В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 802
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Напоследък нямам много време и чета само по диагонал, но идвам с добри новини.

Хидронефрозата я НЯМА!!! Heart Eyes (За който не ме е чел преди- бебето задържаше урина в десния бъбрек и той беше доста уголемен)
Идвам пак от Марков, чийто коментар беше "Ще падна!". Каза, че се случва, но доста по-рядко.

Не че съм била много стресната, но сега ще са ми съвсем хубави празниците.

# 391
Яренце, чудесна новина!
Дано всички да споделяме само хубави новини от тук натататък и всичко да е наред до или възможно най-близо до термин Hug

Да попитам по-запознатите за количките - тези, които нямат в комплекта кошче за кола, доколкото разбирам може да се вземе кошче отделно и с някакви адаптори да се слага пак на шасито на количката?

# 392
Да попитам по-запознатите за количките - тези, които нямат в комплекта кошче за кола, доколкото разбирам може да се вземе кошче отделно и с някакви адаптори да се слага пак на шасито на количката?
Да, като в зависимост от марката може да върви към кошчето адаптера или да се доплаща отделно.

# 393
Супер! Нека да се чуват само положителни новини!
Аз също получавам контракции предимно като съм в легнало положение и то по гръб. Понякога когато е по активно бебето също. Друго което не съм знаела с първата ми бременност беше за милването на корема, което съм забелязала, че всяка бременна прави. Е като бях в болницата и една сестра ме видя, ми се скара и каза да не го правя, защото също предизвиква контракции и наистина установих, че е вярно. Като се прибере таткото и ме помилва по корема и се втвърдява, за това сега си слага раката без да я движи наляво и на дясно.
За лежането се свиква, аз се депресирах малко първата седмица, но си намерих занимания. Лежах стриктно един месец, сега ми позволиха да се разхождам без големи натоварвания, на последната консултация шийката ми е 2,8 см.
Edna ти ня каква количка си се спряла? Аз си харесах Cybex Balios S, кошницата я взех, както и изофикс базата пак на Cybex. Има адаптори, отделно се закупуват в случая, към 80-90 лв. са. Сега чакам някакво намаление на количката да хвана по идните празници

# 394
Аз също получавам контракции предимно като съм в легнало положение и то по гръб. Понякога когато е по активно бебето също. Друго което не съм знаела с първата ми бременност беше за милването на корема, което съм забелязала, че всяка бременна прави. Е като бях в болницата и една сестра ме видя, ми се скара и каза да не го правя, защото също предизвиква контракции и наистина установих, че е вярно. Като се прибере таткото и ме помилва по корема и се втвърдява, за това сега си слага раката без да я движи наляво и на дясно.
И аз съм го чела това, но на мен ми е по-готино само да си слагам ръката отгоре без да я мърдам и да чакам бебето да дойде да ме ритне.

# 395
И да се галя и да не се галя пак усещам някакво стягане долу в корема..незнам дали са контркации, но като получа такова нещо веднага сменям позата, вдишам и издишам дълбоко и веднага минава..поне за сега това ми помага Simple Smile

# 396
Това стягане го имам от 4месец и трите бремености. Корема се свива на топка, става твърд, стяга и после отпуска. Контракции са. Но интересно защо на записа на тоновете, апаратът не ги отчете изобщо, а имах точно три доста силни Simple Smile

# 397

Edna ти ня каква количка си се спряла? Аз си харесах Cybex Balios S, кошницата я взех, както и изофикс базата пак на Cybex. Има адаптори, отделно се закупуват в случая, към 80-90 лв. са. Сега чакам някакво намаление на количката да хвана по идните празници

Благодаря за разясненията.
Аз последно разглеждах точно Cybex, но ми харесват основно на външен вид, още не мога да се ориентирам какви са разликите между различните им модели.
Има и една марка Hauck, които като цени са сравнително по-ниски, някои с отзиви за тях?

# 398
При мен втвърдяването на коремчето го има още от четвърти месец. Много силно и много често. Понякога е над 20 пъти на ден и се случва почти при всички пози, които заемам - седнала, легнала по гръб, легнала на една страна или изправена. Почти винаги се стяга при сядане и ставане, а вечер, след като съм ходила до тоалетна по малка нужда (което се случва поне 4-5 пъти) е задължително се втвърди силно и много продължително. Обикновено си слагам ръцете на корема без да го галя и просто чакам да отмине, като съм си внушила май, че ако ръцете са ми там минава по-бързо Simple Smile Забелязала съм, че през деня, когато съм на разходка примерно или просто ходя бавно това почти не се случва, ноооо пък за сметка на това в последствие си наваксва зверски и се стяга понякога през 5 минутки Disappointed
Няколко пъти отидох извънредно до болницата, защото много се притеснявам. Слагаха ме всеки път на апарата, който е за запис на тоновете и следящата ме лекарка ме увери, че ако има контракции уредът ще ги засече. Но всеки път ми казваха, че нямало контракции и според тях всичко изглеждало нормално и че не всяко втвърдяване на корема било контракция и че можело да се случва от много неща - и от позицията и движенията на бебчето, и от напрягането на мускулите заради увеличението на коремната маса и какво ли не още.
Мен лично това никак не ме успокоява, защото аз усещам стягането точно където е матката - в началото се стягаше ниско, а сега се стяга малко по-високо - т.е. винаги, където е бебчо. Освен това, когато усещам че малкия мърда нямам никакви втвърдявания и не знам до колко може от някакви негови други движения, които не усещам толкова активно да се получава това.
За сега нищо не са ми казвали за шийката....само ми изписаха още преди два месеца Магне B6, което приемам 3 пъти на ден по две таблетки. Ужасно съм притеснена от цялото това незнание какво точно се случва Disappointed Имам доверие на лекарката ми, но по природа съм винаги подозрителна и допускам, че някой нещо може да пропусне, а сега направо се психясвам и не мога да мисля за друго и не мога да спя, и само гледам лежа, за да не стане нещо Rolling Eyes
Извинявам се, че стана малко дълго Flushed
Стискам палци на всички бебоци да са здравички и да си седят в тумбаците до термин Hug

# 399
На всички лежащи момичета: много търпение, кураж и късмет! След моето лежане 3 месеца в началото много съчувствам, надявам се да успеете да устискате възможно най-дълго.

# 400
Записа на тоновете от коя седмица започват за ги правят?

# 401
Мен ме извикаха за първи официален запис на тонове в 25-та седмица. Според някои лекари бебчето е мъничко още и може да се губят често по време на записа, ако много мърда, но при мен се засякоха много добре.

# 402
На мен доктора ми каза от 34-та да ходя официално на тонове. Аз бях по спешност в 30+6 г.с. на тонове.

# 403
Аз пък за количка си избрах Cam Cortina x3, втора употреба, 3 в 1.
Големи гуми, амортисьори, лесно се разглобява (с поглед), на 3 гуми били мнооого проходими, ще видим.
Реших да не отделям много пари за количка, че трудно може да я прецени човек, освен в реални условия.
Не ми се иска да съжалявам.

# 404
Това стягане го имам от 4месец и трите бремености. Корема се свива на топка, става твърд, стяга и после отпуска. Контракции са. Но интересно защо на записа на тоновете, апаратът не ги отчете изобщо, а имах точно три доста силни Simple Smile

Същата работа и при мен! На апарата или не отчита или съвсем слабо, а аз си ги усещам, а и видимо коремът се втвърдява. Важното е, че ги усещаме и трябва да се опитаме да се намалят.. при мен също са като ставам/сядам и при движение. При легнало положение съвсем по-рядко.

Общи условия

Активация на акаунт