В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 396
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Аз нямам опит и също съм в голямо чудене какво да вземем за спане за бебчето, нямам идея кое ще най-удобно и ще се ползва.

Някой има ли опит или мнение за този тип кошара?
Ясно е, че е компактна като размери и лека. Но пък в този случай не знам дали е достатъчно стабилна и надеждна.

https://www.reia.bg/za-bebeto/za-razhodka/aeromoov-lesno-i-brzo- … a-se-koshara.html

# 301
Здравейте мами,
Връщам се от преглед при д-р Троянчев (благодаря  Svetlana Sv). 
Потвърди диагнозата "Асиметрична ретардация" , но поне ни обясниха от къде се е появила - в следствие е на перотонита(спукан апандесит), от който ме оперираха 2016г. Като тежка коремна операция са се  получили  големи сраствания на черва и тъкани в областта на корема и не достига достатъчно кръв, съответно хранителни вещества до бебето. На малката сладурка нищо й няма, много й е сладко личицето, красавица е, но просто не се изхранва достатъчно.
Това, което трябва да се направи е следене на всеки 2 седмици, за да видим до кога ще се изхранва и в момента, в които намалее или спре да се храни ще я извадят принудително. В най-добрият случай това ще е месец преди термина.
Нищо не можем да направим освен пиене на лекарства за по-добър кръвоток  и следене,  за да не изпуснем момента  😢😭 Чувствам се крайно виновна и не спирам да се обвинявам...

# 302
Много съжалявам, че се е потвърдила диагнозата! 😢
Изобщо не се обвинявай! Как можеш да си виновна за такова нещо! Силно те прегръщам - вярвай, че всичко ще бъде наред. Ще те следят сега по - често, няма как, но най - важно е да извадят бебче в подходящия момент. Тя после ще си навакса всичко! Опитай се да бъдеш спокойна и НЕ чети нищо в интернет! ❤️❤️❤️ Пращам ти много положителна енергия и ще ти стискам палци всеки ден!

# 303
Не мисля,че имате за какво да се чувствате виновна. Има някои неща,които няма как да се предвидят, за съжаление. Мислете си позитивно и стискам палци бебка да не трябва да излиза скоро. 🥰

# 304
Здравейте мами,
Връщам се от преглед при д-р Троянчев (благодаря  Svetlana Sv). 
Потвърди диагнозата "Асиметрична ретардация" , но поне ни обясниха от къде се е появила - в следствие е на перотонита(спукан апандесит), от който ме оперираха 2016г. Като тежка коремна операция са се  получили  големи сраствания на черва и тъкани в областта на корема и не достига достатъчно кръв, съответно хранителни вещества до бебето. На малката сладурка нищо й няма, много й е сладко личицето, красавица е, но просто не се изхранва достатъчно.
Това, което трябва да се направи е следене на всеки 2 седмици, за да видим до кога ще се изхранва и в момента, в които намалее или спре да се храни ще я извадят принудително. В най-добрият случай това ще е месец преди термина.
Нищо не можем да направим освен пиене на лекарства за по-добър кръвоток  и следене,  за да не изпуснем момента  😢😭 Чувствам се крайно виновна и не спирам да се обвинявам...

И аз съжалявам, че така се е получило, но най- малкото което трябва да правиш вмомента е да се обвиняваш. Нито ти си правила операцията, нито си знаела за това последствие. Остани спокойна заради бебчето, на него не му трябват негативни емоции в този момент. Някъде четох, че вече след 6тия месец има 95% шанс за оцеляване, така че не мисли най- лошото. За твое успокоение ще ти кажа, че на моя приятелка й откриха застаряваща плацента в 6м, казаха й че че не достигат много хранителни вещества до бебето и едва ли не да е готова всеки момент да го вадят спешно. Ами тя си изкара почти до края бременността, роди 2 дедмици преди датата бебче 2500гр. Така че всичко ще е наред 💋

# 305
Жени, най-важното, е че бебка е добре. Мисли позитивно и стискам палци да може да се храни възможно най-дълго. Все пак в днешно време медицината и в частност неонатологията са много развити. И наистина не чети нищо в Интернет. В момента трябва да запазиш самообладание и да бъдеш силна заради малката.

# 306
Жени, не мога да разбера за какво се обвиняваш. Това е физиология и не зависи от теб. При мен уж няма причина, но пак говорят за нарушен кръвоток и вадене на бебето в 34та-35та седмица.
Бих те посъветвала да се ориентираш към раждане в Майчин дом или Токуда, тъй като това са двете болници с най-добри неонатологии. Аз най-вероятно ще се насоча към Токуда. Друг ми беше изборът първоначално, но за съжаление явно нещата няма да се случат както исках.
Изписаха ли ти протеин на прах? Докторите в София го препоръчват при проблеми с наддаването при плода.

