Отговори
# 360
Крими романите имат едно много полезно въздействие: търсенето на причинно-следствени връзки.

Разбира се. Но са далеч от действителността. Simple Smile

# 361
  • София
Всяки роман не е действителност (ако беше, щеше да е мемоар).

# 362
Уведомление до родителите има ли веднага след като на АК е станало ясно, че има такъв случай? ДА или НЕ
....
Дори с цената на още жертви.
...
По адрес на Мими се изляха тонове пумия, вкл. и забележки как не е разбрала, че си пуска детето на купон с водка
...
Очаквам реакцията да е по-различна от тази в ДУ.

Да уведоми родителите за какво? Че в колежа има дилър? Без да са сигурни, че това не е поредната от многото лъжи, поднесени от детето на Мими?
И като "предупредят" родителите, ще им дадат ли името на човека за линчуване или ще ги оставят да си играят на проба и грешка?
Кои са ощето жертви, заради "скритата информация", Блис? Или приказваме на едро?
Към Мими беше подходено със съчувствие от форума. Което и самата тя пише в свой пост. В неин пост беше спомената и прословутата бутилка водка.

И да, реакцията на АК беше различна. В резултат на което имаме арестуван и изключен извършител.

# 363
  • София
Добре де,  наистина ли си вярваш за това със съчувствието, при това баш от твоя страна? Особено,  когато го твърдиш в пост,  в който само няколко реда по-нагоре не си пропуснал  да подчертаеш за една от мноооогото лъжи на детето.. Голямо съчувствие, голямо нещо.  Следовател ли си, що ли,  та знаеш колко много  е лъгало момчето или си снимал с камера действията му във времето преди и след случката, понеже  нали Шарки само това признава за доказателство..  Ако си, ок,  прав си.

# 364
Таралеже, това е дежа вю. Още тогава писах какво е редно да се съобщи. Върни се и го прочети. И сега подчертах - без подробности. Четеш ли изобщо, или си като Матросов на амбразурата.
А за Мими и детето... без съвест си. Не вярвам, че има на света мотивация, която да ти позволи да се извърташ така.

Моето мнение е, че АК бяха принудени от обстоятелствата да оповестят публично случая. Принудени! Ако имаха избор, щяха да потулят случая. Каквито наченки имаше в началото. И тук Русалка е 100% права. Реагираха като всяко друго училище. Няма нищо героично и необичайно в действията им. Напротив!

Та просто исках да кажа на Лейка, че няма защо да ви се извинява. Усещанията и са верни. Просто не беше следила нещата времево и в детайли.

# 365
Добре де,  наистина ли си вярваш за това със съчувствието, при това баш от твоя страна? Особено,  когато го твърдиш в пост,  в който само няколко реда по-нагоре не си пропуснал  да подчертаеш за една от мноооогото лъжи на детето.. Голямо съчувствие, голямо нещо.
Как споменаването на факти, изнесени от майката на детето във форума показват липса на съчувствие? Особено ако се споменават, за да илюстрират конкретен проблем, а не с цел злепоставяне?
Или ще ползваме двоен стандарт, искайки колежа да дава всякаква информация, но ние да не използваме фактите, за да пощадим Мими? Когато самата тя настоява за разгласяването им?

Блис, дай моля конкретен отговор на   поставените от мен въпроси, за да има конструктивна дискусия.
Колкото дали АК са били принудени или не и на какво, нали не искаш да кажеш, че АК би защитила иначе дилъра в името на репутацията си?

# 366
  • София
Попитах те в прав текст как знаеш колко точно са лъжите на детето. Понеже подобно твърдение за една от многото  е също показател за отношение.  Ето за това става дума в последните страници и в други отношения,  за непремерени приказки..

# 367
Попитах те в прав текст как знаеш колко точно са лъжите на детето. Понеже подобно твърдение за една от многото  е също показател за отношение.
От постовете на Мими във форума, където тя пише същото, което и аз по въпроса. Повтарям, и пак в прав текст.

