СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 155
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Момичета, като ходите на преглед за ЖК доктора мери ли ви кръвотока по лявата и дясната маточна артерия? По време на феталната морфология задължително се измерва, но се чудех дали се прави и при всеки преглед за ЖК.

На ЖК ми мерят само шийката, килограмите и кръвното. Правят ехохраф и от време на време кръвни и секрет. Нищо повече.

# 691
На всеки преглед ми мерят шийката на матката и кръвотокът се проверява също.
Не се следя по ЗК и всеки път си имам ехограф, всичко се оглежда обстойно.

# 692
Момичета, като ходите на преглед за ЖК доктора мери ли ви кръвотока по лявата и дясната маточна артерия? По време на феталната морфология задължително се измерва, но се чудех дали се прави и при всеки преглед за ЖК.
Моят гинеколог всеки път ми мери шийката, а последният път след феталната морфология.. измери кръвотока по артериите. На мен ми се стори като доплер , понеже него винаги го свързвам с кръвотока.

# 693
Започнах 56 кг, сега съм 64 кг в 24-та седмица. Бях болна няколко дни с гадене, така че почти не съм яла и сигурно щях да съм повече, ако не беше това.
Започнах 56 и съм 63 в 23та седмица. Simple Smile
Но и мен не ме притеснява. Само бебчетата ни да са добре... килограмите ще ги борим после.

# 694
Здравейте сладурки чета ви и си викам я аз да им кажа по темата за килограмите. Който следи темата се сеща вероятно за моя.случай  миналия октомври спонтанен аборт с кухо яйце в 11г.с, и след това Декември успешна бременност към.момента в 25г.с. Та мисълта ми е от тогава бях наддала, сега вече 10/12кг отгоре вече, с хапчета за задържане и хормон за хашимото,  със забрана от лекарите да се движа повече.от необходимото. Та така, крачетата горе вече се търкат и.ме депресират, но бебчо да е жив и здрав да расте, после ще се вталяваме. И аз имам кофти болки в кръста, както и едва намирам място за спане.

# 695
Привет, момичета,
По темата с килограмите аз съм +5 в 23 г.с. Според док бебето отговаря на 25 г.с., но аз си ги броя по календар. Стартирах от 58 кг., което беше ок за моя ръст от 178 см., но при настоящите 63 видимо съм наляла дупе и бедра. И корем, разбира се Simple Smile
Относно раждането, аз също съм се насочила към Тина Киркова, защото там е моята лекарка - д-р Ковачева. Тя изроди и първото ми дете и съм безкрайно доволна от нея.
Кръвотока към матката ми го следят всеки път, но аз съм с тромбофилия и е задължително.

Допълвам се: Току-що мина прегледът ми при д-р Велковски и съм повече от очарована. Супер внимателен и приятен е. Всичко е наред със сърчицето на беб, прегледът беше профилактичен, но се притеснявах.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 16:29 от Ronique

# 696
Събрах куража и аз да се кача на кантара- стартирах с поднормено тегло (според лекаря ми) 50кг на 1.7 височина, а  сега в края на 24 седмица съм 61. Имам си стабилен корем който се вижда отдалеч,но освен него съм качила и на крака и бая на гърдите. Цял размер сутиен смених. За раждането ми се вижда рано да го мисля, но най вероятно ще си остана в болницата в която се следя (Клиника Малинов)

# 697
Събрах куража и аз да се кача на кантара- стартирах с поднормено тегло (според лекаря ми) 50кг на 1.7 височина, а  сега в края на 24 седмица съм 61. Имам си стабилен корем който се вижда отдалеч,но освен него съм качила и на крака и бая на гърдите. Цял размер сутиен смених. За раждането ми се вижда рано да го мисля, но най вероятно ще си остана в болницата в която се следя (Клиника Малинов)

Там ли си правихте феталната и доволна ли сте? /обстоен ли беше прегледа, отношението на лекаря, снимки/диск ?/ Relaxed

# 698
  • Sliven, Bulgaria
чета чета и си мисля,че ми има нещо и на какъв лекар да отида с качени 10 кг и ве ядене.Незнам какво е сладко,пица,сладолед ,тесто.Не ям друго освен салати и си качвам като за световно

# 699
Ванилия, ти май беше в по-предна седмица(от мен поне). Аз в 23та съм +7, та до 25-26та сигурно ще кача поне още 1-2 кг. Simple Smile
АГ какво казва? А ти обременяване направи ли?

# 700
При мен повечето килограми ясно защо, не съм чувала обременяването какво показва. Отделно при мен има много задържане на вода. Така че.... на следващия преглед ще видим. Просто.има жени, които качваме.повече от определени фактори.

# 701
Просто.има жени, които качваме.повече от определени фактори.
Напълно съгласна. Много са факторите, но все гледаме някакви таблици и като чуем, че другите са качили по 3-4 само и все мислим защо при нас са повечко. Simple Smile
Личният лекар ми каза "Макс 10 килограма да качиш до края". Дооообре... Grinning

# 702
Стартирах 54кг сега съм 58кг в 25г.с. !!!
Всеки организъм е различен, зависи от много неща - дали преди си спортувал, какви са хранителните ти навици, движиш ли се или имаш забрана от лекаря да си почиваш, каква е работата ти  и промяната на вкуса след забременяване!
Ако лекаря ви не го намира за странно и нямате оплаквания значи  е наред всичко, просто мислете позитивно и знаете - след като родим ще се оправят нещата! Simple Smile

# 703

Там ли си правихте феталната и доволна ли сте? /обстоен ли беше прегледа, отношението на лекаря, снимки/диск ?/ Relaxed
Изключително сме доволни от отношението иот всички лекари при които съм ходила до сега. За феталната морфология ходим при Д-р Чучумишев, който по мое мнение е прекрасен лекар. Обяснява всичко, много са подробни прегледите (над час беше втората), записа ни снимки и клипчета на флашка.

# 704
  • София
чета чета и си мисля,че ми има нещо и на какъв лекар да отида с качени 10 кг и ве ядене.Незнам какво е сладко,пица,сладолед ,тесто.Не ям друго освен салати и си качвам като за световно
Аз пак да кажа като бъдеща "дърта свекърва". Със салати (освен ако не са с по 3- яйца или 150-200 грама месце/риба вътре) нов човешки организъм не се изгражда. Откъде да се вземе градивен материал за него?
Вода задържаш ли, отичат ли ти краката, ръцете? Изследвала ли си общ белтък, албумин? Проблеми с бъбреците имаш ли?
В крайна сметка има жени, които качват повече. Важно е да се храниш възможно най-добре за теб и за бебето. Лично имам 2 приятелки (и двете с по 2 деца), започнали с ниско тегло и качили по над 30 кг. и с двете си бременности и няколко месеца след раждането и двете изглеждаха както преди.
Аз за момента (края на 23. седмица) съм +6 кг. Първият път качих 13-14, втория 8-9.

При мен повечето килограми ясно защо, не съм чувала обременяването какво показва. Отделно при мен има много задържане на вода. Така че.... на следващия преглед ще видим. Просто.има жени, които качваме.повече от определени фактори.
Обременяването показва дали имаш гестационен диабет. Това може да е причина за повече качени килограми, по-едро бебе, повече околоплодни води и разни други.
Моята фетална мина миналата седмица, всичко е наред. Препоръчаха ми само малко по-спецефични пробиотици заради атопичния ми дерматит и повечко протеин. Продължавам си с желязото и инжекциите B12.

Общи условия

Активация на акаунт