицата...

Май няма да дочакам до феталната и ще пробвам да ида на преглед другата седмица да се поуспокоя малко...

Информацията за кокоса е важна, може да си пия кафето с кокосово мляко. Не са ми споменали за проблем с водите, но изоставащо бебе + малък корем да не се окаже това...

За матрака и аз имах голямо желание да е хубав предния път, взех на Pierre Cardin, но синът ми така и не желаеше да спи в креватчето. А не пасваше на малка кошара. Та се мъчихме с неспане 1 година, после го сложих на легло за големи и се родих...
Та, имайте едно наум просто, че може и да не се ползва, колкото си мислите Simple Smile

Пипи, за твое успокоение можеш да огидеш на преглед... При мен така се получи, че аз ако не бях си обърнала внимание лекарите едва ли щяха да забележат, защото живея в UK и там последния скан е в 20та седмица. След 20та само слушат тонове. Дойдох си в България за няколко седмици и затова веднага отидох на преглед, защото и аз понякога параноясвам.

Относно леглото, аз с баткото ползвах дървена кошара 140/70 докато навърши 5г и половина. Махнахме едната решетка и я прилепихме я до нашето легло и така беше много удобно. Сигурно само ще купим нов матрак, защото на стария му усещам пружините.

# 299

колко СМ трябва да е матрака

Нямам идея дали има някакви конкретни изисквания. Нашия е към 10см

Общи условия

Активация на акаунт