СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 292
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Впечатлиме,че е доста маневрена ,компактна,лесно се сгъва и ще се побира в багажника на колата.Чакам ,да я намалят малко ,в комплект я пускат на по ниска цена.

# 286
Момичета, а някоя да има мнение за количките на Cam? Определено като дизайн ми допадат най-много , а и цената е прилична като за пълен комплект.

# 287
Здравейте,мами🤗
И аз се включвам към септемврийчетата,с термин 20.09.2019г. С момиченце🎀 Първа бременност в 19 г.с .

Относно количката ,някоя от вас има мнение за Mutsy i2 или Igo,много ми допадна,но да чуя и друго мнение? Simple Smile

Mutsy i2 много ми харесва на мен, доста компактно се сгъва, колелата се махат с натискане на един бутон за да заема максимално малко място. Има и доста хубави цветове сравнено с останалите модели, също така гумите са с пяна, което доколкото четох е по-добрия вариант защото освен че обират вибрациите, няма опасност да се спукат. Недостатъка който ме отказа от нея е че дръжката почети не може да се регулира а аз съм 1.55 висока и определено ми идва висока. По тази причина ние се насочихме към по-стария модел Mutsy Evo който също ми покрива критериите, а дръжката може да се регулира до всякаква височина.

# 288
Здравей,

Пуснали са я намалена. Аз моята лично я взех за 1550 лв Mutsy i2 2в1 в комплект с чанта.
Много е маневрена. Гумите не са надувни, което е плюс, защото разбрах, че иначе много се пукат. Въпросът ми е, мислите ли, че е необходимо да си купувам кош за кола специално на Mutsy или може да е някаъв по обикновен, колкото да служи за транспор? Разбрах, че не е хубаво да седят дълго време в кош за кола бебчетата....

Впечатлиме,че е доста маневрена ,компактна,лесно се сгъва и ще се побира в багажника на колата.Чакам ,да я намалят малко ,в комплект я пускат на по ниска цена.

# 289
В кой магазин е намалена?

# 290
 https://dundio.com/mutsy-бебешка-количка-2-в-1-i2-farmer-sky-чанта-mutsy-i2-000747.html?search=Mutsy&page=7

Тук гледах,че са ги намалили. Моята я взех март месец и беше 1550 лв комплекта. Но вече я няма промоцията.

Мисля си да взема зимно чувалче, но още се чудя... кякто и за чадърче, тъй като септември не знам дали ще ми трябва..

# 291
Здравейте, момичета!
Това ми е първа бременност и съм си паника...
Тази сутрин се събудих с петно по пижамата от лявата гърда. Явно е тръгнала коластра или каквото е там... Нормално е толкова рано, нали?
Аз съм в 20г.с и 5 дни.

# 292
  • София
Здравейте, момичета!
Това ми е първа бременност и съм си паника...
Тази сутрин се събудих с петно по пижамата от лявата гърда. Явно е тръгнала коластра или каквото е там... Нормално е толкова рано, нали?
Аз съм в 20г.с и 5 дни.

Мисля, че е нормално. Има едни подплънки за сутиен. Аз бях доволна от тези на чико, защото всяка е в отделно найлонче и не ми се намачкваха като стоят по-продължително време, защото се залепваха добре.

# 293
Здравейте, момичета. От няколко дена прокашлям, знаете ли какво мога да пия което става за нас и е безобидно?

# 294
Здравейте, момичета. От няколко дена прокашлям, знаете ли какво мога да пия което става за нас и е безобидно?
Мед с канела е много ефикасно за кашлица.

# 295
Внимавайте с канелата. Чела съм, че предизвиква контракции.

# 296

Биозин мама за подобряване на имунитета си вземи.

А иначе за столчето за кола- на мен то ми е по-важно от количката, защото става въпрос за безопасността на детето. Търсете хубави столчета. Ние май сме се спрели на Cybex Balios S. Много удобна, маневрена, ок е като тегло, лесно се прави всичко с нея и столчетата за кола са с провеждани краш тестове.

# 297
Христос Воскресе!  Бъдете благословени вие  и семействата ви! Желая ви много здраве, щастие и сбъднати мечти! ❤

# 298
  • София
Воистина Воскресе! Бъдете здрави и благословени!

# 299
Здравейте момичета и Воистина Воскресе! От много еуфория и задачи покрай работа, забравих да пиша тук след прегледа на 25-ти.

Правихме ФМ, прегледа беше много обстоен, успяхме да видим всичко и да направи хубави снимки (3 на брой). На следващия преглед Доки иска да види сърцето отново, за да потвърди, че всичко е наред. Брояха се пръсти, прешлени и т.н. И стигнахме до момента, в който посочи, че не се е скрило този път и може да види пола му. Да се похваля и аз най-сетне, ще имаме момиче! Gift Heart Моля за розово щъркелче. Simple Smile

Ходихме и на конференция "My baby & me"(за бъдещи родители и баби/дядовци, със срещи/презентации с акушерки) на 26-ти Април. Бях очарована от информацията, която предоставиха на презентациите и също ни дадоха няколко sample's, като искам да питам за отзиви за тях и други неща, затова ще ги сложа в скрит текст, че става дълъг пост:

Скрит текст:
Получих като подарък :
1. Пакет памперси "Babylino". В България май ги има също,ако не се лъжа. Отзиви за тях, може ли да дадете? Малък е пакета, 26 бройки,но смятате ли че ще стигнат за ~3 дни в болницата? Пише, че са хипоалергични и с лайка.
2. Мокри кърпички пак на "Babylino", но тях ще ползвам за себе си (имаше съставки, които според мен не са за новородено). За чантата на бебка, май ще взема Waterwipes, в тях ще съм най-сигурна сякаш. Вие какво мислите да вземате/ползвате освен стандартните тампони и вода?
3. Една бутилка на MAM за новородено (и против колики уж). Ще я стерилизирам за болницата, защото трябва да нося (също и АМ, но не съм решила кое да купя за момента) за всеки случай, ако нещо не можем да се кърмим. Да се надявам да не се налага, но имам и други на Chicco приготвени, също за всеки случай. Вие ще вземате ли бутилки и АМ, и на кои марки сте се спрели в момента?

Докато бях на пазар за сутиени си взех и тези две неща, бях чела че е хубаво да ги имаш за раждането и след това, като тръгне кърмата :
1. Долно бельо - 5бр. за 2,99€ (такова, което може да се хвърли след употреба).
2. "Maternity pads" за гърдите. (За болницата едва ли ще ми трябват, но ще взема 2 бройки, ако има нужда.)
Поне по бавната процедура да задрасквам разни неща от листа за болницата за мен. Свекървата ще купува останалите неща за малката (за болницата), заедно с ММ, защото вече имаме един примерен лист. Въпроса е да подберем марките, които искаме в момента и да добавяме/махаме неща.

Също и вече раждалите мами, какви/колко превръзки е най-добре-добре да се вземат? И колко долу горе ще ни трябват за след раждането(някаква примерна бройка пакети и от кои марки сте доволни)? Аз имам останали затворени пакети, но те са нормални и едва ли ще свършат работа точно тогава.
Питам за тези неща, защото ме съветваха в болницата, че до 28-ма седмица е добре да се подготвят чантите за мама и бебчо, и след това да си чакаме само да дойде времето. Има време, но реших, че е добра идея да подхванем бавно и тази тема, за да си помогнем взаимно с изборите и опита на вече раждалите мами. Simple Smile Купуването после ще ни е лесно, като знаем кое е добро и от кое няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт