На море в Гърция 2019 - II

• 55 829
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Бихте ли дали мнение за района Лептокария-Неи Пори. Решихме да сменим халкидики с този район тази година.
Притеснява ме да не е студено края на юни заради планиниата Олимп.
Гадно е, само плажа е хубав.
Кое му е гадното ?

# 256
  • София
Лептокария определено е гадно - претъпкан, сбутан град с големи къщи-хотели. И много, много сърби и македонци. Надолу Паралия Скотина и Паралия Пантелеймонас са добре, но са като вилни селища - много спокойни, но почти няма къде да се разходи човек вечер, освен по алеите между къщите. Най-много ми харесва Платамонас - малко,но приятно градче, но почти няма плаж. Залепения за него Неа Пори е със страхотен, огромен плаж, но и голяма гмеж от магазини, заведения и отново много от западните ни съседи.

# 257
Хахаха, така де - не на плажа,грешно съм се изразила, но разбра ме.

Още по-добре, че има семейни хотелчета и студия, не държа на хотел. Но как да се ориентирам като търся в нета кой е около плажа на Каламица, не винаги пише къде е местоположението на хотела и до кой плаж е.
През гугъл мапс е най-добре - там са отбелязани много от семейните хотели с точните местоположения (далеч не всички, буквално във всяка къща дават стаи и апартаменти под наем), има над главния път и встрани от плажа около хотел Люси. Били сме в апартаменти Anna Deluxe там.

# 258
Някой може ли да препоръча добри студиа или апартаменти в Керамоти? Гледам в booking, но искам да имам и други варианти.
Бюджет 45-55 евро/нощувка.

За цената на нощувката са важни както периодът от годината, така и броят на нощуващите /възрастни, деца, възраст/. Така също и с храна/закуска или без/. Така както сте задали въпроса, едва ли ще получите адекватни отговори. 

# 259
  • Пловдив
За края на юни става въпрос, двама възрастни и дете на 12, четири нощувки.
По-скоро търся препоръки за студиа, а аз ще им пиша,за да ми дадат цена и, ако ме устройва,ще запазя.
Не сме ходили,нищо там не ми е познато и затова предпочитам първият път да не е случайно място.

# 260
  • София
Привет! Някой организирал ли е сам пътуване с Райън до летище Ханя и къде препоръчвате да отседнем с малки деца? По-скоро може би ме интересуват трансферите от летището, наемане на кола и подходящ хотел, в близост до плаж. Ако някой може да даде съвет ще съм благодарарна.

# 261
Бихте ли дали мнение за района Лептокария-Неи Пори. Решихме да сменим халкидики с този район тази година.

Аз също се присъединявам към мнението,че не е хубаво.Плажа е под средното ниво(е,не е най ужасен,де 😊)В Лептокария е доста голяма селяния.Мръсничко е, има доста хора през сезона.Като цяло, липсва каквато и да е гръцка атмосфера, поне така както аз я разбирам.Сигурна съм, обаче че има хора,на които им допада 😊

# 262
  • София
Аз организирам пътуване с Райън, но ще пътуваме на 04.06. (то така или иначе първият полет е на 01.06). За Крит има доста писано в темата, можеш да потърсиш с търсачката. За колите под наем - има много фирми, повечето могат да ти докарат колата до летището на Ханя срещу допълнителна такса и там да я върнеш съответно. Аз резервирах от cretarent по препоръки от форума. За хотели съвети не мога да дам, защото не обичам класически хотели, а по-малки семейни. Освен това нашето пътуване е планирано с доста обикаляне на западната част на острова, за да посетим най-красивите плажове, няма да е класическа почивка, а и ние ще бъдем само с 1 дете на 9 г. Ще имаме 7 нощувки на острова, които към разделила на 3 близо до Кисамос, за да посетим Балос, Елафониси и Фаласарна и 3 в Плакиас, за да разгледаме част от южния бряг. Последната нощувка ще ни е в Ханя заради ранния полет на връщане.

# 263
Привет отново Simple Smile Току що запазих Sirius Apartments в Неос Мармарас (Западният бряг на Ситония) за няколко дни през Август. Ще се радвам, ако някой е бил там и сподели мнения, защото в booking нямаше отзиви, а още имаме време до утре да се откажем, ако някой е с много лошо мнение за мястото. Също ще съм много благодарна на съвети относно най-спокойните и красиви плажове в района, места които със сигурност трябва да посетим, докато сме там и разбира се, добри местенца за хапване.

