Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 349
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • софия
В интерес на истината, от няколко места вече чувам за проблема по мат. По-важното е дали ръководството е чуло. Очевидно е, щом са казали че са запознати с проблема. Поздравявам всички родители, които са си направили труда да информират ръководството на колежа. Това е единственото важно и правилно нещо!
В същото време държа да отбележа, че не съм съгласна с родителите, които смятат, че като има оплакване то непременно учителят трябва да бъде сменен. В крайна сметка всеки родител е със свои виждания, представяте ли си  да се угажда на всеки един?! Родител бил искал....нали сме наясно, че "родител" не е квалификация за знание.  Смятам, че мерките и решенията трябва да се взимат от професионалистите и затова е абсурдно да се кажи "този трябва да го махнете". Не мислете че са слепи, още по-малко умишлено вредящи на децата.
Имайте малко вяра в работата им!

# 466
Вчера от ръководството отговориха, че след направените от тях проверки,  наистина има проблем с този преподавател и са взели мерки. Дадоха да се разбере, че няма да бъде там догодина, което е успокоение за новоприетите, но за съжаление нашия осми клас мина. Но иначе, както писах и преди, с повечко консултации при другия преподавател на осми клас нещата се получават.
Сега започва да ме притеснява проблема с учителя по немски. Искам да попитам родителите на децата при него, писали ли сте до ръководството, те знаят ли за това какво става в час?

# 467
Имаме проблем и искаме да го решим. Ще го решим.
Къде? Във форума ли?
С уволнения? И кого предлагаме да бъде назначен вместо?
Кой точно е проблема? Какви са вариантите за решение? Къде е съвместната работа с другите родители? А диалога с ръководството?
Или е по-лесно да вдигнем шум и да стане на нашето?

# 468
  • София
Да.

# 469
Четене с разбиране е важно умение не само за учениците. Аз не видях някой да говори за уволнения.  Има съвместни действия на родители на засегнати деца. Учебен отдел и ръководството на катедрата са информирани не еднократно и не от 1 родител и ИМА диалог и предприети действия за работа с конкретния предподавател. Към момента НЯМА видим резултат. Тук написаното е споделено в отговор на запитвания на хора търсещи детайли за информирано важно решение. И в това не виждам нищо нередно, независимо дали се харесва на някого или не.  И това не прави АК лош, но не е причина да се покрива реален проблем.

# 470
На мен мнението не ми пречи, Шреки. Живот и здраве ще разбереш какво съм имал предвид.
За привържениците на конспиративни теории: нямам предвид, че някой ще си го върне на Шреки.

# 471
  • София
Де го чукаш, де се пука. Никой не говори за това. Още веднъж апелирам да помълчиш малко, защото не си запознат с детайлите. Още повече че аз се чувствам виновна в случая, защото аз самата не предприех никакво реално действие.

# 472
  • софия
Четене с разбиране е важно умение не само за учениците. Аз не видях някой да говори за уволнения.  Има съвместни действия на родители на засегнати деца. Учебен отдел и ръководството на катедрата са информирани не еднократно и не от 1 родител и ИМА диалог и предприети действия за работа с конкретния предподавател. Към момента НЯМА видим резултат. Тук написаното е споделено в отговор на запитвания на хора търсещи детайли за информирано важно решение. И в това не виждам нищо нередно, независимо дали се харесва на някого или не.  И това не прави АК лош, но не е причина да се покрива реален проблем.

Аз ги споменах като илюстрация за крайност и кръстосване на шпаги....принципна позиция. Браво за наличието на диалог с колежа!

