ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 649
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
ДНК тестът дава 99% точен резултат и не съм съгласна, че БХС се практикува по цял свят, в развити страни като Франция, Финландия,Германия (за тях мога да кажа, защото имам познати,които са раждали там) , ако на ехограф всичко ти е наред изобщо не те побъркват с допълнителни изследвания и предположения....
До тук съм прочела за поне 20 момичета с висок риск,които не са имали проблеми, не знам как го изчисли, че едва 5% от високия риск нямат проблеми....
Близка моя приятелка само дето не се поболя като и дадоха риск 1:50 и насоки веднага да маха бебето, а днес има прекрасно и здраво дете.....
Така че лично аз съм много субективно настроена, вероятно има и значение как лекарят ще ти поднесе информацията ...

# 571
Много ясно, че при някои жени с висок риск всичко ще е наред с плода, докато при други ще има аномалия, защото бхс оценява риска, а не носи сигурен резултат.
Аз пък имам приятелка в Канада и там се правят по същия начин нещата. И какво от това?
В крайна сметка имате право да не правите бхс, защо го правите като не искате? Може направо да си направите неинвазивен тест или амниоцентеза/хорионбиопсия, за да ви дадат категоричен резултат.

# 572
Добре,а кое може да приемем за завишен процент? 0,02%?!  Ясно е,че всяка от нас иска всичко да е наред,но мисля,че лекарите не дават много яснота и не обясняват достатъчно.

# 573
Весенце, това вече е друг въпрос. Това, че лекарите спекулират с резултатите. Просто не си попаднала явно на свестен и съвестен лекар, за съжаление 🙄

# 574
В България за висок риск приемат стойности от 1:250 т.е. една от 250 изследвани жени има проблем, останалите 249 са си здрави...
Аз лично не попаднах на лекари, а на търговци, които още преди да са излезнали резултатите ти набутват брошури за пренатални тестове и ти обясняват как е добре да си пуснеш най-пълния пакет респ.най-скъпия .... без значение, че имаш риск само за един от синдромите, абе пусни и другите, то където ще дадеш 1200лв дай направо 2000лв , за да си спокойна....
Разочарована съм от лекарите като цяло и продължавам да си търся Моя лекар... но ситуацията е такава, че трябва да направим необходимото, за да сме спокойни

# 575
След като изчетох много и след мнението на Кременски за резултатите ми аз лично не виждам смисъл да си правя пренатест.

# 576
но мисля,че лекарите не дават много яснота и не обясняват достатъчно.

Ето това е проблемът! Трябва те да информират с подробности, а не бременната да търси информация по форумите и да я ползват за касичка.

Калина, съжалявям, че не си попаднала на добър лекар. Дано скоро намериш такъв!
 Иначе в трите изброени от теб държави правят БХС. Дори във Франция си имат специална регулация за това.

Има голяма база данни с подробности за всичко от официални източници. Моля ви, не си водете изводи от "някой ми каза".

# 577
Благодаря памперс, продължавам да търся...отчаяно вече.....но вярвам, че ще намеря човечен лекар...
Като цяло на мен чужденците не са ми за пример, но направо ме е яд, че дадох пари за лекари по повод този БХС почти колкото да си платя ДНК теста(единичния) и ми напълниха главата с глупости...

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 11:25 от Kalina_2018

# 578
Така е, а в същото време можеше да ти спестат целия стрес и да го направиш безплатно. Четох за София и Варна, че има такава опция.

Да ти кажа, в чужбина грам не ни обременяват с подробности. Лекарят пуска изследания, никога не знам какви и после ми казва само "Всичко е наред" или предписва лекарство. Дори се очудих, че има някаква цифра този път в писмото😂

Моите приятели във въпросните три държави са правили БХС. Иначе проверявах къде какви са практиките по държави и някъде вкаран ли е официално пренталния в системата.Само в Китай е за всички от миналата година, а от 2017г във Франция само за жени с риск >1:250, но тези с >1:50 заминават направо на амниоцинтеза. В САЩ някои от здравните застраховки го покриват.

# 579
Найстина е много трудно с лекарите, няма значение имаш или нямаш пари!
Аз тъкмо си мислех, че съм си намерила лекар при който да родя, а тя се оказа, че е бременна и по времето когато ще раждам тя ще е в майчинство, другата при която ходя започна работа в нова клиника за стерилитет и това й е приоритет!
Много ми е трудно, дано всичко с бремеността ми е безпроблемно, защото ако нещо стане нямам на кого да звънна, трябва да отида в спешното, а там е страшно(поне за мен).
Незнам, мамите от Пловдив препоръчайте ми адекватен гинеколог, който да се ангажира с теб!
Другата седмица отивам в София в Токуда да видим как ще е, записах се и за отворени врати там на 27/05!
Много, много ми е трудно с тези лекари!😡

# 580
  • Пловдив
За Пловдив препоръчвам Амалиеви баща и син, Чалова и съм чувала добри отзиви за Борислав Иванов и Бачуров, макар че тях не ги познавам лично.

# 581
Аз искам да ви попитам, лекарите ли ви насочват към БХС, или вие питате и как така е задължителен.
Защото аз на първия преглед при моя лекар казах че категорично няма да правя БХС и той горкия нищо не ми каза. Та затова ми стана интересно вие сами ли отивате, задължително ли е или сами сте поискали?

# 582
Темата с лекарите е безкрайна... Действително има свестни и истински загрижени измежду тях, но на фона на останалите, се губят. Често се е случвало да ме гледат в ръцете, в портомонето... имаш ли пари, преди всички си. На всички се е случвало, сигурна съм, да искаш да идеш на преглед, по ЗК нямат часове горките, може чаааак след месец, два..чуят ли, че ще платиш, веднага им се освобождава час за днес..

Момичета, как усещате контракции? В коя част на корема се усещат?

# 583
За Пловдив препоръчвам Амалиеви баща и син, Чалова и съм чувала добри отзиви за Борислав Иванов и Бачуров, макар че тях не ги познавам лично.
Козирогче, точно Чалова се оказа бременна, но не ми каза, въпреки, че й казах, че си търся лекар за раждане, разбрах го от нейна колежка.
Иначе е мила!

# 584
Темата с лекарите е безкрайна... Действително има свестни и истински загрижени измежду тях, но на фона на останалите, се губят. Често се е случвало да ме гледат в ръцете, в портомонето... имаш ли пари, преди всички си. На всички се е случвало, сигурна съм, да искаш да идеш на преглед, по ЗК нямат часове горките, може чаааак след месец, два..чуят ли, че ще платиш, веднага им се освобождава час за днес..

Момичета, как усещате контракции? В коя част на корема се усещат?
Около пъпа усещам аз контракциите, става много твърдо и се издува, не ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт