СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 192
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Няма как да опазим нито нас нито децата си от вредните неща, въпроса да е в допустими количества, аз също си позполявам кажи речи всичко.

# 391
Аз също всяка сутрин пия фреш от портокали, не смятам, че 300 мл сок биха навредили.

Момичета, открих удобството наречено възглавница за бременни (по време на сън). За първи път спах без да се въртя в търсене на удобна поза, а да си призная, мислех, че е глупост Simple Smile е - грешала съм Simple Smile

# 392
Аз също си правя фрешове и си ям и всякакви плодове,старателно измити със сапун.За грейпфрута-оказва влияние върху приема на някои лекарства,но иначе е много полезен и дори препоръчителен при бременност заради ниското си съдържание на захар.

# 393
Здравейте, момичета!
Току що се връщам от спешното... отидох с оскъдно кървене. Казвам ви, сърцето ми щеше да се пръсне. За първи път кървя, първа бременност ми е и щях да откача.
Не се видя отлепване на плацентата, не се видя хематом. Казаха ми да лежа, да не вдигам тежко, без секс.
Аз съм с ниска предна плацента и кървенето е от това и движенията на бебка. Много е активна. Не ме приеха в болницата. Казаха да наблюдавам кървенето, ако се увеличи, ще ме приемат.

# 394
Diiin321,не се притеснявай,нормално е щом си с ниска плацента. Аз така преди 10 дни- 2 седмици,постоянно си имах леко кървене като на 2 пъти беше по-силно,полежах в клиниката за 2 дни да ме поналеят и си се прибрах.И аз съм с ниска плацента,беше се образувало хематомче,няма никакво отлепяне.1 седмица след това си имах тъмно розово по тоал. хартия,което постепенно намаля. От 4 дни нямам нищо да чукна на дърво,на море съм си и вс е ОК. Simple Smile Важно е да си спокойна,моята доки каза,че много често се случва.

# 395
Като стана въпрос за движения на бебчетата, моето още едва го усещам веднъж, два пъти на ден и това започва да ме притеснява. Вече сме 21ва г.с. На 9.05 сме на преглед  ще споделя.Иначе на 30.04 бяхме на фетална, всичко си е наред.

# 396
Бебчо го усетих отчетливо в 18-та седмица. И всеки ден става все по-активен, особено вечер, до такава степен, че не мога да заспя. Но е много приятно 😊 Дано го усетиш скоро, невероятно е Simple Smile

# 397
За фрешовете - ако имате висока кръвна захар или по-зле -  гестационен диабет - спирайте ги спешно или поне си тествайте кръвната захар преди и след фреша. Аз с предишната бременност имах гестационен диабет и си мерех кръвната захар по 6-8 пъти на ден няколко седмици сама с глюкомер, за да видя какво мога да ям и кое не е много добре - оказа се, че фрешовете ми вдигаха рязко кръвнат захар, после рядко спадаше, а трябваше да държа ниски и стабилни нива. Спрях бяло брашно, захар, фрешове и много захарни плодове. Като родих изядох гигантско парче торта и огромен фреш от портоклал, а преди бременността можех да карам само на фрешове /не колабирах от многото захар/ и си позволих това, за което цялата бременност си мечтаех - джин с тоник - еднократно, че не исках да хвърлям много кърма, че цедях и носех на бебетата в болницата около 2 седмици.

Аз съм в 19 г.с и 2 дни - девойката се отчита по веднъж на ден с 2-3 почуквания /вчера пропусна/, от много седмици е така, но се надявам до 2-3 седмици да е по-активна - по-често и по-силно.

На 21.5 съм на фетална вижда ми се много далече, но бързо ще мине, имамм страшно много задачки и вкъщи и в работата.

# 398
Аз съм на 23.05 на фетална. За движенията е много различно - вчера например доста активно мърдаше през деня, а вечерта беше кротка. Доскоро беше активна главно вечер, но от няколко дни я усещам и през деня. Това, което ме изненада и очаквах да стане на по-късен етап е, че забелязвам потрепвания на корема от сега (днес съм 19 гс +4), но е тооолкова приятно Simple Smile

# 399
  • Sofia
И при мен с движенията е различно в различните дни. Вчера цял ден рита, въртя се и изобщо не знам какво прави вътре, но ми беше даже некомфортно на моменти и се замислих как ли ще бъде като порасне още. Но пък днес почти не я усещам, само един-два пъти леко почукване. Няма някакъв повтарящ се режим все още.

# 400
При мен ритането е стабилно като съм в покой, футболистите ритат здраво от ляво и отдясно, корема ми драстично порасна и доктора каза, че матката много се е вдигнала нагоре, пък било още рано и се чуди къде щели да си намират място по-натам. От днес съм в 21 г.с. На 13.05 съм на втора фетална, малко късно ама не можах да се вредя по-рано за час.

# 401
Някой, който е правил теста  Verifi, колко време след взиматено на кръв получихте тракинг номера си?

# 402
Аз правих теста и не са ми давали тракинг номер, на 1ви март ми взеха кръв, на 6-и ми звъннаха с резултатите ;о) беше много бързо Simple Smile

# 403
Здравейте! Simple Smile
На някоя от вас правен ли ви е кръвно-захарен профил?
Това задължително изследване ли е?
Интересувам се колко е "вредно" това обременяване и дали да откажа да ми се прави изследването.
Не знам при какви показатели/симптоми е нужно да се прави.
По лично мое мнение нямам проблем със приемането на големи количества захар. Ям редовно захарни и шоколадови изделия.
Висока съм 176см, започнах с тегло 50кг (поднормено тегло). За 1 месец съм качила +4кг. Днес кантара показва 56кг.
(Според калкулатор в интернет за моите ръст и тегло съм си точно в нормите за 22г.с.).

# 404
Здравейте! Simple Smile
На някоя от вас правен ли ви е кръвно-захарен профил?
Това задължително изследване ли е?
Интересувам се колко е "вредно" това обременяване и дали да откажа да ми се прави изследването.
Не знам при какви показатели/симптоми е нужно да се прави.
По лично мое мнение нямам проблем със приемането на големи количества захар. Ям редовно захарни и шоколадови изделия.
Висока съм 176см, започнах с тегло 50кг (поднормено тегло). За 1 месец съм качила +4кг. Днес кантара показва 56кг.
(Според калкулатор в интернет за моите ръст и тегло съм си точно в нормите за 22г.с.).

Нямаш проблем с общото тегло, доктора може би го е притеснило това че в рамките на месец си качила 4 килограма, това прави по около килограм на седмицата. По принцип четох че ако надвиши повече от 1.5 за седмица тогава може да се заподозре диабет, но може би твоя лекар е по-предпазлив и иска да се застрахова. Също така много жени споделят че както не са качвали никакви килограми и изведнъж в рамките на няколко седмици започват по-бързо да качват, може би организма си наваксва с това което е пропуснал да натрупа предишните седмици.

Общи условия

Активация на акаунт