ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 652
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Това е отговора на професора за моите резултати.

Здравейте Госпожо,

Вашият комбиниран риск е изчислен на около 0,02% (1:4400).
В този риск са включени:
+ възрастов риск;
+ биохимичен риск (двата кръвни показатели+възрастов риск) - НЕ се отчита самостоятелно;
+ високо информативният и много добър при Вас ултразвуков показател NT.
В подкрепа на този нисък риск е и отбелязаното наличие на костици на носа.

Навсякъде по Света, при подобен нисък риск щяха да Ви препоръчат:
1) Провеждане на ултразвуков преглед в 15+ седмица за отхвърляне на спина бифида.
2) Както при всяка бременна, провеждане на фетална анатомия в 18-22 седмица при квалифициран експерт. Такъв със сигурност е доц. д-р Балев. Във Варна има и други.

Ако желаете, можете да прочетете повече във втората тема на този сайт - "Генетични изследвания и бременност".

При посочените данни, на настоящия етап няма основание за допълнително безпокойство.

Успех и
лека вечер

Кременски

# 556
Какво мислите за домашните доплери(слушане сърчицето на бебето)?
Някоя от вас има ли и дали е разумно да се купува такъв?
Голямо умуване имам по въпроса, но ме е страх да не се вкарам в някой филм, ако си взема и не успея да хвана сърчицето на бебето.

# 557
Vesenceto, аз също съм с термин 24.10 😊
Kalina, моят риск за синдром на даун също е 1:170, но NT ми е висока 2.81 и сега на 07.05 отивам на пренатест

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 11:59 от Zuzanna

# 558
  • София
Според мен тези доплери не са добра идея. Все пак вече започваме да усещаме бебетата. Какъв по-добър начин да знаем, че са добре?

# 559
Минах преглед, питах за стягането в корема, да контракции са. Изписа ми биолектра магнезий, ако до 1 седмица не се поуспокоят трябва да и се обадя по веднъж, два на ден не било страшно. Ще си пускам пак кръвни изследвания и урина, нещо ми каза че ми е ниско 105 а под 105 се изписвали хапчета.. забравих нещо свързано с желязото беше... Вторник ще ходя и пак ще питам какво беше точно.

# 560
И аз се прибрах и се отказах от тези тестове. Понеже съм била на 34 и било желателно,не задължително! Резултатите били малко завишени и за 100% сигурност ако искаме да си направим. Мисля да не се натоварвам повече с негативни мисли!

# 561
  • София
На мен ми е втора бременност и някъде от 14г.с. седмица го усещам. Вече много ясно виждам как ми мести корема. Зависи и от разположението на плацентата. Ако си с предна се усеща по-късно. Аз съм с ниска за съжаление и вече си я усещам.

# 562
  • Пловдив
Нищо не усещам аз.
Нито пък бих си взела доплер за вкъщи.

# 563
Vesenceto, аз също съм с термин 24.10 😊
Kalina, моят риск за синдром на даун също е 1:170, но NT ми е висока 2.81 и сега на 07.05 отивам на пренатест
Аз днес пуснах пренатест само за Даун и ще е готов на 14.05., и при мен на УЗ всичко си има и е в нормите, ама нали трябва да ни плашат.....

# 564
Не смятам, че възрастта е водещият фактор при скрининга за аномалия. Ако беше така, аз с моите 37г нямаше да имам риск 1:7083 и 1:50 000, и като чета тези с високите рискове сте доста по-млади.
Да, статиатика е, но се изследват гените на бебето в кръвния поток на майката, правят се и замервания. Та именно последните са водещи и 90% от бебетата с аномалии са хванати още в ранните седмици. Не е повод за филмиране, но имате ли завишен риск, изследвайте по-задълбочено.

Лоши неща чета за домашните доплери, не са и надеждни. Не бих си взела.

# 565
Не се изследват гените на бебето при БХС, това се прави при пренаталния. Изследват два хормона, защото видиш ли показвали нещо 😖 Колко жени се изредихме в рисковите им групи да пускаме пренатални и слава богу децата са здрави...Е питам какво точно показват тези БХС? Със сигурност не и дали има вероятност за синдром.  А вторите скрининги излизат почти винаги с по-лош резултат, пак защо ли? Извинявам се, че така ви пиша, ама се разстроих. Няма да забравя 2 дни как се чувствах и каква наглост от лекарката ми беше да ме плаши и плаши, заради това не ми се иска друг да е на мое място.

# 566
Ами точно пък това показва този бхс - ВЕРОЯТНОСТ за дадена аномалия, а НЕ че е СИГУРНО че я има. И аз съм на мнение, че ако има висок риск от бхс, трябва да се изследва вече по-задълбочено, без предварително да се настройва човек, че щом рискът е висок, то задължително това означава, че аномалията е налице.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 18:15 от CatGirl

# 567
И аз мисля, че само стрес докарват тези БХС и са си една гола статистика и защо изобщо се правят като не са ги доизмислили....
Държавата вместо да се "оплаква" , че в бюджета няма пари за майките с деца с проблеми може да подпомага профилактиката и да не се раждат такива деца....
Лекарите се възползват от емоционалността на бременните и са изплашили не една и две жени, а колко нямат възможност за подобни тестове...

# 568
Моя грешка - специфични субтанции изследва в кръвта на майката като протеини и хормони, свързани с аномалиите в детето.

БХС не е безмислен и не е да всява смут, а да отсеяе жените в риск, на които вече да се приложат скъпоструващи изследвания като амниоцинтеза. Практиката е от десетилетия по цял свят. Успеваемостта е много висока >90%. А от тези с висок риск само при 5% няма проблеми. Имам приятелка, на която чрез БХС хванаха аномалии, мина амниоцинтеза и махнаха бебета още в ранните седмици. При останалите 2 бременности беше с нисък риск и прави само първото БХС.

По-скоро е смущаващо това набутване на прентален тест на всяка бременна от страна на лекарите в Бг, за да си вземат комисионните, а те също не гарантират 100%. 

# 569
Абсолютно споделям мнението на Памперс 👍👍

Общи условия

Активация на акаунт