В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 737
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Моят син се роди 53см и 4кг, така че с малките дрехи и памперсите е малко на риск. Аз за лятно бебе бях купила от бодитата на лидл, които са с двоен размер 50/56. Бяха пуснали много сладур ска серия. Няколко къси пижами, чорапчета. Бяха ми дали няколко чифта ританки и бодита с дълъг ръкав за първите няколко дни. После минах на къс ръкав, юли месец все пак и беше страшна жега 2016г. Иначе и той беше мерен до последно, че е около 3кг и нещо и накрая изненада. Добре че не бях се заринала с малки дрешки и големи пакети от 1цата. За мамите с момичета, особено ако е първо сигурно е голям мерак с дрехите и рокличките, ама аз мисля че особено първите 2 месеца е абсолютно излишно за бебетата. 😜
На мен по-скоро ми доставя удоволствие какви красиви роклички и всякакви момичешки джунджурии за бебета се предлагат. Може би за изписването ще помисля за нещо по-официално, че с таткото ще се изтупаме, но иначе и аз мисля по-практично да пазарувам поне в началото - бодита и т.н.

Наистина много сладурски неща има. На мен ми подариха някакви дънки много сладки, къси дънкови панталони. Ама си беше мъчение за детето. Копчета, то го стяга, пък е и топло. Отделно при нас, не знам какво правехме грешно, но след всяко кърмене се наакваше и то като е течно в началото, винаги пропускаше отстрани памперса и трябваше преобличане. А да не говорим, че с бебешките препарати трудно излизат 🤣🤣🤣

# 541
  • Пловдив/София
За  момченцата особено препоръчвам директно памперси номер 2, че 1 редовно пропускаха. И сега ще взема направо 2, винаги е по/добре памперсът да е по-голям, отколкото по-малък.
Аз също имам мерак за рокли и момичешки неща, но някак за новородено не го виждам...чак по-натам като се очовечи. Толкова стрес е покрай изписване и всичко, че само ще ми е до дантелки и копчета...някое по-красиво боди и тъничка жилетка отгоре и това е.
Аз чакам бебка да мине килограм (след седмица ще разбера по-точни мерки) и тогава съм си казала да купя кошарата и количката. Другите покупки все тая, вече имам малко дрешки, дреболиите като шишета, биберони и подобни могат чак накрая.

# 542
Да имаш момиченце е все едно да имаш кукла Bowtie , а по мое време нямаше особено много кукли, така че имам да наваксвам, но мисля да изчакам. Беше повдиган въпроса и от други мами има ли смисъл да се купуват роклички на новородените - ами не съвсем. Първо че те миличките главите не могат да си държат изправени, второ са слабички, сбръчканички; трето 30/40 дни ще си стоите вкъщи (които го спазват това) и няма къде да ги показвате тези роклички. Общо взето, аз ще поизчакам някой друг месец с тоалетите.

# 543
Аз даже 1 не знам дали изобщо да взимам. Може би 1 малък пакет за болницата само. С тия големи бебета. Първия 4кг,втория щял да е малко по-голям, ако избутам до края де. Аз и миналия път предвидливо не бях прекалила с малките. Май като се прибрахме от болницата, майка ми отиде да купи. Иначе аз вчера изрових някакви отдавна забравени нови шишета, които съм запазила, помпата си намерих и дрехите извадих да са по-отгоре, че ние складираме ми свекърва ми. Всичко знам къде ми е вече, само чакам, както някоя мама писа по-горе, таткото да хване на направи детска стая, за да купя някакъв скрин и да мога бавно, бавно да вадя, пера и гладя..... Добре че съм за края на юли.

# 544
За изписването съм купила 50размер,защото не искам да са му големи. Даже 55см да се роди ще влезе вътре. 😂 Другите вече и да са по - големи не е проблем.
За момиченцата има много сладки боди рокли + бодита калинки/пчелички/жабки/мечета и какво ли не. Има уникално сладки и удобни дрешки.

# 545
Аз за изписване съм поръчала това:

Обикновеничко, но на мен ми е много сладурско. Аз си и харесвам по-минималистични нещица, без много финтифлюшки и завъртулки. И то е единственото, което съм поръчала в размер 50, останалите са разни бодита и панталонки 56ти номер. Надявам се да не се налага по-малки да купувам. Аз много се кефя на момчешките дрешки, има супер сладурски, но иначе и за мен изписването не е нещо супер ангажиращо и не планирам издокарвания нито за мен, нито за някой друг. Живот и здраве ще си се гиздим и по-нататък като се опознаем 😂

# 546
  • София
Аз за изписване съм поръчала това:

Обикновеничко, но на мен ми е много сладурско. Аз си и харесвам по-минималистични нещица, без много финтифлюшки и завъртулки. И то е единственото, което съм поръчала в размер 50, останалите са разни бодита и панталонки 56ти номер. Надявам се да не се налага по-малки да купувам. Аз много се кефя на момчешките дрешки, има супер сладурски, но иначе и за мен изписването не е нещо супер ангажиращо и не планирам издокарвания нито за мен, нито за някой друг. Живот и здраве ще си се гиздим и по-нататък като се опознаем 😂
От къде поръчваш дрешките?
И аз харесвам изчистените, даже до момента съм взела само бели бодита Simple Smile

# 547
Моите бебета бяха 3кг и 2900 второто, 50см. Оказа се че дрехите, които имах са твърде големи. Аз си представях, че не е проблем, но при ритане крачетата се изхлузваха от крачола Simple Smile  та още след родилния дом, майка ми купи малък размер (точно 20дни и омаляха, но нямаше как с големите).

