Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 829
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, бързо ходене на пътечка дали ще свърши същата работа,като ходенето навън? Лошото време е фактор ,а имам пътечка...
Аз редувам 2 мин ходене с 6км/час с 3 мин тичане с 9км/час
И тръгнах от бавно ходене, защото ми се завиваше свят, като гледах въртящата се лента
Преборвай сама себе си, всеки път с малко повече

# 511
Eлора, може ли линк за магнезия? Добре, че сподели за магнезиевия цитрат на Тримарт, от известно време го заглеждах...но така и не се реших, не ми беше ясно по колко се приема.

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 09:41 от dolce miele

# 512
Абе може и да действа, но на Now ми допада повече сякаш.
А другия често забравям да го разтворя.

# 513
  • Близко съм
Момичета, за Великден ще има ли подходящи козунаци за нас Simple Smile ? Например в Пловдив?

# 514
Какви са тези козунаци за ИР?  Laughing

# 515

Аз поредна година ще направя кокосовия козунак на Инес, само че, вместо мед, слагам накиснати сушени плодове.
Както кето козунака на Дени (тя е с ИР и Хашимото).
Два козунака почти само за мен ми стигат.

# 516

Този ще правя аз, като все още се чудя с какво да го подсладя и да го подслаждам ли изобщо....Също и на Дени кето козунака съм харесала. Ще правя и обикновен със заквасена сметана, но той мисля да е предимно за домашните. Каквото остане ще отиде във фризера. Grinning
Елора, мерси.
Тити пити, може ли линк към козунака на Инес? Какво количество се получава?

# 517
  • Sofia
Съмнява ме кокосовият да се получи пухкав...

# 518
  • София
Магнезий купувам един от тези двата. Преди това пиех дълго време Магнерот и Магнерич и мога да кажа, че нямат нищо общо! Магнерот приемах 3x500 и ми нямаше нищо. Нито ме успиваше, нито имах стомашни проблеми. Реших да си купя Natural'sWay 250 mg. и вечерта изпих 2, за да си докарам обичайните 500 мг. преди лягане. Още на другият ден си отвисях във WC и така няколко дни поред, докато се усетя, че съм сменила магнезия и всъщност 500 мг. от новия, е в пъти повече от 1500 от другите два. Сега приемам 250 мг. вечер и сутрин.

# 519
Пухкав кокосов козунак

Необходими продукти:
150 грама кокосово брашно
4 яйца
50 грама разтопено масло/кокосово масло

2-3 с.л. мед
100 мл. краве мляко/ бадемово мляко

ванилия

1 ч.л. бакпулвер
щипка сол

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Тестото изглежда меко и ронливо. Но когато го натиснете с ръка, се слепва и лесно се слага в тавичка.
Намажете дъното на тавичката с малко масло.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете в продължение на 30-35 минути. Ако видите, че отдолу се запича, а отгоре не, можете да нагласите фурната да се пече отгоре. При първия ми опит стана така, а с втория всичко беше наред.
По желание, можете да добавите орехи и стафиди.

# 520
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
https://healthywithdeni.com/2018/04/%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0 … 0%BD%D0%B0%D0%BA/
...

Simple Smile веднъж и аз да съм полезна

# 521
Извинявайте, че  задавам въпрос относно обременяването, който сигурно е дискутиран. Ендокринолог искаше да го направя днес, но аз отказах, тъй като беше 09.30 ч, а и не очаквах и нямах съответната подготовка (снощи вечерях до 22 ч и пих вино).
Тогава доктор каза единствено вечерята да е до 20 ч, не било необходимо да се храня високо въглехидратно предишните дни, както аз си мислех. Бихте ли ми дали кратки указания относно храненето преди изследване, за да го изпълня по стриктни правила. Правя го, за да изключа ИР като причина за  евентуално увреждане на яйцеклетки те и репродуктивните неуспехи, оплаквания нямам. Благодаря от сърце!

# 522
Ако по принцип се храниш високо въглехидратно тогава нищо не трябва да променяш. Но ако се храниш нисковъглехидратно ще трябва поне за няколко дни да качиш вгх. Най-високи са нивата на инсулина преди 8,00 ч, затова е добре така да си планираш изследването.

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 13:53 от dolce miele

# 523
Благодаря! А защо е нужна всъщност тази въглехидратна ударна доза няколко дни преди това? Не е ли достатъчно показателен отговорът на 75 грама глюкоза еднократно? Докторът каза, че нямало нужда, за да може да се види при нормалния ми ритъм на живот как реагира на обременяването организма. Все пак, явно е по-подходящо веднага след празниците да изследвам, приемам умерено въглехидрати, повече полезни мазнини и протеин се старая.

# 524
Ако си на нисковъглехидратен режим резултатите могат да излязат много по-лоши, отколкото са. Да ме поправи някой ако бъркам, но мисля, че го има и на първа страница. Чак ударна доза вгх не е,  с типично бг хранене много лесно става Grinning Щом си на умерени вгх значи ще трябва съвсем леко да ги качиш- няма да е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт