В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 757
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Да ви питам вчера и днес имам моментни остри болки в кръста и долу ниско на корема по дължината при движение, имам ли повод за спешно посещение на лекар според вас? Вчера бяха тези болки към обяд, после разминаха, вечерта отново, докато не си легнах..

# 481
Днеска ме изписват, нямало какво повече да ми направят, така казаха. Пълна почивка в къщи. Шийката е 22 мм, доста скъсена (29 +4 дни) .Умирам от страх и несигурност .

Надявам се да задържа поне до 34-35 седмица.

# 482
Да ви питам вчера и днес имам моментни остри болки в кръста и долу ниско на корема по дължината при движение, имам ли повод за спешно посещение на лекар според вас? Вчера бяха тези болки към обяд, после разминаха, вечерта отново, докато не си легнах..

Аз винаги като ставам от дивана или от стола, получавам такива остри наприятни болки, но не мисля че са повод за безпокойство, тъй като са краткотрайни. Въпреки това на следващата среща с АГ смятам да споделя, съветвам ви да направите същото.
А може и да звъннете по телефона, ако все пак се притеснявате.

# 483
Днеска ме изписват, нямало какво повече да ми направят, така казаха. Пълна почивка в къщи. Шийката е 22 мм, доста скъсена (29 +4 дни) .Умирам от страх и несигурност .

Надявам се да задържа поне до 34-35 седмица.

Моята е 10мм в 30г.с. + 6дни съм към отбора на плътно лежащите.
Ще издържиш, но строга почивка.

# 484
Avlito, на ме точно на Жк ми ги броят назад (т. Е. 30-та седмица, а не 31-ва при 30+). Даже следващия ми преглед е в 34+4 и доктора ми каза, ще се видим в 34-та седмица. Независимо, че в 33+5 излизам в 45 дневния.

Или не си разбрала,или грешат ☺
Сигурно 5 пъти съм питала моята докторка,тъй като в началото и в мен имаше объркване точно в коя седмица съм. И най-важното те в коя седмица мислят,че съм. 🤣

Като казвам женска консултация имам предвид календара,които въртят (той е във формата на кръг,не знам точно как го наричат) като ти вземат датата на последния менструален цикъл.

# 485

И аз имам моментни болки ,особено при движение и ставане.Доки каза, че е от разширяване на матката,но и да си пия ×1 магнезий на ден.

# 486

Аз също получавам остри болки понякога, но не в кръста, а само ниско долу в корема. Боли ме, когато се движа само. Казаха ми, че не са притеснителни, да пия но шпа х2 и да легна. Отминава след известно време без движение.

# 487
Моите болки в кръста и слабините не отминават..поразредиха се, но няма да изчезнат. Когато се позалежа на една страна страшно сецка кръста..но това моето е от разтягане на таз, матка и т.н. много слаба бях с тесен таз и тези почти 15кг отгоре си казват думата, но ще се търпи- мама лесно не се става! Убедих се

# 488
Моите болки в кръста и слабините не отминават..поразредиха се, но няма да изчезнат. Когато се позалежа на една страна страшно сецка кръста..но това моето е от разтягане на таз, матка и т.н. много слаба бях с тесен таз и тези почти 15кг отгоре си казват думата, но ще се търпи- мама лесно не се става! Убедих се
Права си, не е лесно. И мен от излишните 15 кила ме боли кръстът точно където имам херния и си е мъка. Даже понякога като ходя по-дълго и изведнъж изпитвам остра болка в гръбнака и схващане в определена позиция. Доста неприятно, но се успокоявам, че терминът наближава и скоро вълненията ще са по-позитивни.

# 489
  • Пловдив/София
Нещо много утихна темата, реших да не съм се отписала Simple Smile) явно всеки е нанякъде...

За болежките- аз от месеци имам една долу вдясно, пробождаща е, като лежа и тръгна да ставам, но не винаги. Напоследък по-рядко се случва. Много боли и помага да лежа на една страна и да масажирам леко...според мен притиска нкакъв нерв бебето, нямам друго обяснение.

Днес съм на ЖК, стискайте палци всичко да е ок и бебка да е пораснала (ако изобщо я измерят, де)

# 490
Нещо много утихна темата, реших да не съм се отписала Simple Smile) явно всеки е нанякъде...

За болежките- аз от месеци имам една долу вдясно, пробождаща е, като лежа и тръгна да ставам, но не винаги. Напоследък по-рядко се случва. Много боли и помага да лежа на една страна и да масажирам леко...според мен притиска нкакъв нерв бебето, нямам друго обяснение.

Днес съм на ЖК, стискайте палци всичко да е ок и бебка да е пораснала (ако изобщо я измерят, де)

Пипи, стискам палци всичко да е наред и бебчето дори да е напред вече. Много се надявам. После задължително да пишеш какво е станало. Всички се вълнуваме наравно с теб, а и с всички мами.
Аз също утре съм на преглед, а е чак следобяд и вече не ме свърта. Пия всяко хапче, всяка хапка,всяка чаша протеин с огромна надежда и се моля да е помогнало.
Теглих се вчера, най-накрая съм качила 2,5кг от преди да забременея, често казано никога не съм се радвала толкова на качени килограми, дано да са отишли поне малко от тях при бебка.

# 491
  • Пловдив/София
хаха, и аз така се радвам с килограмите...+3 съм, но ако броим спадането (трети месец бях свалила 3), стават +6. Последния ту го качвам, ту свалям, странна работа...

Лошото е, че скоро минават психологическата ми граница 70кг, но е добре за бебето (а и при моя ръст няма как).
Аз протеини само от храни приемам (яйца, месо) и от блокчета (много са ми гадни, детето ги дояжда Simple Smile) ). Не са ми предписали на прах, но ако пак изостава и не кажат, на своя глава ще почвам...но си пия вит Д и Б12, които също уж се отразяват добре.

Мерси за подкрепата, Жени, и пиши и ти утре :Simple Smile

# 492
Аз съм от мрънкащите 😏 Схващам се вече на този диван/спалня .
Днес пусках изследвания.  Дежурните кръвни , като гледам не са цвете , но пак биват.

Ако някое мамче е приготвила дрешки за изписване ( знам че е рано ) Моля да сподели.
Много се чудя с какво да ги обличам моите фръцли 🤔

Пипи, мини на отчет задължително  🍀

В сряда ще я правя аз тази работа , и се моля шийката да не е мръднала, че вече ще превъртя.

# 493
Здравейте,
Много прегръдки на лежащите майчета, на майките с притеснения и въобще на всички! Дано бебчетата си седят при мама, колкото се може по-дълго Hands Pray
Аз преди се молих да я докарам до 27 г.с., после се молих до 30 г.с., сега съм в 32 и се моля поне още 4 седмици да устискам Hug
Мен ме е подгонил някакъв сърбел но ръцете предимно, без обриви, пъпки и каквото и да е раздразнение, просто сърби. Посъветвах се с Гугъл,  такива страхотии прочетох Scream , днес пуснах изследвания за чернодробна  функция + ПКК и чакам резултати. Утре съм на ЖК и ще коментирам с лекаря ми. Дано не е нещо страшно.

# 494
Стискам ви палци Жени и Пипи - всеки ден! Много се надявам да растат бебчетата! ♥️♥️♥️ Чакаме ви с новини!
Мен също взеха да ме върбят ръцете... Отдавам го на суха кожа, мажа с крем нивея, даже не съм се сетила да чета в интернет, ама няма и да търся... 😂
Tweeti и Marchelka - остава ли за утре? Как ще се познаем? Аз сядам винаги на края в дясно. 😂 Вие във фб групата ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт