В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
На мен ми е трудно спането вечер, обърна се на дясно започва да рита и да бута малката, обърна се на ляво по същия начин, по гръб все едно нещо ме опъва. На дивана се схващам, абе общо взето си тренирам за неспане и това е хахахха... 😀😂😂

# 496
На мен ми е трудно и седенето освен, ако не съм облегната и наклонена наляво иначе се замайвам ужасно. Лявото ми бутче ме боли вече, особено като полежа на дивана (пак на ляво). Не ме разбирайте погрешно, но трудно е две да споделяме едно тяло Laughing
Общо взето не е лесно, хубавото е че вече сме Май Simple Smile и нямам търпение.

# 497
От 4 сутринта съм будна днес, а съм и на работа. Няма спане вече, това е положението. Joy
Пулса вече ми е 100, снощи го измерих няколко пъти и 105 стойност имаше. Не е чудно, че събудя ли се за тоалетна, спането приключва. И ешерихията се е върнала, вече резистентна на антибиотика, който пих. Ще полудея вече.
Да споделя, че хемоглобина го вдигнах от от 115 на 119 за две седмици с храната. Пет пъти в седмицатта по две яйца, плюс едно-две кивита сутрин и месо веднъж дневно (обяд или вечеря). Дано продължава така или поне да задържи.
Момичета, стискам палци бебенцата да са наваксали! Пишете.

# 498
  • Варна
И за мен спането вечер е кошмар и си е екстра, ако успея да си поспя.... Нито наляво..., нито надясно..., никак не ми е удобно вече.... Sad  Плюс, постоянно ставане до WC.... Едва към сутринта заспивам нормално и спя до 10-11ч. вече, после поне 2часа съм реанимация, ужасно е...,  и се схващам, на която и страна да спя, а по гръб имам усещането, че не мога да дишам...

# 499
Ох аз не чета нищо в гугъл вече...много психиясвам като чета там..и мен ме сърби от време на време тук там, но всичко може и да е психическа основа..вчера се похвалих, че поразредиха болките-ми НЕ, тая нощ неможах да си намеря място от кръст и крак и днес съм като парцал..да идва вече средата на Юли да си го гушна това мъниче и да ми олекне, пък нека да будувам и да съм като парцал, но да ми е в ръцете..много емоционално ми става и само си рева без причина

# 500
Имам нужда от малко помощ. Оказа се, че имам завишени стойности на ТСХ - 3.15.    За съжаление на консултация с ендокринолог съм след седмица Sad . Има ли нещо, което мога да направя дотогава  Sad

# 501
Приемаш ли някакви лекарства
Л-Тироксин?
Ако да, може да си завишиш дозата с 25%
ако пиеш по  25мгр, пии 50 и т.н

# 502
Приемаш ли някакви лекарства
Л-Тироксин?
Ако да, може да си завишиш дозата с 25%
ако пиеш по  25мгр, пии 50 и т.н

Нищо не приемам за щитовидната Sad

# 503
Попринцип ако си в последния триместър не е фатално. Освен това американската тиреоидитна организация препоръчва в последния триместър тсх да е до 3. Така че може би не е фатално.
Преди изследвала ли си Тсх?

# 504
Попринцип ако си в последния триместър не е фатално. Освен това американската тиреоидитна организация препоръчва в последния триместър тсх да е до 3. Така че може би не е фатално.
Преди изследвала ли си Тсх?
В първия триместър изследва ха ТСХ и беше в норма. Л-Тироксин съм приемала преди 10г.  След това не е имало нужда.....

# 505
  • Варна
Постоянно изследвам ТСХ, моето започна да се покачва след 4 месец. Под 3, но при бременност не е добре и съм на терапия с Еутирокс 25 мкг и 50 мкг, редувам през ден, последно беше 1,81. Изследвам два пъти в месеца, за успокоение.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 15:32 от Буба.

# 506
  • Пловдив/София
Ето ме и мен, много бързо минах, явно заради празниците..

Новините са по-скоро добри- според доктора от ЖК няма сериозно изоставане, отговаря си на седмиците по всички показатели, освен по коремче. Там е 1 седмица назад (но предния път беше 2, което пак го броя за постижение). Но пък по глава и бедро измери даже 2-3 дни напред... явно тъпкането с яйца и месо върши работа :Д

Другото хубаво е, че се е обърнала надолу с главата- явно една нощ като ме събуди от мятане и ритане, това е вършила Simple Smile

Да дам и съвет за тези, на които им трябват протеини- в Лидл има едно като мляко, Skyr, има го натурално и с плодов вкус. Има вкус на цедено кисело, в големи количества ми е тежко, но тези плодовите са много вкусни. Води се чист протеин без масленост. Ще тъпча още от тях, че докторът каза засега без прах.

Сега съм спокойна да издържа до следващия преглед с 3Д ехограф след 10 дни...

чакам и другите да се включат с добри новини тия дни Wink

# 507
Искам да попитам, някой знае ли, ако съм записана на ЖК по каса, задължително ли е там да ми издадат болничния? Защото се следя и на частно и знам че и там могат да издават, но това че съм записана по каса дали би било пречка? Така или иначе на частно се следя при док, който ще ме изражда и не вярвам нейната обменна карта да му трябва..
Защото при тази по каса не искам да стъпвам. Там е като в средновековието...и днес особено ме вбесиха Sad

# 508
  • Пловдив/София
Аз не съм сигурна за болничния, предния път си го взех от ЖК, но може и да може от другия лекар- питай нея директно.

Като алтернатив бих ти предложила просто мъжът ти да го вземе от ЖК- винаги може да каже, че не се чувстваш добре. Защото те разбирам за беса, и с мен са много груби, но понеже лекарят е свестен, все още ходя там за документи.

Днес сестрата ми се накара таман 3 пъти, даже ми изсъска на въпрос тъкмо за болничния откога е "как да ви знам аз кога сте в болнични на работа??!". Аз търпеливо обясних че говоря за 45 дневния, който се издава от тях, казах пак термина (не че го няма пред себе си) и тя благоволи да ми каже кога да си го взема...

# 509
Ето ме и мен, много бързо минах, явно заради празниците..

Новините са по-скоро добри- според доктора от ЖК няма сериозно изоставане, отговаря си на седмиците по всички показатели, освен по коремче. Там е 1 седмица назад (но предния път беше 2, което пак го броя за постижение). Но пък по глава и бедро измери даже 2-3 дни напред... явно тъпкането с яйца и месо върши работа :Д

Другото хубаво е, че се е обърнала надолу с главата- явно една нощ като ме събуди от мятане и ритане, това е вършила Simple Smile

Да дам и съвет за тези, на които им трябват протеини- в Лидл има едно като мляко, Skyr, има го натурално и с плодов вкус. Има вкус на цедено кисело, в големи количества ми е тежко, но тези плодовите са много вкусни. Води се чист протеин без масленост. Ще тъпча още от тях, че докторът каза засега без прах.

Сега съм спокойна да издържа до следващия преглед с 3Д ехограф след 10 дни...

чакам и другите да се включат с добри новини тия дни Wink

И аз бях на ехограф вчера, казаха че коремчето изостава с няколко дни, (не казаха точно с колко, но видях като измерваше, че показа 28+3, а аз вчера влязох в 29г.с.) главата и бедрото са ок. След няколко седмици сигуно пак ще ме прегледат. Нищо не споменаха за набавяне на повече протеин, но се радвам, че сподели! Дано всичко е наред с госпожиците ни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт