Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 870
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Елора, пратих ти състава на ЛС.
Има ли физиологична причина да се будя в 6.00- с час по-рано от предвиденото и при това да се чувствам наспана? Не са ми твърде малко вгх, та не е от това..... Thinking

# 481
dolce miele, Допел херц хич не обичат да си пишат състава на кутиите. Ама никъде не го пише. Дори и в сайта.
Трябва да мина през аптеката и да видя поне на листовката какво пише.

natka, картофена салата обожавам. Ама вече е много рядко. Чат пат правя и съчетавам с риба. Зонирам  Laughing

Ориз вече купувам пълнозърнест или басмати пълнозърнест. По-скъп е, но и без това рядко го ям, та не ми пречи.
Картофи всякак ги обичам, просто те и бирата са ми изкушения дето има ли ги вкъщи, няма да мирясам, докато не ги изям/изпия. Затова и хич не внасям през вратата. Веднъж на няколко седмици, малко и навън и стига толкова Grinning
С ориза се залъгвам предимно че за една шепа не си заслужава да го готвя, а сготвя ли по-нормално количество... ще стане като с картофите Grinning Рязко решавам че няма да готвя такова.

На Допел Херц е магнезиев оксид в таблетките, това по спомен. По-късно ако се сетя ще снимам листовка, ако не съм я изхвърлила де. Не беше някаква кой знае колко подробна и листовката им, дори и като за добавка. Имам една кутия недовършена и май друг ще търся

# 482
От къде е тази информация? Може ли да посочиш източник, моля, защото не е вярна.

"харесва" ми тона ти.

Скрит текст:
опитвам се да изчета повечето неща и само се забърквам още повече Sad
някой пусна линк към тази статия.

ето тази част ме притесни Sad

Цитат
Protein containing foods turn out to be surprisingly potent at stimulating insulin.  Beef and fish, for instance, have virtually no effect on the blood glucose levels.  Yet they stimulate insulin almost as much as most cereals.

рибата я намирам с гликемчен индекс 0, а излиза направо опасна при ИР.
има ли и други такива "скрити лимонки"?

Няма тон, попитах от къде е информацията и изразих мнение, че не е вярна. Много сте чувствителни егати...
Високият инсулин е опасен, ако е хронично повишен. Реално всяка протеинова храна вдига до някаква степен инсулина, но чак пък опасни, рибата и телешкото при ИР, е силно преувеличено.
(лично мнение, не ангажирам никого с него).

# 483
Ще ми е интересно да споделите кой точно магнезиев цитрат пиете, в каква дозировка и откъде го купувате?
Натка, да оксид е, то уж една част е с бавно освобождаване. Не очаквах кой знае какво от него, но ме изненада.

# 484
Точно.Хронично високият инсулин е предпоставката за ИР.Което се получава с ядене през 2-3 часа...тъкмо започне да намалява и хоп, подава се нова храна и той отново тръгва нагоре.
Когато се повишава след хранене, това вкарва "енергията" в клетките.При спадането му, енергията "излиза" от там и се използва от тялото.При перманентно висок инсулин това няма как да се случи....

# 485
  • BG
За магнезия- толкова много видове съм изпила, че  Laughing Но аз имам мускулни проблеми и ми се е налагало с лечебна цел. От всички изпробвани видове, на таблетки и разтворими, с вит. Б и т.н., най-голям ефект съм видяла от Магнерич 500мг, пиех го 3х2т една седмица и после постепенно намалявах дозата. Но пак казвам, при мен си има явно изявена  нужда.
Франсоаз*, уж навсякъде казват, поне което съм чела, че трябва да се яде начесто по малко, а се оказва, че не е така.

# 486
Когато бях бременна точно така се хранех- през няколко часа и по малко...и без боклуци, разбира се. Като в повечето случаи междинните хранения са били плод, зеленчук. Чувствах се прекрасно. Но едва ли тогава съм имала проблем с инсулина, а и анемия нямах. Та за здрави хора с добра инсулинова чувствителност може и да е ок такова хранене...

# 487
  • София
Аз се храня често и по малко последните 3-4 седмици, иначе не мога да работя. Сутрин яйца, после в 12 обяд, после шепа ядки един час преди тренировката, за вечеря салата с някакъв протеин. Не броя калории и не се тегля, защото килограмите не ме интересуват, но за този период вече преместих 2 дупки на колана и влязох в дрехи, които не ми ставаха. Но и тренировките са ми доста - вече 6 дни седмично, по час и нещо. В началото почнах с 5 дни.

# 488
Орехи може ли?
Примерно, като десерт.

# 489
Момичета,какво тренирате?И аз трябва да започна с някакви тренировки,но на фитнес не ми е възможно да ходя,така че трябва да е у дома.В началото предполагам ще ми е трудно заради многото килограми.

