Отговори
# 345
  • София
И на мен ми е интересно да разбера в конкретика - какво едно дете, учещо биология в СМГ, ще получи/няма да получи спрямо дете, учещо биология в АК (към днешна дата), в 9 клас, например Simple Smile.

Мога да разкажа за едно от последните задания по биология в 9 клас. Класът е от 20 деца, трябва да сами да формират екипи по двама, т.е. 10 групи. Всеки екип трябва да избере  една статия. Изискванията са информацията в нея да е достоверна /да се обясни кое я прави такава/,  да се обвърже с изучаван материал /изискват се минимум четири препратки/ и към нея да се формулират два дискусионни въпроса. Всичко това, заедно с резюме на статията, се изпраща на учителката. В общ документ тя качва линковете към десетте статии /статиите й се изпращат за предварително одобрение/. Всеки екип прави кратка 5-10 минутна презентация пред класа на своята статия, различна от резюмето - учениците нямат достъп до резюметата, и се задава единия от двата дискусионни въпроса по избор на екипа и следва дускусия. След часа вече и двата дискусионни въпроса се качват в общия документ с линка към статията. След като минат всички презентации /т.е. след месец/, всеки ученик трябва да отговори писмено на два от въпросите, без тези към неговата статия. Тогава екипът получава обща оценка на база резюмето, препратките, въпросите и презентацията и допълнителна /индивидуална/ оценката за отговорите на два въпроса по избор.

Този вид задания са паралелни на учебния материал - тестове, домашни, записки, проекти за ДНК, митоза, храносмилателна система и т.н. си вървят отделно.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 15:55 от Prizma

# 346
  • София
https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/05/11/11-klasnik-v-amerikan … uchilishte.376222

Поднасям извинение Simple Smile
Намерих тази и снимка от фейсбук на Георги Кадиев.
Това ме убеди, че АК е като всички останали училища. Широко е отразено Simple Smile В коментирания от мен смисъл.

в помощ на търсенето
https://www.24chasa.bg/novini/article/6858880
https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-05-14/narkotitsite-v- … ntna-da-se-spravi
+ пик
Признавам си, че не съм специалист по медия комуникации и ПР, та не разбирам какво конкретно се разбира под широко отразяване - брой новинарски сайтове с публикации, централни новини, преки репортажи.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 15:06 от Oceans

# 347
По темата със случката с наркотиците. Лейка, малко те плъзгат по пързалката. Wink

АК изпрати писмо до родителите доста време след като се беше развила ситуацията със сина на Мими.  По точно някъде средата на май, ако съдим от поста на Кадиев. Скандалът тук във форума отдавна вече беше ескалирал. Сигналът до полицията доколкото помня беше забавен и също е от май 2018 г. Отразен в медийте беше пак по това време. Ноооооо, едно голямо Но. За пръв път Мими писа тук във форума за случая на 14.01. Сама си вади изводите. И не се хващай на приказките, че АК мълчали толкоз време, защото правели вътрешно разследване. Това е моето виждане по фактите.

# 348
  • София
За мен ключовата дума  е "18-годишен". За мен. За който вижда сензация, а не реално решение и отговорност, в тази ситуация, няма довод, с който да го убедя, та мисля да не се хабя. 

# 349
  • София
Пързалки?
Хаха, твърде силна дума.
Четох я мими януари, предполагам е трябвало време след сигнала да се разследват нещата за да се стигне до арести.
Със сигурност е имало грешки и от страна на администрацията, но все пак Лейка говори за липса на отразяване в медиИте, а не за забавяне.
П.П. Между другото е полезно да се подхожда критично към мненията на майка, чието дете преминава през труден период.

# 350
  • София
Мислех да спра по темата, но понеже Блис директно ме обвинява в лъжа и, че с написаното от мен “плъзгам по пързалката” ще се опитам за последен път да обясня, въпреки че съзнавам, че ще е поредната доза храна за хейтване.
Писмо от колежа беше изпратено, когато заловиха момчето, уличено в разпространение на наркотици. В това писмо се изясняваше ситуацията както около момчето, което беше отстранено заради употреба, така и по работата на администрацията с полицията за залавяне на т.нар. дилър.. Междувременно с учениците работеха както в адвайзъри часовете така и психолога на АК. Имаше срещи, в които се дискутираше случилото се със съученика им.
Тук има неедин родител на деца от Колежа, който може да потвърди горното. Иначе може да продължавате с небоснованото хулене.

# 351
  • София
Ще скандализирам вероятно аудиторията като споделя нещо във връзка със скандала с наркотиците. Истината е,  за мен поне, че ВСЯКО училище с претенции при такива случаи ще се пробва всячески да минимизира негативите в пространството, опитвайки се да попотули нещата,  било с отлагане във времето под предтекст,  че се работи по случая,  било с лимитирана информация, било с нещо друго. Буквално всяко, няма значение дали е Колежът или добра ДГ. Нека не се залъгваме,  че  другаде ще е по-различно. Не казвам,  че това е правилната реакция,  боже опази,  но казвам,  че е обяснима и предсказуема. Онова,  което не  бе очаквано,  поне от мен,  беше реакцията на някои форумци.. Отрицанието, че нещо се е случило в училище, подхвърлянията,  че дрогата може да е получена от детето във влака на път към училище,  опитът да се натири Мими в ъгъла като източник на клевети  за училището и неконтролиращ отрочето си родител. И това няма нищо общо с Колежа, с управата,  с политиката му, с писмата му, с работата с учениците след това,  та да скачат някои като опарени. Беше реакция на родители срещу един от тях и ако моето  беше пострадалото,  щеше определено  да ми се иска да е по-друга.  Никой не е застрахован,  колкото и да следим и контролираме,  утре може да е нашето дете. И в тази връзка,  Осeаns,  не мисля,  че точно такава "критичност" е нужна и подходяща в такъв момент. Но пък нали затова сме различни Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 15:48 от пенсионирана русалка

# 352
  • София
Аз може би съм изключение, но смятам, че случаи, като този с наркотиците, не бива много да се разгласяват, за да не стресират учениците излишно, а и за да не им дават някои идеи. Ясно е, че ако училището е наркоманско, кандидатите трябва да знаят, но случаят съвсем не е такъв. Сега, начинът, по който ръководството се е отнесло към майката на момчето, може и да не е бил адекватен в първия момент, но аз лично не зная всички факти. Помня, че тя беше разстроена и възмутена от отношението.

Rosi_ta, няколко пъти ми прави впечатление, че назоваваш някаква поредица от хейтване и не мога да разбера защо го правиш, при положение, че никой не хейти АК, а се коментираха само постовете на Ежко. И без това обстановката не е от най-спокойните, няма нужда от допълнителни опити за насаждане на вина.

# 353
Росита, посочи пост, който е адресиран директно към теб. И да, последните постове бяха пързалка, която се опитваше да внуши, че поведението на АК в този случай беше изрядно. А то не беше. 4 месеца АК разследваха нещо, което децата си шушукаха още през януари.
За трети път го пиша това. За мен реакцията на АК по уведомяване на родителите беше мудна и безвъзвратно забавена. Много след като слухът се беше разпрострял. Ако аз бях родител на дете в АК, щях да бъда благодарна, ако съм уведомена веднага за наличието на случай, без да е нужно да се уточняват детайли. С идеята да бъдем предупредени и внимателни. Четири месеца можеха да са фатални за още доста деца. А родителите им щяха да са в неведение. И после щяхте да ехидничите тук, както го правехте по адрес на Мими. Някои конкретни потребители и реплики никога няма да ги забравя. Дано не попадате в нейната ситуация, че да разберете как се е чувствала тя.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 17:40 от Анонимен

# 354
  • София
Росита, посочи пост, който е адресиран директно към теб. И да, последните постове бяха пързалка, която се опитваше да внуши, че поведението на АК в този случай беше изрядно. А то не беше. 4 месеца АК разследваха нещо, което децата си шушукаха още през януари.
За трети път го пиша това. За мен реакцията на АК по уведомяване на родителите беше мудна и безвъзвратно забавена. Много след като слухът се беше разпрострял. Ако аз бях родител на дете в АК, щях да бъда благодарна, ако съм уведомена веднага за наличието на случай, без да е нужно да се уточняват детайли. С идеята да бъдем предупредени и внимателни. Четири месеца можеха да са фатални за още доста деца. А родителите им щяха да са в неведение. И после щяхте да ехидничите тук, както го правехте по адрес на Мими. Някои конкретни потребители и реплики никога няма да ги забравя. Дано не попадате в нейната ситуация, че да резберете как се е чувствало тя.

За пореден път повтарям, че веднага след случката с децата беше работено и с психолога, и в адвайзъри часовете и в т.наречените часове по здраве. За какво шукукане между учениците говорите?! Наистина не знам как по ясно да го напиша.
А последното дори не желая да го коментирам, нямам желание да влизам в безмислени и грозни подмятания и обвинения в неща, в които никога не съм участвала.

# 355
Т.е. Блис предлага, вместо премерена, целенасочена и планирана работа по елиминиране на конкретния проблем из корен, АК веднага да създаде паника сред родителите и да се заеме с помощта на медиите да задоволява клюкарските потребности на "обществеността"?

# 356
За трети път го пиша това. За мен реакцията на АК по уведомяване на родителите беше мудна и безвъзвратно забавена. Много след като слухът се беше разпрострял. Ако аз бях родител на дете в АК, щях да бъда благодарна, ако съм уведомена веднага за наличието на случай, без да е нужно да се уточняват детайли. С идеята да бъдем предупредени и внимателни. Четири месеца можеха да са фатални за още доста деца. А родителите им щяха да са в неведение. И после щяхте да ехидничите тук, както го правехте по адрес на Мими. Някои конкретни потребители и реплики никога няма да ги забравя. Дано не попадате в нейната ситуация, че да резберете как се е чувствало тя.

За пореден път повтарям, че веднага след случката с децата беше работено и с психолога, и в адвайзъри часовете и в т.наречените часове по здраве. За какво шукукане между учениците говорите?! Наистина не знам как по ясно да го напиша.
А последното дори не желая да го коментирам, нямам желание да влизам в безмислени и грозни подмятания и обвинения в неща, в които никога не съм участвала.

Уведомление до родителите има ли веднага след като на АК е станало ясно, че има такъв случай? ДА или НЕ
Работенето с децата не се брои за месидж до родителите. Щото то може и да е работено, но това да не е станало ясно на доста голяма част от отговорните за малолетните. Натъртвам на малолетни, че ако навлезем в тези дебри, може доста да стане оакан пейзажа.

Ако за таралежа уведомлението до родителите за реален случай е всяване на паника, то това съвсем точно попада в предния пост на Русалка. ТихУ, тихУ да не разрушим имиджа. Дори с цената на още жертви.

Росита, щото се правиш на неразбрала. По адрес на Мими се изляха тонове пумия, вкл. и забележки как не е разбрала, че си пуска детето на купон с водка, пък после прехвърляла вината на АК. И, че сама си била виновна, щото не следяла и познавала добре детето си. Но пък иначе АК не са длъжни да уведомят, дори и на добра воля. Просто ей така, "заспали" родители като Мими да отворят очи и да наблюдават по-внимателно. Як двоен стандарт.

И да ви кажа, аз подобно нещо не го очаквам от ДУ. Но нали все пак АК е частно. Плащаш там 12К, има правилник, договори подписваш. Та има претенции таралежови да е по-най-хай. Очаквам реакцията да е по-различна от тази в ДУ. Поне в сегашното ни училище не замазват четиримесечно проблемите. Wink

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 18:03 от Анонимен

# 357
  • София
Блис, как за момент не ти хрумна, че е имало съзнателно и целенасовено изчакване да навърши 18 г. възраст дилърът, за да носи реална наказателна отговорност? Иначе щеше само да бъде изключен, и след това да продължи да "работи" в друго училище. И че МВР е работило да бъде хванат с доказателства. Ехххх...

# 358
Блис, как за момент не ти хрумна, че е имало съзнателно и целенасовено изчакване да навърши 18 г. възраст дилърът, за да носи реална наказателна отговорност? Иначе щеше само да бъде изключен, и след това да продължи да работи в друго училище. И че се е работило да бъде хванат с доказателства. Ехххх...

Хахахахахахахаха

Ох, наистина сте смешни в тези си опити. Боже опази, да не сте на мястото на Мими.
Не знам дали някога ще осъзнаеш каква нелепица от крими романите написа. МВР работило. Хахахахаха. Да ти обяснявам ли как се правят, че не ги виждат, че продават под носа им. Напълно пълнолетни и носещи отговорност. Синът на близки приятели се обеси заради такива дето си трайкаха и мълчаха. 16 годишно момче си отиде, заради това да не се всява паника. Пфу!

Човешкият живот струва повече от имиджа на АК или нервите на паникьосана родителка.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 19:03 от Анонимен

# 359
  • София
Крими романите имат едно много полезно въздействие: търсенето на причинно-следствени връзки.

Общи условия

Активация на акаунт