СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 314
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
За Tommee Tippee съм чувала добри отзиви, но не съм ги ползвала. С дъщеря ми бях взела всичко на Avent и бях доволна. Някой питаше за ръчната им помпа, на мен ми беше много удобна, но и друга не съм пробвала. По-нататък ще разгледам какви варианти има сега, че мойта информация е отпреди 12 години...

Вие пиете ли някакви витамини и добавки? Моята лекарка ми препоръча Pregnacare Plus и протеини за бременни. Аз не съм голям фен на изкуствените витамини, но понеже почти не ям месо може би ще пробвам протеините, че хемоглобинът ми взе да пада. Иначе продължавам с неофолик мета и пия една билкова кръв с витамини от групата Б, че имам проблем с усвояването там.

Хубав ден от мен Flowers Hibiscus

# 151
Ползвах с първото дете шишетата на Avent Natural доволна бях като цяло, не съм имала проблем, може би сега ще позлвам пак тях. Витамини не пия, моя АГ е против изкуствените добавки, само фолиева киселина съм пила.

# 152
Ronique   Аз също не ям много месо и ми изписаха Elevit. Заинтригува ме протеина за бременни - преди спортувах и бях запалена по "протеините". Може ли малко повече инфо и за билковата кръв - не казвам, че ще ги купя и пия и аз, но така просто за информация.

Благодаря !

# 153
Билкова кръв изписват при ниско желязо, хемоглобин. Аз пия б12 мета, мета фолиева, б6, вит. Д. Сега ще пускам изследвания пак и ще видя как ми е общия белтък. Последно беше паднал и док ми каза да ям пържоли, но аз не съм много сериозна. Особено от телешките направо ми се подвига. На някои момичета изписват протеин за бременни, но разбира се всичко трябва да се прием след направени изследвания, а не просто така да си пием.
За помпата също съм в чуденка - ръчна ли, електронна ли.. Едно време с ръчната направо ми беше отмаляла ръката да цедя 😊

# 154
Да, билковата кръв и протеините са ми изписани след изследвания, които правя всеки месец. С ниско желязо и хемоглобин съм.

Аз също пия и витамин Д, обаче моят все си е нисък.

# 155
За шишетата да кажа, май е най-важно детето как ги приема. Бях се заредила с Авент миналия път, голям зор беше, бибероните на МАМ са с различна форма и по-скоро това допадна на дъщеря ми. Беше си капризно бебе 😂

# 156
  • София
С предишната бременност шишетата ми бяха основно НУК, като имах и 2 Томи типи и едно Авент, което ми беше в комплект с ръчната помпа на Авент. Томи типи не бяха удобни за детето да ги държи сам, а и хем не бяха с голяма дупка, хем подливаха (бях ги получила като подаръци от лекция за бременни, ползвах ги за вода). Авент - шишето към помпата го ползвахме за кърма много малко, защото доста рано приключих с кърменето, а и като цяло давах гърда, а не цедях. НУК-а малкият си ги държеше сам от много ранна възраст и ги ползвахме до последно (адаптирано мляко давах в тях). Но всичко си зависи от бебето. Сега, ако ми се наложи, пак бих заложила на НУК.

Иначе имам ръчна помпа на Авент - ползвах я малко, но тя се разтрака доста бързо, издава не особено приятен звук при ползване. Въпреки това, ако не е за всекидневна употреба и детето да се храни само с изцедена кърма, а се ползва за облекчаване на гърдите и доизцеждане след кърмене, е добър вариант. Електрическите помпи са по-сериозна инвестиция откъм цена и са много подходящи в случаите, в които бебето се храни само с изцедена кърма /не суче от гърда/.

# 157
Аз имам и ръчна Авент и мини електрик на Медела.И на двете шишетата ми бяха удобни и пак щеси взема такива,но ръчната на Авент за мен се оказа по-добър избор от Меделата.Дъщеря ми беше основно на цедена кърма 9м.,сега искренно се надявам да не ми се налага да цедя толкова,а бебето да си суче,защото признавам,че е доста обвързващо от към време.

# 158
Момичета, които пиете витамини. И аз пия вит. Д (Вигантол), б12 на таблетки по 1000 мг, билкова кръв 2 пъти по 10 мл, по 10 капки вит. Б6 и последно фолиева киселина. Преди около месец и нещо ми ги изписаха и все ги пия, ама след първия месец сама си реших да поразредя приема, че нещо взех да се притеснявам да не предозирам докато дойде време за следващия преглед след 2 седмици. Та въпросът ми е вие изследвали ли сте се след като сте почнали приема на витамините? Защото за Д и б12 специално знам, че трябва да мине време без прием, за да е верен резултатът от контролното изследване. Не може докато приемаш все още витамините да ти излезе верен резултат, ако изследваш.

# 159
Момичета, които пиете витамини. И аз пия вит. Д (Вигантол), б12 на таблетки по 1000 мг, билкова кръв 2 пъти по 10 мл, по 10 капки вит. Б6 и последно фолиева киселина. Преди около месец и нещо ми ги изписаха и все ги пия, ама след първия месец сама си реших да поразредя приема, че нещо взех да се притеснявам да не предозирам докато дойде време за следващия преглед след 2 седмици. Та въпросът ми е вие изследвали ли сте се след като сте почнали приема на витамините? Защото за Д и б12 специално знам, че трябва да мине време без прием, за да е верен резултатът от контролното изследване. Не може докато приемаш все още витамините да ти излезе верен резултат, ако изследваш.
И аз пия почти същите неща още от забременяването и за 3 месеца стойностите бяха доста добре. После получих някаква алергия и ги спрях за 2 -3 седмици, изледвах ги и бяха спаднали значително. Док ми се накара, че не трябва да ги спирам и че са важни за развитието на бебето. От случилото се си правя извода, че за месец пиене едва ли ще се вдигнат толкова много, че да е вредно. А при спиране спадат бързо, защото бебето си набавя нужното и изчерпва количеставата. Ако толкова се притесняваш и искаш да ги следиш може да си ги пуснеш отново 😊

# 160
А за Tommee Tippee какво ще кажете? Едно време с дъщеря ми бях купила на Dr. Brown против колики и бях доволна, но сега има много нови неща на пазара, та ми беше интересно да чуя мнение, ако някой ги е ползвал.

Аз предния път ползвах всичко на tommee tippee: шишета, биберони, помпа, уред за топлене на шишета к пюрета, абе всичко, което имат:) На мен много ми харесват, определено пак съм с тях:))

# 161
Да ви кажа, шишетата си останаха неизползвани при мен и ги подарих заедно със стерилизатора, него само за бибите го ползвах и то докато не открих тези на МАМ, които бяха в кутийки за стерилизиране. Помпа ползвах електрическа от една приятелка само в болницата през нощта, за да облекчавам гърдите, че щяха да се пръснат. После нещата се регулираха и дори и да исках нямаше какво допълнително да изцедя. Та, мисълта ми е да не се презапасявате от сега, а после да се окаже, че са били излишни Simple Smile
Аз пия комбинирани витамини за бременни и омега 3, от изследванията миналата седмица излезе, че хемоглобина ми е под необходимото и ми препоръчаха да ям спанак, броколи, ядки и сушени плодове. Магнезий мисля да си взема допълнително, защото получавам крампи от време на време през нощта и е супер неприятно.

# 162
С храна няма да вдигнеш хемоглобина. Само това мога да кажа.

# 163
  • София
Особено само зарзават Simple Smile

# 164

Лично аз не спирам витамините преди изследванията, такава ми е уговорката с док. Въпреки това витамин Д ми стои в долна граница, половин шише Вигантол обърнах вече, надявам се да пекне слънце и да мина на естествен прием Simple Smile Изследвания пускам всеки месец.

Общи условия

Активация на акаунт