# 307
Благодаря ви момичета, страшно мили сте и подкрепата Ви ми помага ❤
Не са ми изписали протеин - някой ако е пил или знае, нека ми каже. Отворена съм за предложения как мога да му помогне да порасне. На мен ми казаха единствено лекарството за кръвоток и повече белтъчини.

# 308
На мен също ми изписаха съдоразширяващи (Аспирин и Дузофарм) и ми казаха да наблегна на месото.
Предписаха ми и Fresubin протеин на прах по една доза два пъти дневно.
На моя приятелка, която се следи в Щерев, и бебенцето й също не наддава добре (при нея не могат да разберат причината за това) са й изписали този протеин:
https://zdravis.com/product/970/protein-drink-7-8-9-za-naprednala-bremennost.html
Разтваря по една лъжичка сутрин и вечер.

# 309
Jeni_Miteva, стискам палци всичко да се развие по най-добрия възможен начин. Няма за какво да се обвиняваш, важното е да си силна и позитивна Hug

Относно протеина на прах - аз си взех от тези, които са специално за бременни, но не мога да дам отзив, защото не ми поняся много вкуса и реално не го пия.
http://pregnaco.com/

Понякога си вземам протеинови барчета, знам от от лекар, че са ок. Също че може да се пие и друг вид протеин на прах, който не е специално за бременни, но не съм пробвала.

# 310
Мами пак да се оплача ,освен всички проблеми ми се е появила и пъпна херния . Днес ходих на преглед по спешност заради чести болезнени контракций .Приеха ме в болница ще се опитат да задържат бебо да не излезе .
Имам 70 % скъсяване на шииката ,казаха че може всеки един момент да започне раждане.
Сега съм на системи и една инжекция в дупето ми биха за отваряне на дробчетата на бебето .
Стискайте палци бебо да се задържи поне още няколко дена в корема че е много малък 1.100 кг  а сме само в 26с2д

Старая се да мисля позитивно дано всичко е наред .

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 01:11 от BlondyDjitsy

# 311
Мами пак да се оплача ,освен всички проблеми ми се е появила и пъпна херния . Днес ходих на преглед по спешност заради чести болезнени контракций .Приеха ме в болница ще се опитат да задържат бебо да не излезе .
Имам 70 % скъсяване на шииката ,казаха че може всеки един момент да започне раждане.
Сега съм на системи и една инжекция в дупето ми биха за отваряне на дробчетата на бебето .
Стискайте палци бебо да се задържи поне още няколко дена в корема че е много малък 1.100 кг  а сме само в 26с2д

Старая се да мисля позитивно дано всичко е наред .
BlondyDjitsy, стискам палци бебето да има още малко търпение и да се задържат нещата максимално. Не се притеснявай излишно, вярвам, че всичко ще е наред.

# 312
Жени, всичко ще бъде наред. Не се чувствай виновна по никакъв начин. Мисли позитивно, мисълта е голяма сила. Всеки път като се храниш си представяй как всички полезни и хранителни вещества отиват към бебка и тя расте и става голяма. Майчината любов може да направи чудеса. Много прегръдки 🤗

Блонди, много стискам палци, бебо да остане в коремчето колко може повече. Всичко ще бъде наред ❤

# 313
Вчера бях на ЖК. В 26 Г. с. съм и бебка е 894гр. С нея всичко е наред, но аз имам много ускорен пулс. Засега доктора ка, а ежедневно да следя кръвното да не се вдигне. А аз никога през живота си не съм имала високо кръвно, даже ми е много ниско. Но пулса и силно ускорен Sad . Реших изцяло да изключва кафето, но ако има и друг начин да коригирам този пулс......

С каката имахме преносима кошара. Без матрак не става. Сега ММ иска да вземем дървено легло от ИКЕА.

Стискам палци всички бебоци да достигнат максимално близо до термина си Hug

# 314
Вчера бях на ЖК. В 26 Г. с. съм и бебка е 894гр. С нея всичко е наред, но аз имам много ускорен пулс. Засега доктора ка, а ежедневно да следя кръвното да не се вдигне. А аз никога през живота си не съм имала високо кръвно, даже ми е много ниско. Но пулса и силно ускорен Sad . Реших изцяло да изключва кафето, но ако има и друг начин да коригирам този пулс......

С каката имахме преносима кошара. Без матрак не става. Сега ММ иска да вземем дървено легло от ИКЕА.

Стискам палци всички бебоци да достигнат максимално близо до термина си Hug

Incognito  изследвани ли са Tsh и Т4? Много често повишаването им води до ускорения пулс.
 Стискам палци всичко бебета да си стоят по местата! 🥰

Общи условия

Активация на акаунт