Отговори
# 495
  • Елхово
със сигурност е определящо избора на матрак

# 496
Определено беше полезна информация !

# 497
Да, полезна тема, научих много от дебатите.

Можете ли да ми кажете дали ортопедична ви възглавница е по-твърда и колко е висока?

Здравейте!

Ето така изглежда ортопедичната ни възглавница. Висока е около 10 см..Миниатюрните пружинки следват извивките на врата и главата, като осигуряват ефирна и нежна поддръжка и предотвратяват "потъването във възглавницата. Тъй като пружинките са много еластични, не бихме могли да кажем, че това е висока възглавница, нито ниска. Височината е правилната. Според тежестта и формата на главата.

# 498
Донякъде. За съжаление няма все още матраци, които да премахват натрупания стрес и тревожност, които също допринасят за лошото качество на сън.

Силвети, малко по- напред в темата сме го споменали и отново ще напомним, че при изработаката на 4 от нашите модели, ние сме предложили плат с анти-статично третиране, което има анти-стрес ефект. Третировката на плата е специална и неутрализира натрупаните през деня отрицателни йони. Това помага на организма да се отпусне, а мозъкът да позволи по- спокоен и дълбок сън.
Матракът не може да разреши личните и емоционални проблеми на човек, но може да направи биологичната нужда от сън, естествен за постигане и приятен процес.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 14:19 от ТED - матраци, легла и всичко за спалнята

# 499
  • Пловдив
Разбира се, че матрака е основен "виновник" за качествен сън.

# 500
Разбира се, правилният матрак е от изключителна важност за качеството на съня. Но напоследък има тенденция един хубав такъв да струва колкото кола на старо. И все пак, при първа възможност ще сменим матраците вкъщи.

Наистина, материалите стават все по- скъпи, както машините, а и специаистите, които са компетентни да създават конструкции за добър сън не са лесно достъпни.

Полезното при нас като производител е, че ние имаме топ- експерти в екипа си, с които създаваме матраци и легла изключително висок клас. Но тъй като те така или иначе работят за нас,  настояваме да се намерят начини най- скъпите разработки да влезнат и в по- достъпни за бюджета конструкции. Така предлагаме добри решения на всякаква цена.

Разбира се един матрак, който е над 1000 лв. да кажем, има много повече набор като брой материали, по- богата конструкция, може би има някоя авторска разработка или патент, има повече ръчна работа, плътността и обема на материалите е различен. Платът задължително е нещо супер луксозно- например органичен памук. Гаранцията ще е над 10 години и така нататък, и така нататък.Бъдете сигурна, че ако дадете по- сериозна сума за матрак, тази сума задължително ще е оправдана и Вие ще останете невероятно доволна.
Не знам как е при другите производители, но при нас от 1000 човека, които са си купили луксозен матрак, САМО 2-ма са имали оплаквания, като поради фабричен дефект, са поискали замяна с абсолютно същия модел, който са поръчали.

Всички ние купуваме скъпи телефони и друга техника, която е на цената на луксозен матрак. Тази техника или дори и друга мебел- диван да речем, не се ползва толкова често и не е в пряк допир с човешкото тяло, така както е матракът. Матракът го ползваме всеки ден, от 7 до 10 часа, непрекъснат контакт. Сметнете това колко много време е. Това е много време! Няма дреха, няма обувки, няма мебел, която да е "залепена" нас за толкова много часове, ВСЕКИ ДЕН...един и същи продукт.
Вярваме, че който е осъзнал това и инвестира в съня си, инвестира в доброто си здраве и инвестира в по-доброто си качество на живот.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 15:01 от ТED - матраци, легла и всичко за спалнята

# 501
От изключително голямо значение е матрака на,който се спи.Той е основна предпоставка за подобряване качеството на съня.

# 502
Имам въпрос към Тед. Имате ли матраци за повдигащ механизъм? Основата им е твърда, тип за леглата Приста? Разгледах сайта ви и видях повдигащ механизъм на скари само.

Поръчайте еднолицев матрак и амортисьори към него. Пускам линк.
Също така е полезно да знаете, че можете да купите двулицеви матраци, подматрачна рамка за тях и амортисьори. Амортисьорите се монтират за подматрачната рамка и се постига същия ефект.
Ако вече имате еднолицеви матраци- поръчайте си само амортисьори.

https://ted.bg/ted-home/bedroom/accessories/amortisyori

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 14:49 от ТED - матраци, легла и всичко за спалнята

# 503
Да, категорично!
Темата ми е много полезна и изчетох всичко от-до. Тъй като сегашната ни спалня идва къса за нас с мъжа ми, в проект е подмяната на мебелите. Възникна ми един въпрос - при по-голяма спалня има ли значение височината на матрака било то и с хубава подматрачна рамка? На мен хотелският тип легла са ми много удобни, но често пък те са с два матрака. Това не ми харесва като за вкъщи. Мъжът ми е с дискова херния и страда от всички възможни болежки типични за високите хора, затова неговият комфорт е на първо място.

Принципно за хотелите правим основи- някои с пружинки, други без. Правилото за всички хора, които страдат от специфични проблеми или са по-тежки: колкото повече малки покет- пружинки, толкова повече на брой опорни точки, толкова повече индивидуална поддръжка, толкова повече комфорт.

Не напразно при скандинавските системи за сън - в тези страни хората имат специфична антропометрия- те са големи, едри, високи хора - та, системите за сън, идващи от този пазар, така наречените Скандинавски боксспринг легла, са с основа, която е с пружинки, матрак с пружинки и отгоре топер, който понякога също е с пружинки. Разбира се, скъпи легла са това. Ние също предлагаме. Повече информация тук : https://ted.bg/blog/boxspring-bed-ted-christmas1

Но има и един по- бюджетен вариант да се получи този комфорт:

Взимате основа- например Линда, която е с микропокет пружинен пакет. Заедно с крачетата, Линда е висока около 27 см.
https://ted.bg/ted-bed/frames/linda-base

И да речем добавите Matterra, която е 28 см , се получава обща височина от 55 см. . За някои хора това е високо, други биха искали още по- високо да са от земята.
https://ted.bg/ted-bed/mattresses/matterra

Общо взето- не всички производители са така, но при нас- колкото е по- висок матрака, толкова повече на брой и разнообразни материали има. Съответно е и по- скъп. По- високите модели са подходящи и за хора тежки, и с ортопедични проблеми.

Но ако тази височина - 55 см. и нагоре, е прекалена, а и бюджета не го позволява, вземете матрак Астреа Орто- среден ценови клас, специален за по- тежки хора и такива, които обичат да спят на по- твърдо. Той е по-нисък, но е така изработен, че да предоставя тази стабилна поддръжка, както и по- високите ни модели.

https://ted.bg/ted-bed/mattresses/astrea-ortho

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:21 от ТED - матраци, легла и всичко за спалнята

# 504

Решихме да разберем колко сериозно липсата на сън може да афектира работещите всеки ден и открихме някои доста интересни факти. Прочетете ги ТУК.

# 505
Да проблемите със съня се решават с удобен матрак.

# 506
Да, наскоро сменихме матрака, защото вече беше станал неудобен. Сега всичко е наред. Simple Smile

# 507
  • София
Здравейте,препоръчайте ми мемори матрак с максимална дебелина ,но все пак да не струва колкото двустаен апартамент в краен квартал:)

# 508
  • София
След наученото дотук в темата, мислите ли, че можете да разрешите голяма част от проблемите си със съня чрез избора на подходящ матрак? - В интерес на истината, започнах по-сериозно да обмислям нещата и да разпитват, за да мога да реша. Като за начало мисля да пробвам и с един топ матрак, а после да сменя и другия. Определено подобни теми, където различни хора споделят различна информация, са полезни.

# 509
  • София
Да, мисля че мога да разреша проблемите си. Доста интересни неща научих.

Общи условия

Активация на акаунт