ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 645
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Не знаех.
Аз съм при д-р Г. Амалиев.

# 586
Аз искам да ви попитам, лекарите ли ви насочват към БХС, или вие питате и как така е задължителен.
Защото аз на първия преглед при моя лекар казах че категорично няма да правя БХС и той горкия нищо не ми каза. Та затова ми стана интересно вие сами ли отивате, задължително ли е или сами сте поискали?

Никъде по света не е задължителен дори и да е в програмата на здравната каса на държавата, в която се следиш.
С първата бременност в Бг го обсъдихме с АГ(той ми разясни какви изследвания се правят през бременността) още в началото и двамата бяхме на едно мнение включително за втория скрийнинг въпреки ниския риск. Лично той ми го прави. Не съм плащала допълнително. Бях записана в клиниката на ЖК.

Сега с тази бременност в Англия си е част от грижата за бременната и преди началото на скана в 12 гс ме питаха искам ли комбиниран или само скан. Казах комибиниран, т.е. ФМ+БХС.

# 587
Здравейте мами 😊 пиете ли допълнително витамини през втория триместър освен фолиева киселина и лекарят ли ви ги изписа или вие сами си взехте решение да пиете? 🤔

# 588
Аз от началото си пия Pregnacare original,които ми изписа наблюдаващия лекар. Не знам до кога ще ги пия.

# 589
Здравейте,аз пия витамини от виждането на двете черти,предписани ми от лекар,допел херц актив мама..ще ги пия до края,фолиевата лекаря ми каза да  я спирам в 18 седмица съм.Да ви питам порази ме някаква кашлица какво мога да пия да я потуша бързо бързо?

# 590
Здравейте,аз пия витамини от виждането на двете черти,предписани ми от лекар,допел херц актив мама..ще ги пия до края,фолиевата лекаря ми каза да  я спирам в 18 седмица съм.Да ви питам порази ме някаква кашлица какво мога да пия да я потуша бързо бързо?

Мед, джинджифил и лимон Simple Smile

# 591
  • София
Аз също забърквам в блендер мед, джинджифил и лимон.

# 592
Здравейте!
Моят първи БХС беше почти същият като на vesenceto. За това ме насочиха към втори и да изчислят интегриран риск. Той показа стойност 1:11000. Аз вярвам, че ми е здраво бебето, но лекарката в моя град, която ми следи бременността ме прати в Стара Загора точно да ми направят ФМ+БХС. Каза ми, че праща всички над 35 години.
Сега докторът от Стара Загора ми е пратил мейл, че ме чака 20-21 седмица за ФМ и много се чудя дали да отида. Вярно много е внимателен и на мен ми е много приятно да гледам бебка как се движи, но това са си още 100 лв разход и се чудя.
Знаете ли какво точно гледат в тия седмици? Според вас трябва ли да се ходи?

Аз пия само фолиева киселина за сега. Други витамини не са ми изписвали

# 593
  • Пловдив
Тази ФМ около 20-та седмица е много по-важна от скрининга, защото на нея вече се виждат подробно органите на плода.

# 594
A какво точно се гледа на тази ФМ в 20 г.с?

# 595
  • Пловдив
Оглеждат се всички органи на бебето и се проследява кръвотокът към него.

# 596
Славена, ти ме беше питала за Тодоров, тогава реших да замълча. Моите впечатления не са добри, за жалост. Така ми го похвалиха, четох и отзиви, че се бил променил и виж аз бях точно след теб и го видях като човек интересуващ се да запълни графика си. Мен също ме извика пак, главно не ми хареса сестрата, която само питаше има ли проблем, това нормално ли е... ние вече имахме опит с лекарите и не питаме, ама тя се опита да ни притесни. В края на прегледа ми каза нещо, което не е така и се прибрах много разочарована от него. Оставам си само при първата ми избрана лекарка, към момента се чувствам добре, бях скоро на преглед при нея и видях, че и бебчето си расте и повече проверки и оглеждания няма да правя. В 20-23 има ФМ ще си я направя при нея  и така. Решила съм да давам доверие, спокойствие и вяра на бебчо 💙

# 597
Моята лекарка ФМ не прави. И изобщо в нашия град никой не прави и за това ме пратиха в Стара Загора. Ще питам лекарката трябва ли да отида. Аз останах с добри впечатления от Тодоров. И само добри отзиви съм чувала. Ти си първото негативно мнение. Дано е видял всичко правилно при мен, което трябва да се види!

# 598
Аз не съм от Стара Загора, но мога да ви препоръчам д-р Иванов, аз лично останах много доволна от него, много е внимателен, обеснява всичко и най-важното - не иска само да ти вземе парите.

Аз пия фемибион 2, биозин мама и капки витамин Д, но това е понеже имах много тежък дефицит.

# 599
slavena80, и аз бих те посъветвала да не пропускаш точно тази ФМ около 20 г.с. Както са казали момичетата вече, доста по-важна е от първата, ката на нея се оглежда най-обстойно всичко.

Общи условия

Активация на акаунт