# 490
  • София
Момичета,какво тренирате?И аз трябва да започна с някакви тренировки,но на фитнес не ми е възможно да ходя,така че трябва да е у дома.В началото предполагам ще ми е трудно заради многото килограми.
Не обичам фитнес зали, съчетавам кростренажора, който имам у дома, с някоя от тези тренировки:
https://www.youtube.com/watch?v=NSDi6JrDGvY&list=LL2aJQSB940 … ;index=5&t=0s
https://www.youtube.com/watch?v=F9PXg7NeVP0
https://www.youtube.com/watch?v=EYFIb4VS7BM&list=LL2aJQSB940 … dex=4&t=1610s
https://www.youtube.com/watch?v=S5E9bmie4qg&list=LL2aJQSB940 … dex=7&t=1563s

Ползвам гири и постелка, а останалото - стол и вода, всеки има вкъщи Simple Smile

Нямам много за сваляне, но и което имам, ми тежи. Ако ги махна и пак свикна да тренирам редовно, би трябвало - според личната лекарка, да си оправя и кръвното. Твърде застоял живот водех, не се чувствах добре в тялото си. Сега от 3-4 седмици се движа с лекота и не се запъхтявам като идиот на десетото стъпало. Не гледам килограми, не се тегля - друго ми е важно. Преди да родя преди 8 години бях 49-50 кила, но явно не съм била супер здрава след като веднага след раждането ми откриха автоимунното.

# 491
Интензивно ходене, минимум 40 минути. Преди го измервах в километри, сега гледам времето по-скоро. В един от клиповете на Пелов казваше, че след 30-тата минута привършва гликогена в мускулите и почват да се горят мазнини. Като спреш ли за почивка или да си побъбриш с някого, броенето почва наново. Та сега така го правя, не само защото съм го чула отнякъде, а и защото и преди ги усещах нещата така. Когато правех по-дълги, непрекъснати преходи, се чувствах много добре. Една лека умора накрая, но в същото време като някакво презареждане или рестарт. Много ми става шуглаво ако пропусна няколко дни да походя. Скапвам се, уморено ми е, замъглено, не ми е добре. Ходенето ме зарежда чудесно. Макар и в началото, с многото килограми, да си беше и то изтощително. Правех още и домашни упражнения, като клипчетата, които дават момичетата, предимно пилатес. Сега правя от време на време за ръце и корем гимнастика. Това са все подходящи неща за по-тежки хора. Време ми е за силови, важно е да се трупа и мускул, ето Невена наскоро ми писа, а и сина ми все ме подканя, но и аз нямам желание да ходя на фитнес и все отлагам и си намирам оправдания...

# 492
Аз днес си пуснах изследвания- КЗ пак е висока, но цяла седмица бяха болна и вчера хапнах доста сладко. Надявам се от това да е.Как ви се струват?
Глюкоза.  5.8 mmol/l 3.5 - 6.0
Инсулин  8.57 uU/ml 2.60 - 24.90
Vit D/25 OHVit D тотал/ ↓↓ 21.90 ng/mL 30.00 - 100.00
Липиден статус  Профил * *
Холестерол  4.95 mmol/L До 5.20
Холестерол - HDL  0.93 mmol/L Над 0.90
Холестерол - LDL  3.67 mmol/L До 3.70
Триглицериди  0.97 mmol/L До 2.28

# 493
  • Paris, France
Диетата е месо, яйца, риба и зеленчуци
Хлябове, десерти и тн - веднъж в седмицата

Сурови зеленчуци основно. Хлябове и десерти може в някакво количество всеки ден - кето хляб и десерт от 2 квадратчета 90% шоколад, примерно. Моите най-дълбоки уважения, но да предложиш хляб и десерт на новодошли в темата веднъж седмично е като да предложиш хероин на новопостъпил за лечение с Метадон наркоман всяка неделя.

При повечето не диабетици от тип 2 месото и рибата не влияят силно негативно на инсулина ако има фибри, които да задържат усвояването, малко мазнина за да няма бърза глюконеогенеза и достатъчно мастни витамини и омега 3. Не действат толкова чудовищно, колкото виждаме от графиките. В момент на дефицит на калории няма проблем. Омръзна ми да повтарям, че който иска неинсулиногенен протеин може да си набави гъби и кълнове, които рашават и проблемите с липси на вит Е, Д и други.

долче, НВ храненето качва кортизола и затова посланиците се чувстваме добре и се будим рано.

Има и положителни и отрицателни храни от често и рядко ядене. Съветвам всеки да яде когато е гладен и да не се оставя да припада от глад. С времето желанието за дълги пости идва само.

# 494
тия хлябове и десерти, за които съм писала, са от т.нар. 'режимни'
не ги каня на бяла питка с мед и сол  Laughing
извинявам се, че не си личи, както съм го написала, просто не ми хрумна, че ще се прочете като обикновен хляб

Общи условия

Активация на акаунт