Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 848
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Привет, момичета!

Днес си правих изследване за инсулинова резистентност. Имам проблем със щетовидната жлеза, трудно отслабване и др.
Излязоха резултатите, но не мога да разбера имам ли инсулинова резистентност. Разбира се утре ще отида лекар, но до тогава ще ме гложди Simple Smile
Биохимия
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Глюкоза Серумна ( GLU S )   5.78           mmol/L           2.78 - 6.11
Глюкоза - 60-та мин.              6.26           mmol/L   
Глюкоза - 120-та мин.      5.98           mmol/L   
Инсулин
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Insulin ( Серумен Инсулин )      16.60   mkU/ml            2.60 - 24.90
Insulin ( 60 м post 75g glucose )   51.20   mkU/ml   
Insulin ( 120 м post 75g glucose)    47.37   mkU/ml   

Какво ще кажете? Нормално ли е това?

Благодаря предварително за мненията!

# 496
  • Sofia
Според мен имаш ИР Confused
Завишен ти е инсулина след приема на глюкоза ,след 60 и 120мин.
На мен ми е завишен само след 60мин и ендото ми каза че съм с ир.

# 497

Май, май, и на мен така ми се види Sad

# 498
  • Sofia
Спокойно,не се притеснявай,виж утре какво ще каже лекаря и действай Kissing Heart

# 499
При мен не са мерили инсулина на 60-та и на 120-та минута,само сутринта на гладно и беше 21,а глюкозата 5.9.Лекарката само по това прецени,че имам ИР и по многото килограми,особено покрай корема предполагам:)

# 500
Невена, да, сутрин доста добре се чувствам. Може би твърде много съм свикнала, че преди все бях сънлива и недоспала, та чак ми е странно да съм отпочинала рано сутрин... Joy Гъбите на тиган ми станаха много любими. Не че преди не ги обичах, но тогава ми бяха по-скоро добавка към нещо.
Тонисто, инсулинът ти и на гладно, и на 60-та, и на 120-та минута е над нормата. Но съм чувала тук за много по-висок инсулин и на гладно, а и след това. Все пак, не се шашкай, хубаво е да го знаеш, за да вземеш мерки. Simple Smile Аз бях поразена когато инсулин на гладно ми беше 15,210, обаче с режим и без хапчета лека-полека спада. Тук има много информация, възползвай се.
Лилия, при тези числа лесно се смята хома индекса (той е също ориентир за ИР). Моят беше почти 4. Момичетата тук казват, че е добре да се направи обременяване с глюкоза поне в началото, за да се знае какво е положението. Аз не съм правила понеже се храня нисковъглехидратно от около осем месеца, а преди обременяване трябва да се вдигнат вгх поне за няколко дни....А някак не мога да се настроя за повече вгх Laughing

# 501
  • Пловдив
аз понеже смятам спокойно да хапна и козунаци по Великден  - мисля на 30 -ти да пусна едно обременяване да се види до къде съм  със стойностите на Инсулина и КЗ
Иначе от месеци се каня , каня , да направя няколко дена високовъглехидратни и обременяване , но само с каненето си оставам
Гледах на първа страница инфо освен КЗ и Инсулин какво друго е хубаво да пусна , но не видях ?
Иначе по спомен - гликиран хемоглобин , хомоцистеин , холестерол, триглицериди, пикочна киселина, креатенин , Асат Алат, ТСХ , кръвна картина
Събирам препоръки , какво още да пусна , че аз рядко се наканвам - работата ми е такава че сутрин трябва да съм първа в офиса

# 502
При инсулин на гладно 21 няма нужда от обременяване, висок е и е проблем.

# 503
Франсоаз, да, инсулин 21 е висок и е ясно за ИР. То и при мен около 15 не беше ок и ми беше ясно, че има проблем. Но ако го бях изследвала месеци по-рано щеше да е още по-висок. И в този ред на мисли, едно обременяване сега няма да ми е показателно за това как съм била с ИР да речем през август...
Мама Галя, хемоглобин,  фолат, магнезий, вит. Д, Б 12, ако не си пускала скоро? Този хомоцистеин навсякъде ли е 25-30 лева?

# 504
Момичета, бързо ходене на пътечка дали ще свърши същата работа,като ходенето навън? Лошото време е фактор ,а имам пътечка...

# 505
Момичета, бързо ходене на пътечка дали ще свърши същата работа,като ходенето навън? Лошото време е фактор ,а имам пътечка...
Със сигурност ще е добре, важно е движението и ако времето навън не позволява и това е вариант. Съвсем не лош, според мен.

# 506
Със сигурност ще е добре, важно е движението и ако времето навън не позволява и това е вариант. Съвсем не лош, според мен.
Благодаря ти , струва ми се ,че натоварването не е същото ,затова попитах.
Нямам никаква енергия , опитвам се да съм упорита, но метаболизъм ми е умрял 😐

# 507
Със сигурност е по-добре от нищо.

# 508
  • Sofia
А мен адски ме мързи да се движа,признавам си Disappointed Relieved В къщи имам много фитнес уреди,но докато се наканя...то деня минал,а вечер ми е най-мързеливо Confounded но все пак по 20-30мин на крос и вело тренажора се събират...
   По съвет на ендото почти седмица успях да се храня само по 2-3 пъти дневно с интервал от по 4-5ч,без никакви "леки"похапвания,нищо,само вода...и усещам че апетита понамаля,особено за вредни храни,доволна съм от себе си

# 509
Това за рибата и инс. индекс, хич не го вярвам.
По простата причина, че с риба се наяждам перфектно. И не ми предизвиква глад.

dolce miele, благодаря. Ама м. оксид хич не е хубава форма. Аз си пия цитрата.Първо бях почнала на прах на Тримарт, ама нещо не ми допадна. Сега пия на NOW.
natka, видях я вече листовката.

Таис, интересни клипчета. Ще ги прегледам и ако трябва ще добавя към моите упражнения някои.

Общи условия

Активация на акаунт