Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 981
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за черния кимион/челебитка. А как да го приемам, че досега не намерих инфо?
           Потърсих в страниците назад какво сте писали за черния кимион, но не намерих. Аз мога да кажа нещо за него, преди години работих в район с турско население, там си го отглеждаха в дворовете. Жените, които искаха да отслабнат, го мелеха и го ядяха по една супена лъжица преди ядене, мисля че един път дневно, но не съм много сигурна. Може да е било и преди всяко ядене. Една колежка го пробва заедно с диетата, тогава доста беше отслабнала. Не знам доколко допринесе кимионът. Тя казваше, че след него чувства затопляне, сякаш и се повишава телесната температура.Аз го пробвах един- два пъти. С кисело мляко е отврат. Най- добре се получава размесен със вода, гълта се набързо и после се пие още вода, да отмие неприятния вкус.
     Това беше вместо запис, за да ви следя:  smile:

# 286
Цяла лъжица вярно сигурно ще е неприятен на вкус. Някои го харесват и си ръсят по малко върху салати, отново смлян. Даже една позната го затопля на сух тиган първо за много кратко, за да се усеща по-силно, че не му усещала вкуса иначе.

# 287
Благодаря. Като цяло, търпя на "гадни вкусове" Joy ако се налага. На салати или към супи вероятно ще ми допадне, обичам подправките. Интересувах се дали при ИР има нещо по-специфично при приема. Като че ли съм чувала, че се вари на чай.....Ще се поразровя още Grinning
Дадоха ми лентички за тестване на кетони- според тях съм в умерена кетоза (което и очаквах така да е).

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 17:39 от dolce miele

# 288
Не знам за чай, маслото от черен кимион се коментираше по едно време, та предполагам си е ок да си се яде така. Само не знам какво количество би било добре, за да не е просто подправка. Аз си признавам че точно като такава си го ползвах, не съм чакала да ми излекува нещо.

# 289
  Намерих си записано за черния кимион. Значи за отслабване се приема по чаена лъжичка смлян черен кимион преди всяко ядене. Естествено, трябва и ограничение. Не съм го изпробвала лично. Започнах веднъж, но не бях постоянна- 2-3 дни и спрях.

# 290
  • На брега на реката
Добри, магнезия се препоръчва да е магнезиев цитрат, поради това, че е с най-добра усвоимост от организма.

# 291
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
St. Dobri, този спрей е с много лош състав според мен. Аз не бих го купила.

какво му е? някаква препоръка?
в темата прочетох за тази фирма и комбинация и за поне 1000 Д3, а не Д2.
Можете ли да ми препоръчате марки витамин Д и Б12? Знам, че първия е добре да се комбинира с витамин К2, но в един препарат или отделни? И по кое време се пият?
Tony, за марките не мога да помогна, защото не съм в България и аз взимам на Better you, който се пръска в устата и много бързо вдига стойностите, но май там го няма. Можеш със сигурност на намериш на Solgar - liquid D3. Течните са по-добри, защото са биоразтворими и се поемат по-добре. Задължително да й вземеш Д3 поне 3000 IU (гледай да не е Д2) и задължително с К2. Аз след като взимах известно време видях, че ми е паднал магнезия и после прочетох, че пада, защото витамин Д3 го изразходва. За това е хубаво да се взима и магнезий. Също така има комбинации Д3-К2-Магнезий. Но най-доброто за витамин Д3 е слънцето, само по обедните часове и без слънцезащитен крем (слънцето да е почти перпендикулярно на земята). Ако може по обяд да седи 20 мин на слънце, колкото може по-голяма открита част от тялото, с длани към слънцето и също и да си вдига косата на тила  - няма по-добро от това. Слънчевите лъчи създават един филм върху кожата, който постепенно влиза в кръвта и е хубаво да не се мие веднага след това. Но понеже това не е лесно, иначе нямаше в един толкова слънчев град, в който живеем, повечето ми познати и колеги са с дефицит на витамин Д3, за това взимаме добавки поне в дните, които трябва да сме в офиса и няма как по обяд да стоим на слънце. За витамин Б12 не съм чела много и не знам. За Д3 - от личен опит. Пия ги заедно когато се сетя, въпреки че май за предпочитане е сутрин. Взела съм си по отделно К2 и Д3, защото така взимам по-голямо количество Д3, иначе и заедно не е проблем. Доколкото знам Д3 и Б12 също могат да се пият заедно. Желая успех.
в темата прочетох за тази фирма и комбинация и за поне 1000 Д3, а не Д2.
не знам с кого да се консултирам. за себе си бих опитвала, но за детето ми се иска да не проявявам самоинициативи... Sad

# 292
Има подсладители, лецитини и сорбитрол в състава си. Аз лично избягвам всички тези съставки, особено за детето (с хранителни алергии е и има проблем и с оцветители, консерванти, подсладители...). По-назад в темата е обсъждано за подсладителите и ИР. Което прави дори дъвченето на дъвки нежелателно.

# 293
Брей, не знаех, че вит. Д ядяло магнезия Laughing

Ох, аз лукчетата, голиа актив преди ги ядях като за световно. Успешно ги спрях. Ядях и по 6-7 дъвки на ден.
Сега лукчета и голиа актив смуча като съм болна само. Дъвки ксилитол само две на ден.
Ще се опитам едната сутрин да я махна. Ама след като обядвам ще ми е трудно  Sad

# 294
благодаря, беки Simple Smile

# 295
Пускам няколко страници от книгата за подсладителите, надявам се да се четат:

# 296
Здравейте, на 21 съм и от три години страдам от диабет тип 2 на хапчета съм. До преди няколко месеца имах високи нива на кръвна захар сутрешната ми беше 9, а вечерната пак толкова, но от съседи чух за диетата или режимът на Атанас Узунов и реших да се присъединя.  В момента нивата на кръвната ми захар са 5-7 сутрешна, което не е високо имайки предвид колко беше преди да започна. Нямам активен начин на живот защото все не намирам време учене, работа, стаж, домакинска работа както и много други неща.. Вечерям късно, тъй като се прибирам късно вечер, на обяд имам обедна почивка когато съм на работа или стаж един час, а ако не съм на работа а съм на лекции имам по 5 мин между всяка. С това забързано ежедневие и имам такава кръвна захар почти нормална си е направо чудо. Друго средство за намаляване на кръвната захар е GYMNEMA SYLVESTRE SWANSON хранителна добавка, която мой близък пие, тъй като не спазва режим, но с нея трябва да се внимава, тъй като действа доста по-бързо от канелата.
Хранителният режим, който спазвам включва повече мазнини всякакви и е на принципа яж мазно и отслабвай, знам как звучи първоначално и на мен не ми се вярваше а сега само това ям и свалям. Ям мазни риби, но с ниско съдържание на живак разбира се, повече зеленчуци, от бобовите култури хапвам нахут и зелен фасул само, много полезен се оказа и джинджифилът, ако го добавиш към смути, наблягам на повече авокадо, както и по-малко фруктозни плодове, ям зелени банани те определно смъкват кръвната захар, тъй като имат удължено освобождаване, не ям хляб, но си позволявам паста от време на време, избягвам сладките мазнини т.е рафинираната захар. Самата диета прилича много на кетонната. Ядеш определени храни без да ги смесваш. Съшият ефект се получава и от Алкални и киселинни храни, които ядеш разделно.

# 297
Аз пък успях да си издействам още едно обременяване от ендокриноложката Smile Първото беше преди два месеца, тъкмо видях положителния тест. Питах я дали няма да навредя на бебчо, каза че няма проблеми. Според нея няма и нужда от повторно обременяване още, а евентуално по-натам, към 20 г.с, но мен ме гложди да сравнявам резултати Ill Обаче взе да ме помръзва с цялото това чакане между взиманията на кръв и може и да отложа по-натам

# 298
Здравейте!Включвам се и аз тук,защото миналата седмица бях на ендокринолог и след направените ми изследвания ми казаха,че имам ИР.Глюкозата ми на гладно беше 5.9,а инсулина 21.Изписаха ми сиофор 850 мг. 3х1.Но ми казаха да го започна по схема.Първата седмица само вечер,втората включвам и за обяд и от третата и сутрин.Дадоха ми и хранителен режим,който трябва да спазвам.Имам да смъквам доста килограми и трябва да се взема в ръце и да се отнаса малко по сериозно към това заболяване.

# 299
Аз пък успях да си издействам още едно обременяване от ендокриноложката Smile Първото беше преди два месеца, тъкмо видях положителния тест. Питах я дали няма да навредя на бебчо, каза че няма проблеми. Според нея няма и нужда от повторно обременяване още, а евентуално по-натам, към 20 г.с, но мен ме гложди да сравнявам резултати Ill Обаче взе да ме помръзва с цялото това чакане между взиманията на кръв и може и да отложа по-натам

а каква е идеята на повторното обременяване?
вече се знае дали има или няма ИР, защо товарите организма още веднъж?
Dizzy Face два пъти за два месеца!

Общи условия

Активация на акаунт