СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 334
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Аз пък предпочитам нищо да не ми подаряват бабите, защото се съмнявам, че ще уцелят, каквото ние искаме. Ако имахме проблеми с финансите сигурно щях да съм на друго мнение, но не бих очаквала от някой каквото и да е, все пак ние сме си решили да имаме дете, трябва да можем да си го гледаме сами. Другото е бонус.

Иначе да ви се оплача съм страшно нервна тия дни, в работата всичко ме натоварва, не искам никой нищо да ме пита и да ме занимава. Не знам как ще изкарам още 4 месеца.

Намерих една много дълга тема тук във форумите за първи покупки за новороденото и съм си направила списъка вече. Има неща, за които не съм сигурна, но така със списък вече ми е по-спокойно Simple Smile
Ето я темата: https://m.bg-mamma.com/?topic=560096

# 121
  • София
За броя дрешки, които да се подготвят отначало според мен много зависи как ще се сушат. Ако има сушилня и 4-5 комплекта са напълно достатъчни, защото ако видиш, че намаляват, след 3-4 часа най-много имаш нова порция чисти и сухи дрехи. Но ако ще съхнат на простора си трябват повече.
На първото дете му бяхме накупили дрешките основно от Вис Виталис, но като качество не останах особено доволна. Има и попадения, но като цяло бодитата и другите неща с копчета бяха недобро попадение. От бебешките дрехи съм доволна от Next, H&M, Lidl, имахме и едно близко магазинче основно с турска стока (Кати, до пазара Д. Петков).
Бархетни и тензухени пелени ползвахме много  - вместо чаршаф в количката, подложка на повивалника, подложено под главата на бебето (нали спят без възглавници и ми беше много лесно ако я наплюнчи да сменя само нея, вместо целия чаршаф), за бърсане на дупе (попиват по-добре от хавлия), един тензух мушнат във вътрешната страна на хавлийката за къпане, за намятане през рамото... много полезни като цяло Simple Smile
Моят корем си е оформен вече, но като за трета бременност е нормално май. Голяма драма със сутиените имах скоро. Всичко ми омаля, не можех да си намеря нещо удобно, което да не е безформено. Ползвах до скоро едни със силиконови банели, но са спрели да ги внасят и ми беше мъка, но в крана сметка намерих прилични в Триумф и закърпих положението засега.
Бях на преглед, добре си е бебето, засега всичко върви нормално.

# 122
Моите родители нямат финансова възможност да ни помагат, а и аз нямам никакви очаквания. Родителите на моя мъж са разведени, там ситуацията е малко по-добре финансово, но отново не очаквам да ни помагат с покупките.
Когато решиш да имаш дете, може би трябва да имаш и пари... Който казва, че дете се гледа с малко пари ... много се е объркал. А хората с ниски доходи, просто трябва да се лишават, ако нямат финансова помощ от роднини. За жалост така се получава често в провинцията и е трудно да отгледаш дете, ако нямаш хубава работа. Просто винаги си на ръба и спестяването на пари е истински мираж.

# 123
Момичета, муселиновите пелени еднакви ли са с тези, които споменавате?

# 124
  • Стара Загора
    Здравейте, аз да попитам замисляли ли сте се вече за козметиката която ще използвате. Аз за дупето със сигурност ще заложа отново на Бепантен, но си мисля за шампоана и млякото за тяло какви да са. С баткото бях на Бюбхен и съм нямала проблеми, но сигурно този път ще направя консултация с педиатърката първо. 

# 125
Аз като маняк на тема козметика мисля по този въпрос и интересно е, че по-нисък ценови клас козметика като Хип и Чико се оказват с доста по-добър състав от Биодерма, Мустела, дори А-дерма прималба. Имам в предвид, че измивните гелове не трябва да съдържат сулфати, защото изсушават кожата.

# 126
Аз като маняк на тема козметика мисля по този въпрос и интересно е, че по-нисък ценови клас козметика като Хип и Чико се оказват с доста по-добър състав от Биодерма, Мустела, дори А-дерма прималба. Имам в предвид, че измивните гелове не трябва да съдържат сулфати, защото изсушават кожата.
Последните ми проучвания (за сега) сочат, че на Weleda са най-изчистените козметични продукти.

# 127
    Здравейте, аз да попитам замисляли ли сте се вече за козметиката която ще използвате. Аз за дупето със сигурност ще заложа отново на Бепантен, но си мисля за шампоана и млякото за тяло какви да са. С баткото бях на Бюбхен и съм нямала проблеми, но сигурно този път ще направя консултация с педиатърката първо. 
За дупето Судокрем, за тялото олио или лосион на Хип, а за банята Бочко или Хип(в началото него ползвах) .

# 128
Здрасти, след около седмица спря да ме боли, но док каза, за да има дълготраен ефект - поне месец и да се пазя от течение ;o) хубавото е че от тогава нямам оплаквания. На теб каква доза ти изписаха?

# 129
  • София
Последните ми проучвания (за сега) сочат, че на Weleda са най-изчистените козметични продукти.
И аз така се бях насочила с голямото дете, обаче той направи някаква реакция към Weleda-та. Ползвахме Sebamed основно.

# 130
Момичета, в аптеки Медея има 30% намаление на ръчната помпа за кърма на Авент. Струва ми се страшно изгодна цена, но чувам противоречиви мнения за ръчна срещу ел. помпа. Който има опит-помагайте Blush

# 131
Две приятелки сега цедят с нея и са много доволни. А имат електрическа Медела и са разочаровани....

# 132
Момичета, в аптеки Медея има 30% намаление на ръчната помпа за кърма на Авент. Струва ми се страшно изгодна цена, но чувам противоречиви мнения за ръчна срещу ел. помпа. Който има опит-помагайте Blush

Точно с ръчна на Авент си храних детето до 3 месец приблизително. Имахме голяма дрема с кърмене, а ми се искаше да е на кърма основно, като понякога дохранвах с АМ. Голяма мъка беше, помня, че тогава приятелки ми препоръчваха електрическа,  но не ми се даваха толкова пари, ако трябва да съм честна. Иначе препоръките бяха за електрическа на Medela, ако не се лъжа за марката.
Имам въпрос - виждали ли сте някъде шишета и продукти на МАМ?

# 133
  • София
За цедене от време на време е съвсем достатъчна ръчната. Ако това ще е основният начин на хранене и трябва да се практикува 7-8-9 пъти на ден, може и да е зор.

...
Имам въпрос - виждали ли сте някъде шишета и продукти на МАМ?
По спомен във Вис Виталис и в Хиполенд.

# 134

По спомен във Вис Виталис и в Хиполенд.
[/quote]

Не видях в Хиполенд, но може би съм пропуснала нещо, ще проверя пак. Мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт