На море в Гърция 2019 - II

• 55 871
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Определено при резервациите изборът е между по-ниската цена при директно договаряне, но почти винаги с капаро и свободата на безплатната анулация и липсата на предплащане през booking, като последното не е абсолютно - вече има много места, които искат предплащане и трябва да се чете внимателно. За съжаление местата с безплатно анулиране и без предплата стават все по-малко, а срокът за анулиране се отдалечава от датата на резервацията. И това е сравнение от последните 3 години. При директен контакт обаче (или през собствен сайт) можете да получите с до 20% по-ниска цена спрямо booking, което при по-дълги престои си е съществена сума. Аз когато не съм сигурна в датите и резервирам за по 1-2-3 нощувки предпочитам booking, а за по-дълги почивки на едно място - директно. Обикновено са ми искали малко капаро - 50-80 евро и съм била склонна да го прежаля, ако се случи нещо непредвидено и не пожелаят да ми го върнат. Слава Богу, досега не ми се е случвало.  Но съм чувала, че някои връщат капаро, вероятно зависи от ситуацията и хората.

# 376
  • София
Аз лично вече три години някъде изобщо не правя никакви резервации. Оглеждам места за настаняване, най-често в букинг и еърбиенби, трипадвайзър също, набелязвам си места. Но, ние вече не пътуваме с деца, нашите са големи, обичайно тръгваме от днес за утре, или от днес за днес, и пътьом определяме посоката, след като минем границата Simple Smile Както казва един приятел, когото много обичам и уважавам, в Гърция няма начин да замръкнеш без да намериш къде да спиш, и къде да хапнеш Simple Smile Друго предимство е, че на място пазарлъкът върви и цените могат да бъдат доста по-приемливи. Но, пак подчертавам, че това е моето лично усещане за пътуване, нямам проблем и не се притеснявам да хукна в последния момент.

# 377
Мисля, че четенето на дълги текстове не е много застъпено в бг-мама, хеле на чужди езици, но все пак бих искала да ви споделя един от най-прекрасните, които съм чела за Гърция; излязъл днес в NY Times - и добре описващ защо я обичаме Simple Smile
https://www.nytimes.com/2019/05/13/t-magazine/greece-ithaca-visi … 4a6sD5FuDyGrfSEws

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 23:32 от Параход

# 378
Мисля, че четенето на дълги текстове не е много застъпено в бг-мама, хеле на чужди езици, но все пак бих искала да ви споделя един от най-прекрасните, които съм чела за Гърция; излязъл днес в NY Times - и добре описващ защо я обичаме Simple Smile
https://www.nytimes.com/2019/05/13/t-magazine/greece-ithaca-visi … 4a6sD5FuDyGrfSEws

Страхотна статия!

# 379
  • Варна
При договаряне на място сме достигали и до 25 - 30 евро и то за много добри неща на много добри места.Никога не се доверявайте на букинг , че няма места - те гърците им дават 2 - 3 стаи за парлама и безплатна реклама и в действителност има места предостатъчно дори в сезона.При много от директните договаряния също има с безплатна анулация и на ''честна дума'' и без капаро.Особено ако повтаряте.

# 380
Никога не се доверявайте на букинг , че няма места - те гърците им дават 2 - 3 стаи за парлама и безплатна реклама и в действителност има места предостатъчно дори в сезона.
Зависи - била съм поне в 3-4 хотела в Гърция, които си отдават всичките стаи през букинг (говорили сме си) и работят само и единствено чрез него. Единственият друг вариант е резервация на място или ако вече си бил там и да са ти дали лично координати за по-нататъшни нужди.
Също са се случвали и алчни хотелиери, които на личен контакт дават по-високи цени от букинг.
И двата случая не са масови, в много случаи е вярно това, което казваш, но въпреки това не е коректно обобщението Simple Smile
Много зависи и от региона. На Халкидики е ужас, като правило се работи по друг начин, не бих ползвала букинга за там в масовия случай. А има части от Гърция, където офертите и цените са супер.

# 381
Здравейте, момичета и момчета,
Въпросът ми е - паркинги и цени на паркингите във Волос. Ще ми се да оставим колата и на ферито да се качим  без нея. Благодарна съм за всяка информация.

# 382
На пристанището има голям платен паркинг. Десетина евро за нощ излиза. Точно цени не помня. Но не е евтино. Иначе из центъра е зона, не става за дългосрочен престой. По- към периферията на града може да се паркира и безплатно.

Иначе използвам този пост да споделя с вас интересен нов фериботен маршрут до Крит, който ще тръгне от юни - Пирея-Милос-Санторини-Ретимно и обратно.
https://rethemnosnews.gr/2019/05/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD% … 9t7ukSO3fcF8UISVM

# 383
Благодаря за светкавичния отговор!:hibiscus:  Фериботът ми излиза 270 евро с колата до и от Скопелос. Затова си мислех да я зарежа някъде. Вашият съвет?

# 384
Да, много са скъпи фериботите до Спорадите, плащала съм ги Stuck Out Tongue Хубаво е да си направиш сметката как ще се придвижвате там, защото ако наемате кола, може да не излезе по-евтино. Има някакъв обществен транспорт до плажовете, но нямам опит, с кола сме били.

За Волос виж ето този вариант (не съм пробвала, но в Солун примерно на летището подобни онлайн резервации са много удобни и се правят масово). Пуснала съм произволна една седмица, не са лоши цените
https://www.parkaround.com/HolidayParking/UserRequest?id=YlmlNdi … mp;parkingArea=15

Още цени, на пристанищния паркинг и други околовръст
http://www.travel-pelion.gr/index.php?target=topics&topic_id=116&sl=EN

Другия вариант ти го казах, ако колата не е нова и лъскава, да търсите някъде в страничните улички извън зоната безплатно спиране. Възможност за това е и Агиос Константинос, градче малко по- на юг към Атина, откъдето тръгват също фериботи за Спорадите. Там е спокойно.

# 385
Много ти благодаря, Параход!

# 386
здравейте, ще почиваме отново в Гърция, и тъй като ще ходим и на гости до Неос Мармарис видях от картата, че има корабчета до Пефкохори и Каталея. Не намирам нищо в интеренет за тях, ако някой ги е ползвал ще се радвам на коментари и отзиви.

# 387
  • София
Здравейте. Предложения за настаняване в района на Парга, Сивота, Амудия - лично изпробвани? Ще съм благодарна и за мения за плажове и добри места за хапване също.

# 388
  • UK
Благодаря за съветите за почивка, но няма да можем да я осъществим май месец. Мъжът ми няма да може да си пусне отпуска, но аз ще ви следя за идеи и хубаво настроение.
Само искам да кажа, че от както ви чета ми мирише постоянно на сол и водорасли. И честно казано ме обхвана носталгия.

# 389
  • София
Здравейте. Предложения за настаняване в района на Парга, Сивота, Амудия - лично изпробвани? Ще съм благодарна и за мения за плажове и добри места за хапване също.

Аз съм запазила в Корали студиос в Амудия. Не съм ходила, но самите студия много ми харесаха. Иначе има много писано за района, пиши в търсачката и ще прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт