СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 308
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Да, витамините на таблетки и капки не се спират преди изследване. Спират се само инжекциите, ако жената е на такива.

# 166
Здравейте момичета,
Днес мина моята фетална морфология при д-р Чавеева, всичко с бебока е наред, успяха да му направят и чудни снимки за семейния албум. 😊
Това което ме притесни обаче е че каза че шийката на матката е 28 мм, питах дали това е ок и казаха че няма проблем. Разрових се обаче в старите ми документи и видях че на последния преглед на 3ти Април с вагинален ехограф е измерена на 50 мм. Много се притесних че реално за две седмици се е скъсила двойно, не ми се струва нормално и се чудя дали извънредно да не ида при проследяващия ме лекар. Чудя се също така дали с коремния ехограф за фетална може особенно точно да се измери шийката, знам че се мери с вагинален по принцип ...

# 167
Milata12, за шийката изрично няколко лекаря са ми казвали, че с вагинален е най-точно и с коремен може да има сериозни грешки. Предполагам, че нямаш повод за притеснение, НО все пак аз лично бих отишла да провери и лекуващия ми лекар, за да съм спокойна.. все пак ако има проблем той е решим, но до определена седмица. П9белавам ти всичко да е наред.

# 168
  • София
Здравейте. Аз също от утре започвам витамини, защото ми свърши фолиевата киселина и като попитах АГ дали да си взема нова за още три месеца, ми каза по-добре да взема витамини, които имат и фолиева киселина, вместо само нея. Витамините са Огестан. Съдържат фолиева кисрлина, омега 3, вит. Д3, вит. Е и йод. Няколко дни се чудех дали да ги взимам, защото изследванията са ми добри, а не съм голям фен на пиенето на витамини. Но в крайна сметка ги взех, защото АГ ми ги изписа и защото вероятно няма да ми навредят и за един месец нищо няма да ми стане, а после ще видим.
Като цяло хапвам доста разнообразно, ям различни видове месо, спанак, марули, плодове, зеленчуци и ядки (основно орехи).

Шишета ползвах на Нук. Биберони също. Доволна съм от тях, но не и от електрическата помпа на Нук. Така и не се разбрах с нея нито първата бременност, нито втората. С каката беше голям зор - кърмехме се по 1 час понякога, защото сучеше за кратко и много заспиваше на гърда. Тогава повече опитвах да се цедя. С второто пробвах да доизцеждам 2-3 пъти и се отказах, защото той и без това си сучеше добре и губех сумати врмее за 20-30 мл след кърменето. С тази помпа имах усещането, че гърдите ми са още твърди, а зърната ми посиняваха без да мога да изцедя мляко. Други ползвали ли са ел. помпа на Нук и имат ли такива наблюдения? Аз не съм ползвала друга - нито ръчна, нито електрическа, затова не знам дали причината е била в помпата или в мен.

# 169
Здравейте и от мен. И моята фетална морфология мина, всичко е нормално, чакам момиченце Simple Smile Едно нещо ме притеснява обаче... На биохимичния скрининг ми казаха за разположение на плацентата - фундус, след това на първата женска консултация ми казаха - задна висока, после на друг преглед ми казаха предна висока, а сега на феталната морфология - задна ниска... Чудя се как пък всеки път на различни места я локализират?! Thinking

# 170
Момичета, аз тази вечер съм много изненадана-както си седяхме пред ТВ и изведнъж усещам нещо мокро по блузата-гледам мокри петна около зърната и на двете гърди(не много големи). Преди малко пак-явно имам коластра, но дали е нормално толкова рано?!

# 171
Момичета, аз тази вечер съм много изненадана-както си седяхме пред ТВ и изведнъж усещам нещо мокро по блузата-гледам мокри петна около зърната и на двете гърди(не много големи). Преди малко пак-явно имам коластра, но дали е нормално толкова рано?!

Нормално е, да, освен това вече не е толкова рано Simple Smile

# 172
Здравейте,
мисля, че усетих снощи бебчо. Blue Heart В 18г.с + 4 дни съм и с предна плацента . Значи още преди 2-3 дни усетих едно не бих по определила като "пеперуди в корема", а изявено вибриране за около 2-3сек. И снощи като си легнах пак към 23:30 за по-кратко. Интересното е, че миналата седмица като бях на преглед и бебо много шаваше и АГ каза, че много скоро ще започна да го усещам и така стана. Много е вълнуващо Heart Eyes (жените, които им е за първи път ще ме разберат най-добре).

# 173
Момичета, вие имате ли болки в гърба? Аз сутрин като се събудя много ме боли гърба докато не се раздвижа, а съм 49-50 кг, качила съм 4-5 в 21г.с. Четох че магнерот успокоява такъв тип болки, но досега не са ми изписвали никакъв магнезий🙄

# 174
Добро утро Simple Smile

Zarinkata, съвсем нормално е да имаш коластра вече. Ако е много, можеш да ползваш подплънки за гърди, за да не ти стават мокри петна.

fire lady, честити ритници. Много е вълнуващо наистина и за тези, на които не им е за първи път Wink

Аз днес съм на преглед, каката също ще идва с мен и се надявам всичко да е наред. Голяма радост е за нея, постоянно ми говори и пее на корема Simple Smile

# 175
  • Sofia
Момичета, вие имате ли болки в гърба? Аз сутрин като се събудя много ме боли гърба докато не се раздвижа, а съм 49-50 кг, качила съм 4-5 в 21г.с. Четох че магнерот успокоява такъв тип болки, но досега не са ми изписвали никакъв магнезий🙄

И аз имам от време на време, но още от преди бременността. Трябва повече движение и по специално ходене. Като си увелича ходенето за деня и се оправят нещата при мен. Иначе и магнезия няма да навреди.

# 176
Момичета,
имате ли завишени левкоцити? Моите са 14.1 при норма 4-10.5 и гранулоцитите са високи 10.7 при норма 2.2-6.5 и са ми ниски лимфоцитите- 17.7 при норма  20.0-48.0. Нямам белтък в урината. Малко съм изплашена. Имал ли е някой подобен проблем?

# 177
Здравейте,
Аз днес минах през проследяващата ме лекарка и измери шийката, 46 мм е което е съвсем добре, явно има съществена разлика наистина в измерването с коремен и вагинален ехограф.

# 178
Момичета,
имате ли завишени левкоцити? Моите са 14.1 при норма 4-10.5 и гранулоцитите са високи 10.7 при норма 2.2-6.5 и са ми ниски лимфоцитите- 17.7 при норма  20.0-48.0. Нямам белтък в урината. Малко съм изплашена. Имал ли е някой подобен проблем?

Ниски % лимфоцити и аз - 16,7, всичко друго е в норма, док каза, изобщо да не го мисля това Simple Smile

# 179
гранулоцитите са високи 10.7 при норма 2.2-6.5 и са ми ниски лимфоцитите- 17.7 при норма  20.0-48.0.
Ниски % лимфоцити и аз - 16,7, всичко друго е в норма, док каза, изобщо да не го мисля това Simple Smile
На кръвните в последните 3 години все съм така. Различни доктори са ги гледали резултатите и всички са казвали - ОК са.

Общи условия

Активация на акаунт