СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 185
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Simple Smile
На някоя от вас правен ли ви е кръвно-захарен профил?
Това задължително изследване ли е?
Интересувам се колко е "вредно" това обременяване и дали да откажа да ми се прави изследването.
Не знам при какви показатели/симптоми е нужно да се прави.
В чужбина съм и тук се прави задължително такова обременяване на всички бременни в 23-24 г.с.

# 406
Благодаря ви за информацията! Simple Smile
Лека вечер!

# 407
Здравейте, има ли някой при ,д-р Борис Стоилов за ФМ в Пловдив и мение?

# 408

Ранната ФМ ми я направи той в Бургас. Доволна съм, обясняваше през целият преглед какво вижда, отговаря на въпроси и е много приветлив. На моя близка той откри по време на ФМ тежко увреждане на бебето, а някои други АГ не видяха проблема.
Другата седмица е втората ми ФМ отново при него.

# 409
Скрит текст:
Здравейте! Simple Smile
На някоя от вас правен ли ви е кръвно-захарен профил?
Това задължително изследване ли е?
Интересувам се колко е "вредно" това обременяване и дали да откажа да ми се прави изследването.
Не знам при какви показатели/симптоми е нужно да се прави.
В чужбина съм и тук се прави задължително такова обременяване на всички бременни в 23-24 г.с.
Да, поначало не знаех какво значи думата, защото тук го наричат с друг термин, но и аз чакам да видим кога ще го направят, не са ми дали дата още, но аз съм в 20-та седмица още.
За килограмите, аз почнах 58, едва последните 2 месеца качих малко килограми(в момента са около 62-63кг.). Бях се изплашила, че не качвам изобщо и се притеснявах как ще мине втората ФМ. Ами всичко си беше наред и доктора ми каза, че е нормално за височината и възрастта ми и да не се притеснявам. Щяла съм да кача повече след 6-тия месец, но и сега съм била в нормата. Tака че просто следи как качваш и ако забележиш нещо, което те притеснява говори с АГ - той ще ти каже дали е нормално за теб.

Междувременно моята принцеса реши да ме съдере от ритане вчера, само в лявата страна от 19:00ч., до сутринта (на почивки от 20-30 минути, 15 минути ритане, което продължава и сега) ..та не съм спала от нея снощи и сега съм като зомби на работа. Хубаво, че съм до 5 и ще мога да полегна за дрямка след като се прибера.  Разбра се, че когато ММ пее италиански песнички рита още повече, та му казах да не пее много днес, че ще го набия. Grinning Не мога да си представя след 1 месец как ще я усещам. Може и дупка да направи от ритане.

# 410
  • Пловдив

Споделям мнението на SimSam. Бях на 2 ФМ при д-р Стоилов. Много е любезен, много подробно обяснява. След като споделих за вродено заболяване на първото ми дете ме гледа два пъти по-дълго време и препоръча да правя не 3, а 4 ФМ, за да следим. До колкото знам в Пловдив са само двама специалисти и д-р Стоилов е един от тях.

# 411
  • София
Наваксах с четенето на темата назад. Ето и новини, мнения и въпроси от мен:

Първо минахме и ние т.нар. втора фетална. Всичко е наред, разбира се увеличените бъбречни легенчета ще се следят, но нищо притеснително за сега. С баткото имахме този проблем едностранно, но след раждането всичко беше наред. Чакаме момченце, моля за син щъркел! Беше 375 гр. в 19 седмица и отговаря на 12 септември, въпреки че по изчисления терминът се води 21-ви. Ние ходим в Света Петка за феталните и скрийнинга. И двата пъти бяхме при Янкова. Много е мила. Преди 8 години пак при нея направих скрийнинга. Последния път исках при Сигридов, но там положението е трагично: при записан час за 14 часа в 14,30 имаше 8 момичета преди мен, а той преглежда по 1 час и реших да сменя.

Следя се в МД при Клисурски по здравна каса и излязоха някакви бактерии, заради което сега слагах Гинексид 10 глобули. Не знам дали са изчезнали напълно, но и при нас нещата отиват към секцио, защото две миомни възелчета са се вързали на панделка около шийката на матката и може да не позволят на бебо да слезе.

Имах главоболие през първия триместър и обикновено от сън минаваше. Сега обаче страдам от безсъние, т.е. често се будя в 4-5 часа и повече не заспивам, което е гадничко.

За легла и колички не бързам. Имаме едно голямо комбинирано детско легло 70 на 170 от баткото, което не е ползвано, защото той спеше при нас. Но по-скоро ще карам на сгъвамо/подвижно докато разбера какво искам. Това, което ще ми липсва, обаче, е твърд повивалник върху голямото легло - височината много ми допадаше за преобуване и масажчета на бебето, защото кръстът и гърбът ми не са ми най-силната страна. Но ще видим.

За количката с кош ще мисля, може да взема от приятел или запазена втора ръка, защото ще се ползва малко с този зимен сезон.

# 412
  • София
Здравейте. Има ли мами, които все още ги болят гърдите? При мен болката беше намаляла малко, но от няколко дни отново стана доста силна.

# 413
При мен е на периоди - ту болят и са адски чувствителни, ту нищо не усещам. Мен пък от 2 дни ме мъчат киселини. Пробвах да пия чаша вода с разтворена лъжичка сода, но нямаше ефект. Ако и утре съм с киселини, ще трябва да видя какво да си взема от аптеката, че е много неприятно :/

# 414
Здравейте, за киселини съм пробвала стрит суров картоф, изстисквам сока в 1 с.л. и го пия. Не е много приятно, но ми помага. Също така газирана вода. Но зависи от организма на човек!

Лек ден!

П.С. Малко по-късно днес съм на ФМ и нямам търпение да разбера пола, ще пиша пак с новини!

# 415
Здравейте, момичета. На мен за киселините ми помага Гавискон. Иначе доктора ми изписа Необионацид, но така и не съм го купувала. При мен по-големия проблем е гаденето. Бях спряла да повръщам 2 седмици и от вчера май пак се почна. Направо ще откача вече.

# 416
Момичета, от 1 седмица някъде съм със стомашно разтройство и диария, но днес....днес е извън контрол.
Нищо не ме боли, не съм болна....
На някоя случвало ли се е нещо подобно и как процедирате???
Сега хапнах препечена филийка и се надявам да помогне....

# 417
Здравейте момичета. Включвам се информативно да кажа, че в магазина на Kiddo в Ринг мол София има 15% отстъпка на мострените колички на Egg. В сайта им не го пише, нито в магазина. Отидох да търся един определен модел от тази марка и жената ми каза и вече си я гледам вкъщи 😂. Нямам представа до кога важи. Чистят колекцията, защото очакват новата.

За киселините. Не ме мъчат все още, но знам че джинджифил много помага.

# 418
За киселините пробвах кисело мляко с мед и ми се отрази добре.
Вчера бях на фетална морфология, чакаме момиче. Heart

# 419
При мен киселините се появиха в 4ти месец... всеки ден имам и то още със ставането. Пия газирана вода и помага веднага. Аз предпочитам да не пия лекарства. Но всеки организъм е различен все пак.

Общи условия

Активация на акаунт