На море в Гърция 2019 - II

• 55 823
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Ами точно за битовите условия изобщо не съм съгласна с мнението ти...

# 196
  • софия
Точно за битовите условия не мога да се съглася с теб. Твърде обобщаващо си писала (или палатка и обща тоалетна и е евтино, или среден хотел и е по-скъпо), което е невярно.

# 197
То има и по-хубаво отГърция...
Разбира се, че има, светът е голям и красоти дебнат отвсякъде Simple Smile Но не се сещам по-хубаво, което да е на 2-3 часа път с кола и достъпно за 25% от населението на Бг (щото около 1.5 милиона българи годишно посещават Гърция по статистически данни). Сравнението с Карибите не е особено удачно. Понеже ако Гърция ти е скъпо, не знам Карибите с трансфер и всичко останало как ще са ти. Т.е. знам - няма да са ти добре.
П.П. Снимките са мои и на нито едно от тези места не сме плащали повече от 100 лева на нощ. Към условията сме сравнително придирчиви, т.е. доста от българските хотели не ги удовлетворяват.

# 198
  • София
Не съм патриот и не почиваме в България.
Снимките са от днес, повечето са големи за качване тук.

# 199
Ние пък спим, както с покрив над главата, така и ходим на палатки. Ако някой си мисли, че да си къмпингар е евтино, е в жестока грешка.

На плаж като на Дюни няма шанс да си чучна д-то.

# 200
Ама моля ти се, какво обидно има в палатката (въпреки че мен не ме кефи), всеки спи където и както му харесва! Друго се чудя, как е възможно някой да предпочете Дюни пред разнообразието и обслужването в Турция например. В случай че е фен на пакетните почивки. Щото аз например не съм, но съм била 2-3 пъти и там и оценявам услугите им. Та, разбирам и приемам всички аргументи как човек иска всичко да му е на едно място, развлечения, хранене и мързел и да не обикаля и т.н., ама... защо би избрал точно Дюни? Освен всичко друго, цените в Турция последните години са супер ниски. Криворазбран патриотизъм е това Simple Smile
И не е като да смятам всичко в гръцкия туризъм за идеално - например по отношение развитието на спа-туризма не могат да ни стъпят и на малкия пръст, въпреки че имат доста минерални води. Но за море - няма конкуренция на Балканите изобщо.

# 201
  • София
Е, това е масово мнение в България.  Ние не познаваме собствената си родина. Казва го човек пътувал почти във всички континенти.  Жалко е това.  Хубаво е на много места,  но България е чудесна.  С колегите преди години в БНТ правихме цели поредици и опити да накараме "драгия зрител "да опознае родината си.  Спряха ни рубриката,  дългогодишния труд- предаването Атлас,  и като чета че някой не харесва България ми е болно.  Пътували сме с Атлас много,  всички колеги,  те пък пътешественици от десетилетия.  Споделям общото им мнение и кауза даже,  че България е прекрасна. Иска ми се хората да я оценяват, ще ме прощавате.  Останете си със здраве..

# 202
Бях написала ферман, но го изтрих, защото май няма смисъл.

Само едно ще попитам - искаш хората да оценят красотите на България и затова им препоръчваш почивка на Дюни, така ли? Извинявай, но това е смехотворно. Дюни и подобните им са построени от хора, които систематично и безскрупулно унищожават българската природа и в частност Черноморието. Няма красота там, където техният крак е стъпил. Където все още я има, тя е точно противоположното на Дюни и много далеч от тях.
Ако наистина си работила с Атлас, трябва добре да го знаеш. И хайде вече да приключваме с офтопика, наистина. Може да си отворим тема в Клюкарника "турист-патриот ли сте?" Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 18:54 от Параход

# 203
  • софия
Не разбрах какво общо има природната красота на България, за която не мисля, че някой спори, с гняста, в която е превърнато българското черноморие и лошата услуга, която се предлага там? Заради едната гола красота съм мерси да давам безумни пари. Темата е за почивка, а не за природни красоти. И, всъщност, нали в България битовите условия били в милиард пъти по-добри? Обърках се нещо.

# 204
Не съм патриот и не почиваме в България.
Снимките са от днес, повечето са големи за качване тук.

Би ли споделила моля откъде са снимките?  Прочетох,че си на Пелопонес,а на нас ни предстои през юли да бъдем в Селиница и бих искала да посетя тези прекрасни места.Благодаря!

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 20:24 от Stelyana Treneva 617298

# 205
Да изпреваря Змия - Ватия и Геролименас са.

# 206
Тази част на Пелопонес съм я запланувала за следващо пътуване. Сега сме в централна Гърция, после имам един ден в Мегалополи и за друго няма да остане време. Плана е до Каламата да отида по магистралата, (махнали са едната тол такса между Спарти и магистралата Триполи-Каламата) и от там да обиколя цялото крайбрежие за няколко дни.

Има вероятност и за един уикенд в Навпактос в началото на юни, тези дни ще погледна за хотел.

# 207
Айде още малко Мани и от мен, то там винаги хубави снимки стават https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157644648761781
Нафплио и Монемвасия https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157644649032752
И доста яките плажове в югозападна Месиния
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157670354246186

Мария, времето оправи ли се поне при вас? Много мръчкава и дъждовна тая пролет и в Гърция бе.. няма да се стопли водата!

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 21:23 от Параход

# 208
По-смелите откриха плажния сезон, обаче на мен ми е рано. Тези дни в Атина си мирише на лято все пак, обаче скоро пак го дават пак да се разваля.

Ето и от мен едно Мани
Скрит текст:

# 209
Параход, благодаря за хубавите снимки! Набелязах места,които непременно ще посетим.Имаме 20 дни,в които планувам да разучим Пелопонес нашир и надлъж.
Още едно питане имам... колко ориентировъчно са Тол таксите от България до Селиница?

Общи условия

Активация на акаунт