СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 302
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Моето бебче в 19с+2 дни беше 318гр, а според приложението за 19та седмица нормата е 300гр(тоест в края на тази седмица) . И аз малко се бях филмирала дали не над нормата, но докторката не спомена да има нещо притеснително.

# 241
  • Sofia
И при мен върви доста над нормата, която пиле в приложението още от началото, но изобщо не ми е минавало през ума да се притеснявам. Първо, че е доста индивидуално според мен, освен това не могат точно да го измерят колко е с ехографа. Те за раждане грешат с по 300-400 гр и повече, та за такива малки грамажи сигурно си е съвсем налучкване.

# 242
  • София
Момичета, все пак няма как всички деца да са по учебник. Щом лекарите казват, че всичко е наред значи е. Едни те раждат 4кг, а други 3кг. Всичко е наред щом бебетата се развиват нормално ❤

# 243
Отбелязва се в паспорта, който е за мен и бебето по принцип. Просто този път много ме забави акушерката, с която трябва да се виждам преди прегледа, а от ехографските снимки, които ми дава док. всеки път, липсва тази с данните.

Наясно съм, че няма унифицирани данни за всички бебчета, просто по-скоро се замислих дали не съм чула погрешно аз Simple Smile.

# 244
Момичета, ако някоя от вас се следи в Надежда, моля кажете дали там е нужно да лежиш 3 дни , за да издадат по-дълъг болничен преди 45-дневния?

# 245
  • Sofia
Момичета, ако някоя от вас се следи в Надежда, моля кажете дали там е нужно да лежиш 3 дни , за да издадат по-дълъг болничен преди 45-дневния?

Здравей, аз се следя там, но не ми се е налагало да взимам болничен. Може да питаш в темата на болницата, там със сигурност ще знаят:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1107943.msg38600899&utm_source … Mails#msg38600899

# 246
Здравейте,
и аз да попитам - по препоръка на АГ-то ми моята ФМ ще е в МЦ "Марковс" , но няма д-р Марков да ме преглежда, нямал свободни часове и дори през идния  месец  Expressionless .
Д-р Атанасова ще ме преглежда на 9 май. Най-близкият свободен час е тогава.
Имате ли мнение за нея?

Благодаря !!

ВЕСЕЛ ВЕЛИКДЕН И ПРИЯТНА ПОЧИВКА НА ВСИЧКИ !

# 247
Отбелязва се в паспорта, който е за мен и бебето по принцип. Просто този път много ме забави акушерката, с която трябва да се виждам преди прегледа, а от ехографските снимки, които ми дава док. всеки път, липсва тази с данните.
Наясно съм, че няма унифицирани данни за всички бебчета, просто по-скоро се замислих дали не съм чула погрешно аз Simple Smile.

В Малта ми дадоха един картон, на който се описват стойности като:
гестационна седмица на бременността, седмицата на която отговаря бебо според измерване, моето кръвно, килограмите ми на прегледа + приблизително тегло на бебо, ако има забележка от доктора или друга важна информация и подпис, с дата. Отделно ми дават за момента по една снимка на преглед. С напредването на бременността май дават повече, да се вижда всичко от тялото му (до колкото е възможно). Този картон (+ всеки документ отделно за бременността) трябва да е постоянно с мен, където и да ида, с всичките му неща, за всеки случай.
Предполагам е нещо подобно при всяка бъдеща мама. Винаги може да гледаш средностатистически колко може да е тегло/дължина в определена седмица и да си правиш изводи. В момента бебчовците растат много бързо и удвояват тегло за малък период. Ако следящия доктор не е казал нещо притеснително, значи си расте нормално. Simple Smile)) Честно казано е доста трудно да се измери бебе през корем и не бих се надявала да са 100% верни тегло и/или сантиметри. Винаги ще има отклонение.

Вчера ми бяха кръвните изследвания, да видим как са стойностите и при мен най-сетне. То мина половината, при мен сега започват нещата, през които сте минали. Laughing Ще имам други кръвни изследвания по-нататък, но не съм още сигурна кога.
Този четвъртък ще уговорим и дата за 2-ра ФМ с доки, тук е ~120 Евро за нея. Този, който ме гледа вчера искаше да ми я прави той, но предпочитам моя доктор и при него ще е, както се бяхме уговорили преди това.

# 248
Aleesa88, как мина ФМ в Св.Петка?
Може ли да споделиш отзив за там? 😊😊😊

# 249
Din321
Много съм доволна от д-р Стратиева, разглежда всичко подробно и обяснява добре. Графикът и тук е с най-млако един час назад, но този път си струваше чакането. В еуфорията, че ще си имаме момиченце и че всичко му е наред на бебето, забравих да питам за снимки. На регистратурата,като плащах, ми дадоха само една, заедно с другите документи, но нищо.. по време на прегледа много ясно се вижда всичко. Стискам палци и на теб утре, очаквам добри новини. Simple Smile

# 250
  • София
Здравейте момичета. Благодаря на всички за отговорите относно болничния. Явно няма проблем за това дали ще дадат, но това, което сега повече ме притеснява е отсъствието ми от вкъщи за 3 дни. Аз си имам и отпуска  и започнах да обмислям варианта - две седмици от средата на юли, една седмица отпуска след това и после още седмица и нещо нов болничен до 16-ти август. Ще говоря с АГ дали може да се направи така, за да не се занимаваме с комисии един месец преди 45-дневния болничен.

Относно размерите - от тук нататък ще има големи разлики между теглото на бебетата ни. А и има грешки в измерването понякога, защото теглото до колкото си спомням се смяташе по формула от обиколката на главичката, коремчето май и още някакъв размер. Спомних си как 10 дни преди раждането на дъщеря ми, АГ ми каза, че е 3060 гр. 10 дни по-късно се роди 2860. Очакванията ми бяха за поне 3200. Много се притесних, че е малка и си купих везна и започнах да я тегля постоянно (горкото бебе с такава луда майка Grinning). А всъщност детето си беше напълно нормално като размер. За сметка на това синът ми го измериха няколко дни преди раждането 3600. Затова очакванията ми бяха да е около 3200 според предишния ми опит, а той се роди 3660. Grinning Тогава бях много изненадана, че познаха.

# 251
  • София
Да се отчета и да се похваля - днес ми мина феталната морфология при Чавеева - ще си имаме малка госпожица, която досега се криеше и не бяхме сигурни за пола до момента. В 21 г.с + 1 ден девойката е 484 гр. и въпреки гестационния ми диабет нито върви по-голяма от нормалното, нито околоплодните ми води са повече от нормалното.
Sun_777, можеш ли да ми метнеш едно розово щъркелче в списъка на първа страница от темичката?

# 252
Aleessa88 благодаря. Утре ще пиша как е минало при Стратиева.
Да дам отчет и аз. Днес бях на фетална ехокардиография при доц. Снежинка Томова. Останах много доволна.
Явно съм пропуснала да кажа, че чакам момиченце. 😊😊😊
Sun_777, ако може и за мен едно розово щъркелче.

# 253
Здравейте дружина Simple Smile Пиша ви от дивана у дома, тъй като от вчера след рязко контрахиране на матката и спешен преглед при АГто, съм принудена да лежа. Преминавам към режим пазене на бебчо, а работата ще почака някоя друга година. Освен паниката и болката , още малко лекарства, имам и прекрасна новина, ще си имам още едно прекрасно МОМЧЕ Blue Heart  Така, че на мен синьо щъркелче. На 30ти ни е втората ФМ, надявам се всичко да е наред.Сега се чудя вие как мислите да попълвате свободното си време, има ли други мами които като мен преди всичко трябва да лежат?

# 254
Здравейте!
Мина и моята ФМ при Стратиева. Чаках час и 30мин, доста голямо закъснение в часовете.
Прие ме д-р Джонгова, а Стратиева дойде и завърши прегледа. Всичко продължи към час, защото моята госпожица си показа инатите от сега. Беше си сложила ръцете пред лицето и не се показа...едва я замериха.
Чакаме здраво бебче, тежи 403гр. Много съм щастлива.
И един глупав въпрос, в протокола пише персентил - 28. Това какво ще рече??? Че е 28см ли???
Казаха ми, че съм ниска предна плацента и трябва да се наблюдава. Ако не се вдигне, какво следва? Секцио ли?

Общи условия

Активация на акаунт