# 368
Няма да има дискусия, защото нищо от въпросите ти не съм предлагала да бъде съобщено на родителите. Написах го цели 3 пъти. На чист български, ясно и конкретно. Разбирам целта ти да извъртиш, апострофираш и изманипулираш. Но няма да ти се получи.
АК се издъни комуникационно в този случай. Отделно тук една групичка се показахте много добре. До толкова, че живи и здрави вече съм много наясно на кого мога да вярвам напълно в обективността за АК и кого да пропускам покрай ушите си като бял шум. Нещо, което по трудния начин разбрах за основното училище. И съвсем не става въпрос за отрицателно мнение. Става въпрос за честност и почтеност.

# 369
Вече 10 страници не мога да разбера какво е виновно училището, че някой взел дрога, или че някой ученик станал дилър.
А иначе какво очаквате - когато разберат, да бият тупана ли ? И се пише "помия".

# 370
  • София
Е,  тогава  е лесно,  остава да дадеш линк към поста й,  в който сама казва,  че детето й множество лъжи е изрекло..И че еди коя си е една от тези много. Става смехотворно,  майката ще признае,  че детето лъже за щяло и нещяло,  а ще очаква  същевременно от отсрещната страна доверие и разбиране.  Кой нормален ще си вкара подобен автогол?  Дори условно да приемем,  че синът й е изпечен лъжец,   тук ли ще го напише тя?
Нотарис,  аз ясно написах,  че реакцията на Колежа е такава,  каквато се предполага - минимизираща негативите в пространството и залагаща на решаването на проблема в по-тесен кръг. Каквато би била и другаде.  Хубава или лоша, бърза или забавена,  очаквана е. На мен ми дойде в повече само твърдението за проявено съчувствие от НЯКОИ потребители.

# 371
Вече 10 страници не мога да разбера какво е виновно училището, че някой взел дрога, или че някой ученик станал дилър.
А иначе какво очаквате - когато разберат, да бият тупана ли ? И се пише "помия".

Ох, извинете пУмия.

Та, виновно е, когато реакцията при колабирало дете е бавна. И майката е уведомена часове след случката. Това като реакция може да се очаква от държавно, но не и частно.
Виновно е след като е станало публична тайна, че продажбите се осъществяват и на територията на училището. Виновно е, че след случая не е уведомило родителите на всички с предупреждение да наблюдават децата и да говорят с тях. Още? Без паника, изнасяни на факти, подробности и имена. Даже мога да спретна един темплейт за такова уведомление. Да си го имат.
Вие сте юрист, нали? Става въпрос за малолетни. Ако тръгнем по оста, че някой родител счете това за небрежност спрямо малолетните... може ли да се получи нещо?!?!? Не ми отговаряйте.

Ха, съчувствие. Ще взема да мина на компа и да издиря култови постове. Но май някои бяха изтрити от мод.

# 372
Права сте за колабиралото дете - родител се уведомява на мига.
За това, че си имаме дилърче и че едно-две деца си купили нещо, дето могат да го купят на всеки ъгъл и във всяка дискотека, аз не бих уведомявал всеки родител поотделно. И е изолиран случай. 100% това го има във всяко училище. И аз знам случаи и с кокаин, което е масовото на децата с пари, знам и за "изпържени" с амфетамини, но, по мое мнение това си е резултат от семейството.

А за пушене и алкохол темплейт може ли? Щото си е масово, в случай, че не знаете. Каква трагедия, а?

# 373
Та, виновно е, когато реакцията при колабирало дете е бавна. И майката е уведомена часове след случката. Това като реакция може да се очаква от държавно, но не и частно.

Не очаквах от теб свободни съчинения, Блис. В постовете си, mimi_block се оплаква, че е настояла за детето и да се повика линейка, вместо да бъде закарано в частния медицински център, който е едва ли не на входа на колежа. Което означава, че на майката е съобщено в рамките на минути. В противен случай, детето щеше да бъде закарано в медицинския център. Никъде не е писала, че и е казано след часове.
ПС Който е чакал с часове линейка, за да го мотаят по спешните центрове на различни болници, докато някоя реши да го приеме (това, ако не умре на входа), лесно ще разбере мотивите на лекаря в колежа да предложи медицинския център. Но отново - съобщено е в рамките на минути.

# 374
  • София
Нотарис, говориш с лекота за наркотиците, все едно става дума за разпространение на нездравословна пакетирана храна и леко затлъстяване Flushed. Естествено, че родителите от Колежа трябва да са наясно, че на територията на училището е имало “дилърче”. Що за логика да не се уведомяват?

Общи условия

Активация на акаунт