СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 292
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Получих като подарък :
1. Пакет памперси "Babylino". В България май ги има също,ако не се лъжа. Отзиви за тях, може ли да дадете? Малък е пакета, 26 бройки,но смятате ли че ще стигнат за ~3 дни в болницата? Пише, че са хипоалергични и с лайка.
2. Мокри кърпички пак на "Babylino", но тях ще ползвам за себе си (имаше съставки, които според мен не са за новородено). За чантата на бебка, май ще взема Waterwipes, в тях ще съм най-сигурна сякаш. Вие какво мислите да вземате/ползвате освен стандартните тампони и вода?
3. Една бутилка на MAM за новородено (и против колики уж). Ще я стерилизирам за болницата, защото трябва да нося (също и АМ, но не съм решила кое да купя за момента) за всеки случай, ако нещо не можем да се кърмим. Да се надявам да не се налага, но имам и други на Chicco приготвени, също за всеки случай. Вие ще вземате ли бутилки и АМ, и на кои марки сте се спрели в момента?

Докато бях на пазар за сутиени си взех и тези две неща, бях чела че е хубаво да ги имаш за раждането и след това, като тръгне кърмата :
1. Долно бельо - 5бр. за 2,99€ (такова, което може да се хвърли след употреба).
2. "Maternity pads" за гърдите. (За болницата едва ли ще ми трябват, но ще взема 2 бройки, ако има нужда.)
Поне по бавната процедура да задрасквам разни неща от листа за болницата за мен. Свекървата ще купува останалите неща за малката (за болницата), заедно с ММ, защото вече имаме един примерен лист. Въпроса е да подберем марките, които искаме в момента и да добавяме/махаме неща.

Също и вече раждалите мами, какви/колко превръзки е най-добре-добре да се вземат? И колко долу горе ще ни трябват за след раждането(някаква примерна бройка пакети и от кои марки сте доволни)? Аз имам останали затворени пакети, но те са нормални и едва ли ще свършат работа точно тогава.

1. Относно памперсите - нямам мнение за тази марка, но при новородените се сменят 8-9, макс.10 памперса на ден, т.е. пакетът би трябвало да ти стигне, но дори да не стигне, мъжът ти ще ти занесе - не е нужно да се натоварваш с някакви големи багажи при отиване в болницата.
2. Ако аз ще сменям памперси в болницата, бих си взела хавлийки и тензухени пелени и бих мила дупето с вода на всеки памперс (не съм фен на ползването на мокри кърпи за бебе, освен ако съм някъде навън и нямам друг вариант). В българските болници обаче не съм сигурна дали биха разрешили от вкъщи да се донесат хавлиите и пелените, тук и дрешки не дават да се носят за престоя в болницата.
3. В българските болници не се носят бутилки за бебето - мисля, че във всички болници е забранено /шишетата и АМ се осигуряват от болниците и се стерилизират от болничния персонал преди употреба/.

- Еднократни гащи - за мен бяха много неудобни, защото ми стягаха (не ги бях премерила преди раждането), но пък е много лесно, като ги омацаш с кръв просто да ги изхвърлиш, вместо да переш. За след това раждане мисля да си взема стари памучни гащи и няма да се мъча с еднократните. Пробвай в девети месец 1 брой от избраното бельо, за да си сигурна, че са ти удобни (нито много тесни, нито много широки) и ако не са ти удобни, вземи по-голям или по-малък номер.
- Подплънки за кърмачки - аз нямах нужда от такива с предишното кърмене почти никога /много рядко ми се е случило да имам петна от кърма по сутиена/тениската, но момичето, с което бяхме настанени в една стая след раждането  имаше голяма необходимост от такива подплънки още в болницата. При всички случаи едни е хубаво да имаш в багажа, а ако ти трябват повече, мъжът ти ще ти донесе.
- В България мисля се продават превръзки за родилки в аптеките, но аз не съм ползвала. В някои от българските болници държат родилките да ползват само лигнин първите дни след раждането; в болницата, в която аз раждах, ни даваха нощни превръзки. След естествено раждане отиват по много превръзки на ден, след секцио лохиите са по-слаби. Горе-долу 10-тина нощни превръзки ми се събираха на денонощие в първите дни след раждането /моето беше естествено/.
- Задължително си вземи кремче от типа на Лансинох (ланолин или на основата на ланолин), с което да мажеш зърната и ареолите на гърдите още в болницата - зърната много бързо се разраняват и болят още с първите кърмения, а ланолинът доста облекчава раздразнението на кожата.

# 301
Благодаря за хубавия отзив и съветите. Relaxed
Ще го пробвам и съвета за бельото, тъй като видимо не съм сигурна дали ще са удобни. И аз искам да е естествено раждането.
За дрехи, аз ще се наложи да нося поне 3 броя за всеки ден + минимум 1-2 резервни, всяко опаковано отделно и одеало (за изписването). Никой не осигурява дрехите за бебетата в болницата, дори ваничка за "къпане" ще трябва да си нося. Но пък отделно от това, че ние трябва да си носим неща, има страхотна грижа за бебето и майката. Няма да изпишат нито един от двамата преди да са сигурни, че абсолютно всичко е наред.

# 302
До тези, които имат втвърдяване на корема и болки заради контракции:  колко време след като започнахте прием на магнезий и но шпа спряха контракциите и изобщо по колко пъти на ден се получават?

# 303
SimSam, здравей. Аз пия Алеракт 1 на ден и Ношпа 3 пъти на ден от третия месец насам и усетих веднага облечение и засега нямам подобни оплаквания. Консултирай се с доктор най-добре. И най-важното за състоянието ви е спокойствието ! 😊

# 304
Привет,
При мен контракциите намаляха след като започнах прием на НутриМаг и ограничих движението...доста.За съжаление определено е важно да си спокоен и  в моя случай темпо „костенурка” и режим „пазене на дивана”.

# 305
  • Sliven, Bulgaria
от днес забелязах ужасно подуване на краката какво е спасението и да се притеснявам ли

# 306
Привет, привет и от мен Simple Smile
Миналата седмица мина ФМ - чакаме момченце 💙, в 18г.с.+3 дни 290гр, не разбрах колко см 🙃 Всичко му е наред с малко изключение - в бъбречетата има задържана урина. Док каза, че не е страшно - чакаме да се изпишка и препоръча и трета ФМ, обаче аз разбира се го мисля. Някой да е имал такъв проблем?

Видях, че сте коментирали комбинираните легла - на мен са ми много грозни и огромни и не бих си взела такова. Моя много добра приятелка имаше - шкафа беше достатъчен за първия месец на бебето, повивалника много бързо отесня и като бо изобщо не беше доволна и така и не стигна до ползване на която и да е от другите му функции.
За родилното бях взела малък пакет памперси (около 30) стигнаха и дори останаха, кърпички харесвам Huggies. Бельо си бях взела един пакет от 7-8бр за 20-тина лв, после ми вършиха чудна работа за остатъка от периода с лохиите. Шишета тук осигуряват от боницата, но аз съм фен на МАМ и бих заложила на тях. Подплънките за кърмачки и крема за зърна на мен ми бяха от голяма полза, също така от чувствителността на зърната не понасях да ми се движи нещо около гърдите и пратих мм да купува потници за кърмене от Н&M, после още един комплект си взех - супер удобни ми бяха 😉

# 307
Здравейте! Simple Smile
Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна бременност! Simple Smile
За количките на Mutsy - бях чула, че в шоурума им в гр. София на бул. Симеоновско шосе (https://averoom.bg/contact) ще има 20% намаление до края на месеца. Извинявам се, че ви казвам в последния момент... Sad  Като цена чух нещо от сорта на 1480лв. без намалението, но не знам за кой модел и какво точно включва.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 02:20 от sun_777

# 308
Elibeth, здравей и добре дошла! Пожелавам ти лека бременност!
На мен ми казаха същото за бъбречното легенче и ми казаха също, че било препоръчано още една ФМ(това в частен кабинет). Следящия ми АГ като и споменах за бъбреците, когато тя ме гледа на 4Д, каза че е прекалено рано да се правят каквито и да е заключения за бъбреците- гледали се чак в 32 г.с. и след като се роди бебето. Реално, на много мои познати са им казали, че имат същия проблем, но е гадаене общо взето, може да не се е изпишкало бебето при прегледа и т.н. Аз лично се отказах от трета ФМ, защото реално няма какво да се направи, дори и да има нещо, преди да се роди бебчо. При прегледа на ФМ бях в 19та седмица. Съветът ми е да си позитивно настроена и всичко ще бъде наред!

# 309
Към момичетата , които правиха втората ФМ в Св. Петка - нали няма мерене на кръвно и вземане на кръв? Колко време трае прегледа?

# 310
Към момичетата , които правиха втората ФМ в Св. Петка - нали няма мерене на кръвно и вземане на кръв? Колко време трае прегледа?
Няма мерене на кръвно, нито кръв.
Прегледът ми продължи към 40 мин някъде или повече ( малката си скри лицето и чакахме да се покаже, но не го направи) Започна го Джонгова и го довърши Стратиева.
Приготви се и за час и половина висене пред кабинета... много се чака

# 311
Няма мерене на кръвно, нито кръв.
Прегледът ми продължи към половин час някъде или повече ( малката си скри лицето и чакахме да се покаже, но не го направи) Започна го Джонгова и го довърши Стратиева.
Приготви се и за час и половина висене пред кабинета... много се чака

Много благодаря за инфото!:hugs:

# 312
от днес забелязах ужасно подуване на краката какво е спасението и да се притеснявам ли

Случва се при бременни, може да задържаш вода, тъй че звънни на АГ-то!

# 313
Мамчета, все по-често се замислям за покупките за бебето и също така за козметиката му. Преди 13г., когато отглеждах дъщеря си нямаше такова разнообразие, но сега има какво ли не. Тогава използвах Бюбхен и Себа мед. Споделете вие от коя козметика сте доволни и смятате да купувате за бебчетата Wink

# 314
Здравейте, днес бях на втората ФМ. Всичко е наред и както мислехме ще си имаме госпожица Ribbon
Единственото е, че теглото е на долна граница и като цяло е дребничка -370гр в 21 с. Докторката ми каза да си взема суроватъчен протеин и да пия. Имате ли подобен опит? Blush

Общи условия

Активация на акаунт