Имах само една рокличка за новородено, но от следващите месеци наваксах с огромни количества . 9г по-късно дъщеря ми е още фен на роклите, имаме купища. Така де, добрия вкус се изгражда отрано Bowtie

Имайте предвид, че слабите бебета наддават и растат бързо. За 10 дни цокане стават големи красавци Simple Smile

# 548
Здравейте, момичета! Най-накрая да ви пиша Simple Smile От тая седмица вече съм в отпуска, най-накрая Simple Smile Искам да изпратя много положителна енергия и прегръдки на всички, с вас съм 🙏 Сигурна съм, че всичко ще е наред, малко остана!

Аз още се мотая с покупките... понеже имаме и други неща на главата, за съжаление 3ма от най-близките ни хора са болни... Sad Но се надяваме предстоящото събитие да им даде сили и здраве...и дай Боже да е наред всичко...

Преди време си спомням, че коментирахме за малко темата с многократните пелени и по-опитните мами споделиха, че са много доволни. Аз преди се замислях от природосъобразна гледна точка, но не толкова, обаче днес мъжът ми ме изненада с много сладък подарък от чужбина (всъщност първата ни “покупка” за бебо 😃): ето тая супер сладка пеленка:

Да попитам по-опитните мами, вие колко бройки такива пеленки си взехте? А тези подложки, които се слагат отвътре, на всички марки ли пасват? Аз в нета намирам едни 15 лв Pop-in подложки за 160 бройки, което ми изглежда супер.

# 549
За изписването съм харесала тези термочувалчета https://angel-baby.eu/chuvalcheta-za-povivane/385-1169-proletno- … pltnost_tog-1_tog
Тъй като са с функция повиване, ще видя по-нататък дали ще са само с бодита с къс ръкав или и със ромпъри. Не ми се ще да купувам готови комплекти, защото някои имат много излишни неща.
Чувалчетата за сън ще ползваме после за количката и за път. Вкъщи ще си спят с тънки пеленки.

# 550
Аз комплект за изписване от ейнджъл бейби си харесах, видях и на живо на съседката и ми хареса много. В други сайтове има комплекти с наистина много излишни части като гащи и потник...иначе за бодита и т.н. се ориентирам към некст и лидл, много и все хубави отзиви чувам, та чакам да пуснат промоцията..

# 551
Здравейте мами,
Връщам се от преглед и както обещах Ви пиша.
Бебка си расте, разликата в коремчето пак е 1 седмица, но поне разликата не е станала по-голяма, което е супер. Казаха, че за сега добре се развиват нещата, ще продължаваме да следим на 2 седмици и ще видим какво ще стане занапред.
Изписаха ми кортикостероиди 3 инжекции веднъж  седмично докато родя. Казаха, че няма да ми навредят, но ако се наложи да извадим бебка по-рано, белите дробчета да са готови. Вижда ми се бая всяка седмица по 3, но може би се застраховат.
Съответно продължавам с лежането вкъщи, лекарствата и надеждата.

Относно дрешки за изписването, свекърва ми вече е купила много много сладко комплектче, но е ясно ще се използваме само част от него, тъй като вътре има и доста излишни неща. Искаше ми се аз да го купя, но жената щом има мерак, няма да я секвам. Накупили сме толкова много дрешки от сладки по сладки. Размер 50 има само 1-2, има 56, 0-3месеца,  че дори и 62р-р съм се запасила да си имам от сега 😅🥰 Надявам се да не ни се наложи да купуваме дрешки за недоносени бебчета 😔😔😓

# 552
Здравейте и от мен бъдещи мамчета 😊 дали има такива и от Варна да си пишем на лично съобщение и да обменяме информация а защо не и да посещаваме заедно курсовете за бременни 🤰👶😍

# 553
Здравейте и от мен бъдещи мамчета 😊 дали има такива и от Варна да си пишем на лично съобщение и да обменяме информация а защо не и да посещаваме заедно курсовете за бременни 🤰👶😍

Има, има хаха.  Само, че относно курсовете нямам особено време за посещения, защото правим ремонти вкъщи и гледам с каквото мога да помагам, че не издържам вече 😀😭

# 554

Има, има хаха.  Само, че относно курсовете нямам особено време за посещения, защото правим ремонти вкъщи и гледам с каквото мога да помагам, че не издържам вече 😀😭
И аз до скоро помагах с ремонта вкъщи и пропуснах всички лекции до тук .. 😂

Общи условия

Активация на акаунт