# 473
  • София
Когато служител очевидно не може да изпълнява работата, за която е нает, решението е именно уволнение. Ако се касае за неопитност и като работодател виждаш в него потенциал, можеш да решиш да го обучиш. Това обаче е допустимо, само ако работата му не е пряко свързана с клиента и грешките му по време на обучението не се отразяват пряко върху клиента. Защото в противен случай, обучението не е за сметка на работодателя, а за сметка на неговите клиенти. И за мен не е ОК.
Разбира се, единичини оплаквания срещу преподавател, не трябва да водят до неговото уволнение. Опазил ни господ, ако училището уволнява преподавателите си за всяко безумно оплакване, защото такива винаги има. Но когато има множество и еднотипни оплаквания, очевидно има проблем и трябва да се предприемат мерки за проверка и отстраняване на проблема, ако се установи такъв. И явно в случая това е направено - ръководството е сигнализирано многократно, предприело е действия и е извършило проверка, установило е, че има проблем и че трябва да се предприемат мерки. Абсолютно правилно! Моите забележки са единствено към сроковете. Идентифицирането и отстраняването на такъв проблем може да стане в рамките на един учебен срок. Това е от личен опит. В 10 клас във 2АЕГ имаше такъв проблем с учител по английски /писала съм за това/ и след предприетите действия /съвместни жалби от децата и от родителите/, диалог с ръководството и извършените от него проверки, от втория срок бяха с нов учител, а договорът на предходния беше прекратен. А аз лично очаквам в ЧУ това да се случва дори по-бързо. А не да се загуби цяла година /при това много важна по този предмет/, за да се дава на някой шанс да се обучава за сметка на децата.

# 474
Те 8 клас затова са препчета, за да се подготвят за "новия живот". В който не им наливат с фунията "по важните предмети", а оставят на тях да си мешат коктейла. Някои се наливат докато протекат отвсякъде, други "вода газят, жадни ходят"...
Повечето му хващат цаката, преди средата на 9-ти клас.
Дотогава обаче винаги се намират родители, които смятат, че чадото им заслужава повече за тези пари и колежа трябва не само да сервира шведската маса на техните съкровища, но и (като минимум) да им пъха храната в устата.
Други са убедени, че могат да управляват колежа по-добре от ръководството му, но не искат да си цапат ръцете с реална работа в Родитело-Учителската Асоциация...
Къде края на 9-ти и родителите влизат в час Grinning

Възмутителен тон и отношение! Правилно ли разбирам, че този пост е от член на Родителско-Учителската Асоциация?

# 475
  • софия
айдееее......Този пост е на потребител в бг-мама. Всеки има право на мнение и неговото е било такова.

# 476
Ежко,
Дай на жена ти да те прочете моля те! Не е шега!
Колкото е възмутително , случващото се с математиката, ти направо си масло в огъня към него, че и пишеш от името на РУА.

# 477
Sanaka, съгласна съм, но... в АК от години има оплаквания (но аз пък ще го нарека "мрънкане", по мои наблюдение едни 50% поне считат оплакванията за безпочвени) от един от преподавателите, който поема точно осми клас... Назначават нов и получават същите оплаквания относно представянето на учебния материал, но и с добавка невъзможност за овладяване на дисциплината. Но пък предмета се преподава на английски (в осми клас малко смесено), та преподавателя по математика трябва да е добър и езиково. И след целия юруш с НВО в 7ми клас в 8ми на 2/3 от децата им е леко писнало и им се иска математиката да е по-лежерна, а тя със сигурност не е!
Та в тази ситуация оплакване може да са получили поне месец, да не кажем два след началото на учебната година, но с предисторията с другия преподавател първата мисъл (поне за мен) би била - нещо е сбъркано в методиката на обясняване на материала, а не с лицето Х... правят се промени и се чакат резултати от промяната... срока свършва, но нещата не се променят, а се влошават... следва търсим човек - нейтив не става, математиката поне частично е на български, включително сборници... математик с английски не се намира ей така свободен по средата на учебната година... А времето върви...
Разсъждавам си просто, не оправдавам никой...

Ежко, наистина поспри се малко, пресоляваш яко кашата и сипваш вода в чужда мелница!
Само за едно си прав, малко активност на родителите в РУА на никой няма да навреди (както и във всяко училище), но типично по български масовия случай е на мрънкане пред приятели, но не и действия където трябва Sad Очевидно родителите са тръгнали по реда и са сигнализирали който трябва Hands V

# 478
  • София
Аз искам нейтив...

# 479
Нека ръководството си свърши работата, надявам се по най-добрия начин, а ние като родители да свършим нашата (да ги научим , че в час не се говори ....)

Общи условия

Активация на акаунт