СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 340
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, чета на няколко места, че са необходими 2 бархетни и 2 тензухени комплект пелени. Само където не мога да разбера за какво се ползват. Мамите с опит дали ще споделят, дали въобще има смисъл от тях.
Даже 3 комплекта си вземете. Аз с тези пелени си от гледах първото дете. Стават за завиване, за истриване и подсушаване след баня(хавлийките са по - груби), за подложки, за наметване през рамо като държите детето да уригне след хранене(понякога връщат малко мляко и не си цспате дрехите). Голяма полза имах аз и постоянно се перяха и ползвах. Сега ще си взема пак, въпреки, че имам 😊

# 106
От както съм бременна ми излизат херпеси по устните и преди съм имала, но сега по - често избиват. Имате ли такива проблеми и как се лекуват сега. Мажа само с едно кремче на детето и с мед.
И аз бях така , за един месец ми излезна два пъти, първият път не успях да взема мерки, но вторият път взех и го пресеках, оттогава съм добре.
АГ ми каза да си взема Биозин мама 2по1 и крем Ацикловир и през 4-5 часа да се мажа.
Имаше ефект!

# 107
  • Варна
Здравейте отново,
отдавна не съм писала,но се бях наплашила с едни изследвания за токсоплазмоза- за сега всичко е наред.
Потвърдено е - ще е момче.
За пазаренето ми е рано,купих само няколко бодита - защото са много сладки.
Мислех си към юли да отскочим до Турция - дали има някакви изисквания за бременни при пътуване в страна извън ЕС?

# 108
Здравейте, мили мами!
Аз мисля след прегледа този месец да започна да пазарувам - нищо  не сме купували, ще се местим в ново жилище и направо не знам дали сега или тогава! Марки дрехи да препоръчате, или по-скоро магазини от където да купуваме ние неопитните Simple Smile До момента никой не ми е купувал нищо само свекървата каза: от мене ще е комплекта за изписване, другото - оправяйте се! хаха.. така че да знаете с 1 комплект се гледа бебе Simple Smile Simple Smile 

Бебето го усещам вече, но искам да ви споделя нещо от 3 дни може би усещам едно пулсиране под пъпа ( да кажем на една педя) пулсиране от сорта на това както трепти окото понякога, мускулче на ръката или пръст. Някакво пулсиране през определен период от време на 10 сек да кажем. Спира и след време пак се появява особено като съм в покой - седнала, легнала. Може да е нормално, но трябва АГ-то да попитам другата седмица !!

Надух ви главата !

# 109
Здравей, mimoza!
Странна свекърва имаш, само с 1 комплект дрехи иска да се отърве....
Аз все мислех, че моята не е много ок, но тя държи да купи количката за бебка. Сега ще ни помогнат и за друго финансово, а бе, не мога да се оплача в никакъв случай.
За дрехи - започнах малко по малко да пазарувам. Понеже ми е за 1 път и посещавам Хиполенд, Комсед, Waikiki, в Лидл има хубави неща(само гледам от там за момента). Преди месец някъде в Кауфланд бяха пуснали одеяла, взех си един брой.
Обмислям след ФМ да започна и да си приготвя най-важното поне, за да не се притеснявам после.

# 110
Относно дрешките си трябват отначало поне по 5 бр. от всичко, защото бебетата повръщат и памперсите пропускат, така че си трябват дрешки. Аз съм страшно доволна от дрешките на H&M, не са мръднали след постоянно пране и сушене, страхотно качество. На мен лично по-удобни ми бяха ританките с бодита, за смяната на памперса, но иначе като задобрях с обличането слагах и цели гащеризончета. А за тези бархетните пеленки също са много необходими, ползвала съм ги доста, за подложка на повивалника, за завиване, в количката също съм слагала, така че са много полезна покупка. Хубава седмица от мен Simple Smile

# 111
Здравейте, мили мами!
Аз мисля след прегледа този месец да започна да пазарувам - нищо  не сме купували, ще се местим в ново жилище и направо не знам дали сега или тогава! Марки дрехи да препоръчате, или по-скоро магазини от където да купуваме ние неопитните Simple Smile До момента никой не ми е купувал нищо само свекървата каза: от мене ще е комплекта за изписване, другото - оправяйте се! хаха.. така че да знаете с 1 комплект се гледа бебе Simple Smile Simple Smile 

Бебето го усещам вече, но искам да ви споделя нещо от 3 дни може би усещам едно пулсиране под пъпа ( да кажем на една педя) пулсиране от сорта на това както трепти окото понякога, мускулче на ръката или пръст. Някакво пулсиране през определен период от време на 10 сек да кажем. Спира и след време пак се появява особено като съм в покой - седнала, легнала. Може да е нормално, но трябва АГ-то да попитам другата седмица !!

Надух ви главата !

И аз го имам същото пулсиране от няколко дни и все се питам дали това може да е мъничето, но все още не съм го усетила ясно. Или поне не съм разбрала, тъй като ми е първа бременност и не съм сигурна точно какво е усещането. А и на мен термина  ми е чак на 30ти септември и може да е рано още да го усетя.

# 112
Ами това пулсиране и аз го имам. До колкото знам бебето хълца и за това така го усещаме. Grinning
Аз снощи мисля, че усетих първите ритничета, в 20та седмица съм Heart

# 113
Здравей, mimoza!
Странна свекърва имаш, само с 1 комплект дрехи иска да се отърве....
Аз все мислех, че моята не е много ок, но тя държи да купи количката за бебка. Сега ще ни помогнат и за друго финансово, а бе, не мога да се оплача в никакъв случай.
За дрехи - започнах малко по малко да пазарувам. Понеже ми е за 1 път и посещавам Хиполенд, Комсед, Waikiki, в Лидл има хубави неща(само гледам от там за момента). Преди месец някъде в Кауфланд бяха пуснали одеяла, взех си един брой.
Обмислям след ФМ да започна и да си приготвя най-важното поне, за да не се притеснявам после.

