Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 47 138
  • 804
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не съм срещала такава декларация, но ако бях аз, освен, че е подготвено, бих изброила усвоените неща, като бих ползвала норамтивите за предучилищна и бих посочила причината, поради, която не е посещавало и бих приложила съответния документ, който удостоверява причината, в случай, че има такъв.

# 391
Имам чувството,е някои родители живеят на друга планета. Погледнах второ класиране в кварталното училище и с изненада открих, че три от децата са от първа група, а на първо класиране бяха приели всички без изключение. или са изпуснали срока за записване или първото класиране.

# 392
Имам чувството,е някои родители живеят на друга планета. Погледнах второ класиране в кварталното училище и с изненада открих, че три от децата са от първа група, а на първо класиране бяха приели всички без изключение. или са изпуснали срока за записване или първото класиране.
Според мен това са деца, участвали на първо класиране в “по-елитни” училища, но неприети. Така единствения им шанс е училището по настоящ или постоянен адрес и вольо-невольо са пуснали там заявления за второ класиране.

# 393
Имате ли представа как протича жребият за класиране, когато се налага? Теглят се номера или? Кой го извършва и пред кого?  Трябва ли да заявявам предварително, че имам желание да участвам в жребий и нормална практика ли е да се обаждат от училищата и да питат дали ще участвам в жребий по 3-то желание?

# 394
Имате ли представа как протича жребият за класиране, когато се налага? Теглят се номера или? Кой го извършва и пред кого?  Трябва ли да заявявам предварително, че имам желание да участвам в жребий и нормална практика ли е да се обаждат от училищата и да питат дали ще участвам в жребий по 3-то желание?

Не трябва да заявявате. Вие участвате. Отивате на датата и часа на който е жребия и виждате със собствените си очи кой е избрания.

# 395
Това с отиването нали не е задължително? Има ли някакви случайни номера, които се дават или е на принципа на тотото? Процедурата не изглежда никак ясна. За ДГ има доста по-точен регламент.

# 396
Има по-ясен регламент в яслата. Много ми беше странно как още преди първо класиране родители, които нямаха никакви точки и бяха четвърта група бяха сигурни, че детето им ще учи в конкретно училище и там е и прието. Ама явно има неща извън регламента.

# 397
Ами аз бях 99% сигурна къде ще учи детето, защото на отворените врати дадоха точна информация колко деца са кандидатствали. Отделно знаех, че миналата година са останали 20 свободни бройки в това училище накрая. Та, въпреки, че не ни приеха на първо класиране, общо взето бях спокойна. Имам 0 точки и сме 4-та група и ето, влезе детето в 2 от 3-те училища, в които исках. Сигурно и в 3-тото ще влезе накрая, но няма да чакам, днес го записвам.

# 398
  • София
Вчера присъствах на жребий. Не, не е задължително, имаше родители, които не бяха успели да дойдат. На мен ми се обадиха около два часа преди това и ми обясниха, че детето ми попада в група деца с еднакъв брой точки и ще бъде теглен жребий.
Номерата с които се тегли жребия са входящите на записване. записаха присъстващите с име и номер. Показаха на всеки номерчето, сгънаха ги, дадоха на произволен родител да ги разбърка. Тегленето извърши госпожа, която беше дошла специално за това в училището, представиха я , но не чух от председател на какво точно е.

# 399
Здравейте, и моето дете е прието на второ класиране в желаното училище, при това сме 4-та група, 0 точки. Явно, цялата организация е сбъркана и само направиха родителите на луди да подават документи навсякъде през ден. Изтеглянето на документите от училището, където беше първоначално прието детето ми стана много лесно, само дето се притеснявах.
Сигурно, накрая ще останат свободни бройки в абсолютно всички училища, дори и в тези, които се водят уж елитни.
Успех на всички деца!

# 400
За второ, трето, четвърто кладиране е ок. Но при приети 2-3 деца на първо класирабе с 0 точки, точно тези да са сред приетите, е голямо съвпадение. Иначе и аз знаех, че накрая ще го приемат.

# 401
И моето дете е прието, където искаше. Но докато излезе класирането доста се поизнервих. Може би, защото час и половина по-рано, около 15:30, ми звъннаха от едно от учлищата, в които подавах, да ми кажат, че детето не е изтеглено на жребий, но да подам за трето класиране. После излезе класирането в 133-то, там също не беше сред "печелившите" в жребия, но не го отразих особено, защото не ни беше голямото желание да учи там.  И от двете училища, в които беше на жребий, не се обадиха предварително кога ще се тегли.  
д-р Lady Stardust, ще бъдат ли съученици децата? Кое училище избрахте? Помня, че миналата година в темата обсъждахме едни и същи, в центъра. Тогава обмислях дали да оставя детето ПГ в избраното училище или да го пускам първи клас.

# 402
И ние сме приети, с 4 точки - за брат/сестра в съответното училище. Утре ще записвам.

# 403
Остана ли някой неприет или приет в много нежелано училище?

# 404
Остана ли някой неприет или приет в много нежелано училище?

Има ДА

Общи условия

Активация на акаунт