# 264
Няма отзиви, защото е добавено току-що в букинг, иначе студиата са старички и се отдават от години. Не съм отсядала и не знам вътре как е, малко са ги лъснали сякаш за снимките, може да са реновирани. Тераската над морето според мен е топ, много я харесвам тази гледка. Дано условията вътре не ви разочароват, защото за тях не мога да дам никаква препоръка.
Тази част на Неос Мармарас е спокойна,  намира се на равно разстояние между центъра и Парадисос, но на плаж ще ходите с кола.
Не си представяйте, че ще слизате на Парадисос пеша, не е удобно и баирът е голям, макар да е близо. Той е каменист и сравнително тесен; пясъчен и по-широк е другият плаж на Н. Мармарас, на юг след стадиона.
За най-хубавите плажове на 5-10 км наоколо можеш да се информираш и от 1-ва страница, но накратко са Лагомандра, Калогрия, Ковиу към Никити (Агиос Йоанис също, но за съжаление го застрояваха с голям строеж тази зима и не знам лятото как ще изглежда и дали ще е достъпен), южно от града, между Порто Карас и Торони също има хубави, по-диви и не толкова пренаселени плажове. През август там ще е по-приятно сигурно.

# 265
Параход, благодаря ти много за бързия и изчерпателен отговор, супер си. Ние много искаме да е тихо и спокойно, да имаме гледка към морето и някакви базови условие за приготвяне на храна, ако решим че не искаме да мърдаме от терасата, другото май не ни е важно. На вълна тишина и усамотяване сме, защото ще ни е последната почивка преди да станем трима.  Ще пиша след почивката и ще дам feedback, може да се окаже добро попадение.

# 266
  • София

Аз също се присъединявам към мнението,че не е хубаво.Плажа е под средното ниво(е,не е най ужасен,де 😊)В Лептокария е доста голяма селяния.Мръсничко е, има доста хора през сезона.Като цяло, липсва каквато и да е гръцка атмосфера, поне така както аз я разбирам.Сигурна съм, обаче че има хора,на които им допада 😊
Ние резервирахме тази година за края на юни в този район.За първи път ще сме там.Досега всячески избягвах този район,водейки се от всеобщите мнения за плаж тип БГ.Падаме си по малки плажове тип Ситонийските.Но след като минахме опознавателно зимата през района, специално спряхме да огледаме как са в действителност селата,не му изглежда толкова зле.Напротив.Голвм плаж , широк...алея за разходки у една скучна но спокойна почивка.Това очаквам и реших да опитам.И без друго домашните сами се оплакват че много ги юркам по време на почивки.Поживьом видим.От целия район на т.нат.Олимпийска Ривиера ,този район около Нея Пори и Платамонас ми хареса.Надявам се времето да се оправи най-сетне у да превключим на летен режим

# 267
Плажът ми харесва. Разходките в селцето и до крепостта Платамон бяха много приятни. Ние бяхме отседнали в Кронуел спа и останах много доволна.

Ние резервирахме тази година за края на юни в този район.За първи път ще сме там.Досега всячески избягвах този район,водейки се от всеобщите мнения за плаж тип БГ.Падаме си по малки плажове тип Ситонийските.Но след като минахме опознавателно зимата през района, специално спряхме да огледаме как са в действителност селата,не му изглежда толкова зле.Напротив.Голвм плаж , широк...алея за разходки у една скучна но спокойна почивка.Това очаквам и реших да опитам.И без друго домашните сами се оплакват че много ги юркам по време на почивки.Поживьом видим.От целия район на т.нат.Олимпийска Ривиера ,този район около Нея Пори и Платамонас ми хареса.Надявам се времето да се оправи най-сетне у да превключим на летен режим

# 268
Здравейте. Прочетох темата, но все пак ще искам мнение. Преди два дни ни хрумна да отскочим до Гърция с кола до Закинтос в края на май и началото на юни, но, има едно но - трябва да пътуваме 14 часа с колата до острова. Може ли да ми предложите хубав курорт, който е по-близо, не е задължително да е от най-популярните и да става и за плаж през юни? Знам, че препоръчвате западния бряг, но може и на източния също. Добре би било и да не е на остров, защото фериботните такси май са доста високи. Благодаря предварително.

# 269
Здравейте. Прочетох темата, но все пак ще искам мнение. Преди два дни ни хрумна да отскочим до Гърция с кола до Закинтос в края на май и началото на юни, но, има едно но - трябва да пътуваме 14 часа с колата до острова. Може ли да ми предложите хубав курорт, който е по-близо, не е задължително да е от най-популярните и да става и за плаж през юни? Знам, че препоръчвате западния бряг, но може и на източния също. Добре би било и да не е на остров, защото фериботните такси май са доста високи. Благодаря предварително.

Вижте Левкада - по близко е от Закинтос и няма ферибот. Но пък е остров Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт