Отговори
# 90
  • София
..и самите холандци ги употребяват по-малко от чужденците.

# 91
Санака е права, легални са и продажбите/секс услугите се облагат с данък Wink употребява ги, който иска, статистика за националността не вярвам да правят. С ММ от любопитство се разходихме из квартала на червените фенери в Амстердам и около него, във всяко кафене се продава мариуана (има знак листенце на входа), но по улиците наоколо може да се напушиш само от въздуха, а за гледките няма да отварям дума.  Интересно е.

# 92
  • София
Относно "апаратчетата" за ушите в Холандия, може би имат предвид така наречените у нас "макарички", които се поставят при чести отити и те не се виждат. Но, то ако питаш и някой от нашите УНГ сигурно ще каже, че в България много се слагат, все пак при тях се ходи предимно при проблеми Simple Smile В интерес на истината, аз точно от Холандия се сдобих с проблеми с ушите, в резултат на което, вече ходя с шапка докато не се затопли времето съвсем - иначе веднага започват да ме болят от студ и вятър. Много мои познати живеещи или пътуващи често до Холандия, пък нямат никакви проблеми от този род, така че вероятно е до организъм. Като цяло изглежда много хубаво място за живеене/учене. Но то и това с избора на държава е доста индивидуално. Едно е човек да има впечатления от кратки пътувания, друго е да се живее на съответното място. Иначе, вярно е, че самите холандци не гледат с много добро око на употребата на макар и леки наркотици. Легалната употреба е предимно атракция за чужденци и емигранти Simple Smile

# 93
Е, значи Холандия все пак не е върхът и това е Grinning

# 94
  • София
Толкова е субективно на кого какво и къде му харесва..Simple Smile
На една приятелка синът учи в Холандия,  квартирата беше запазена оттук. На място бая се чудили дали да не я сменят,  понеже наоколо непрекъснато миришело на марихуана. Оказало се,  че не е заради масова употреба от хората наоколо,  а заради наличен болен в сградата. На прозореца имало знак,  май червен кръст,  който явно дава информация,  че човекът ползва тревата като обезболяващо.

# 95
  • София
Ех, Мецане, не си представяй, че там всичко живо се друса нонстоп Simple Smile)) Там просто не се крият, тези които пушат трева. Идеално място едва ли има. Сега поне е лесно човек да отиде, да се разходи, да натрупа собствени впечатления. А ако не му допадне някъде - няма лошо.

# 96
Не ви трябва да ходите в чужбина за трева, свободен секс и други допълнения. Достатъчно е да скокнете до нашето черноморие, а и до училищата трева и други работи - колкото на човек душа сака! Цените са конкурентни. У нас не е нужно да се легализира със закон подобно нещо. То, така или иначе, си върви.
А връх на сладоледа не мисля че има някъде еднакъв за всички. Един харесва шоколадов, друг - плодов, трети не обича сладолед изобщо. Просто има хора, които се самоубеждават и се опитват да убеждават останалите, че техният връх е повсевместен. А то няма как да е така.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 11:51 от Judy

# 97
  • София
Вътре в ушичките се поставят тези апаратчета и не се виждат, да. sadlady, смятам, че точно това се има предвид, да, слагат се при чести отити.

# 98
  • В офиса
… Или имат спусната задача да убеждават, че техният сладолед е най....

# 99
Не ви трябва да ходите в чужбина за трева, свободен секс и други допълнения. Достатъчно е да скокнете до нашето черноморие, а и до училищата трева и други работи - колкото на човек душа сака! Цените са конкурентни. У нас не е нужно да се легализира със закон подобно нещо. То, така или иначе, си върви.
А връх на сладоледа не мисля че има някъде еднакъв за всички. Един харесва шоколадов, друг - плодов, трети не обича сладолед изобщо. Просто има хора, които се самоубеждават и се опитват да убеждават останалите, че техният връх е повсевместен. А то няма как да е така.

Аз пък мисля, че да се легализира е по-добре, хем ще се следи, хем ще се облага с данъци. Като така и така съществува и не може да изчезне. Между другото, и в Канада я легализираха, май на федерално ниво даже (по спомен)
Холандия за мен за обучение е от същия порядък като Дания и изобщо Скандинавия, но е с такса, затова се учудвам защо е толкова любима на АК възпитаниците, пък и на други англоговорящи българчета.

# 100
Холандия и Дания са любима дестинация и за нашия ТУ София, имат договорки за две дипломи. От филиала на ТУ, ТУЕС, повечето завършват така.

# 101
  • София
Интересно ми стана коя специалност в ТУ София  е с двойна диплома,  наша и  холандска/датска. Зная от личен опит за такъв вариант в немския факултет на ТУ с университетите в Карлсруе,  Магдебург,  Брауншвайг и Ессен според специалност и образователна степен.

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 23:14 от пенсионирана русалка

# 102
Сигурно е за същата, която знаеш. Аз не бих пратила детето си.

# 103
  • София
Специалността в немския факултет не е една,  университетите в Германия  съответно,  даващи диплома успоредно с нашата,  са различни, при това за различни образователни степени - бакалавър/магистър. И не разбрах каква е връзката на споделеното мнение,  че не би пуснала детето си,  с питането ми за датска/холандска диплома за завършващи специалност в ТУ. Все пак постът ти звучеше сякаш си добре запозната с конкретика,  щом по думите ти повечето от ТУЕС така действат и имат двойни дипломи, затова и попитах.

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 23:47 от пенсионирана русалка

# 104
Запозната съм, но не искам да споделя. Предпочитам да задържа детето си тук.

Общи условия

Активация на акаунт