А моите родители са пенсионери и двамата, и когато онзи ден майка ми заяви, че количката щяла да е от тях, доста се развълнувах и общо взето не отказах само защото знам, че биха се обидили. Не мисля, че бабите и дядовците имат задължение да помагат финансово. Сигурно много зависи от конкретната ситуация, но все пак те достатъчно са помагали години и години. Simple Smile

# 114
*Роня*, твое право е да се съгласиш или не -някой да ти помогне.
Това, че аз имам нужда от помощ в даден момент, не мисля, че трябва да ми се казва, че не са длъжни. Наясно съм с това!
Не съм опряла пистолет на никого, сами са изявили желание.
Хайде, всеки да гледа себе си и ако не е съгласен с някого, то поне да не навира своите разбирания, защото няма представа кой през какво преминава.
Подкрепих mimoza, защото не смятам за нормално свекърва й да ги подкрепи само с 1 комплект за изписване.
Та аз самата, като ходя на погача или на бебе, подарявам много повече от това.

# 115
Роня, на същото мнение съм. Ние не сме в България, но дори и да бяхме, смятам (лично мое мнение, лично за нашето семейство), че финансовото обезпечаване на бебето е наше задължение.

Аз явно леко откачам преди преглед, само глупости са ми в главата. Така ми се иска поне да се размърда малко, за да я усетя и да се поуспокоя, но нищо за сега - 17 седмица + 4 дни. На преглед съм в четвъртък, "оммм" дотогава Simple Smile

# 116
*Роня*, твое право е да се съгласиш или не -някой да ти помогне.
Това, че аз имам нужда от помощ в даден момент, не мисля, че трябва да ми се казва, че не са длъжни. Наясно съм с това!
Не съм опряла пистолет на никого, сами са изявили желание.
Хайде, всеки да гледа себе си и ако не е съгласен с някого, то поне да не навира своите разбирания, защото няма представа кой през какво преминава.
Подкрепих mimoza, защото не смятам за нормално свекърва й да ги подкрепи само с 1 комплект за изписване.
Та аз самата, като ходя на погача или на бебе, подарявам много повече от това.

Моля да различаваме „споделяне“ от „навиране“ и че сме се събрали вероятно за първото занимание. Simple Smile

# 117
Хора, исках да ви кажа, че според свекърва ми изгледала си е децата (той е на 29 сега ще направи, аз на 28) и ми каза така: сега е време аз да живея, не да си гледам децата, достатъчно съм мизерствала заради тях, сега той да си работи да си гледа семейството. Ние сега с мъжа ми и на море ще идем и на почивки, вие е ясно че няма да идете, за да пестите за бебето, баба съм - комплекта е от мене за изписване, но оправяйте се ! Моите деца никой не ги е гледал!

...... всеки си има гледна точки скъпи мами, на мен ми е болно че мъжът ми, няма опора - има я на думи и те са: еее ще се справиш мама, така и ние така сме били ! Хайде не мрънкай.Оправяйте се!

# 118
Абе ей, хормонки Grinning Никъде не видях някой да опреква другиго за споделено мнение. А темата за свекърви и намесване, купуване, кръщаване на някого, знаем , че е изнервящо за всекиго, дори да си обича свекървата. Аз също почти нищо не усещам и ми е много криво.....  Гледам в едни групи, във фейс, споделят мърдащи коремчета и им се радвам, ама моето явно е по-мазно Grinning Отделно днес пак там някой отново зачека темата как е качил видиш ли 5кг, което си е супер и отдолу коментари , коментари, ...... Знаете моето мнение и опит, но някак успях пак да се сдържа да не се намеся, видиш ли кое всъщност  е "целта" да си бременна- да не качваш и ей така от нищото да родиш бебе или да приемеш факта, че слава Богу ще си майка! Та мисля да ги напусна, изнервящо е за ей такива като мен, дето трябва почти само да лежат и да се молят да дотикат живо и здраво бебчето до септември. Аз тези дни съм много сънлива, изнервена и вече май едва чакам наистина да си остана у дома. Спокоен ден на всички и дай Боже скоро повече усещаме ритничета Heart

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 12:04 от Meri_Mar

# 119
Привет, момичета Simple Smile

Това с ритниците е много индивидуално - зависи коя бременност ти е, каква ти е плацентата, колко е голямо и колко е активно бебето и т.н. На мен също ми се иска да го усещам повече, защото много се шашкам на моменти, но както каза landlake5, положението от преглед на преглед засега е оммммм.

Моят корем активно стърчи напред и не оставя никакви съмнения за състоянието ми, което честно казано откровено ме радва. По принцип съм доста слаба и разликата сега е очевидна. Иначе съм споделила основно с най-близките, след първата ФМ, допреди това с мъжа ми мълчахме като партизани. Колегите ми, които пряко ги касае, също знаят, тъй като планирам болничен скоро.

Относно покупките - не съм купувала абсолютно нищо и нямам планове да го правя скоро. Почти нищо не пазя от каката, но ми се струва рано, честно казано. Може би защото малко параноя ме гони... Не сме обсъждали и с роднините някой да купува нещо, предполагам, че ще имат желание да се включат в подготовката за бебето, но аз също смятам, че това си е основно наш ангажимент.

Хубав и усмихнат ден ви желая Simple Smile Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт