Отговори
# 375
Нотарис, говориш с лекота за наркотиците, все едно става дума за разпространение на нездравословна пакетирана храна и леко затлъстяване Flushed. Естествено, че родителите от Колежа трябва да са наясно, че на територията на училището е имало “дилърче”. Що за логика да не се уведомяват?
Аш,
Уведомени са. Когато е установено със сигурност, че на територията на колежа действително има такъв.
Не сте виждали лов на вещици по непроверени слухове и затова реагирате първосигнално. Спрете се и се замислете сериозно. Какво ще стане, ако някой наркоман утре набеди детето ви за дилър? Ей така, от злоба, че няма неговите проблеми?
И училището разпространи слуха, без да го провери?

# 376
Та, виновно е, когато реакцията при колабирало дете е бавна. И майката е уведомена часове след случката. Това като реакция може да се очаква от държавно, но не и частно.

Не очаквах от теб свободни съчинения, Блис. В постовете си, mimi_block се оплаква, че е настояла за детето и да се повика линейка, вместо да бъде закарано в частния медицински център, който е едва ли не на входа на колежа. Което означава, че на майката е съобщено в рамките на минути. В противен случай, детето щеше да бъде закарано в медицинския център. Никъде не е писала, че и е казано след часове.
ПС Който е чакал с часове линейка, за да го мотаят по спешните центрове на различни болници, докато някоя реши да го приеме (това, ако не умре на входа), лесно ще разбере мотивите на лекаря в колежа да предложи медицинския център. Но отново - съобщено е в рамките на минути.
Дали?
https://bg-mam.ma/p/1017783/36285775

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 21:10 от Анонимен

# 377
  • София
Ежко, нямах предвид, че родителите в конкретната ситуация не са били уведомени. Реагирах на препоръката на Нотарис, че не трябвало едва ли не за всяко дилърче да се хаби ресурс да се уведомяват родителите. По принцип ...

# 378
Благодаря Дидева. Не бях на линия.
Ежко, абсолютно никога не хвърлям обвинения ей така. Още повече, когато форумът пази хистори.
Засрами се най-после!

Само ще оставя едно цитатче на майката, да си го гледкате:

"Според мен в колежа има позиция с продажба и ползване на психо-активни вещества и според мен настоящото ръководство не прави достатъчно да информира родителите и така да спаси деца, които са под риск."

# 379
  • София
Дидева, как бре, майката лъже за тези 4 часа,  синчето изпечен лъжец иначе  на кого да се метне? Щом Ежко казва до минути, как предлагаш да вярваме на майката?  

# 380
  • в страната на чудесата
Ами няма какво да си говорим - продава се дрога, четири месеца по-късно "уволняват" един 18-годишен, за да е пълнолетен. При инцидент се обаждат часове по-късно, досущ като починалото момиченце от едно ДУ, хубаво, че не е имало последствия. И какво, няма дрога в АК? Блис, благодаря за този цитат!!

И да, пак да кажа, медийното отразяване е в полза на колежа. И аз не съм ПР експерт, но не намерих коментар, който да е обективен. Като че Ежко е написал прес съобщението, което е публикувано после от 3-те намерени медии. Благодаря все пак за линковете.

Хайде да спрем с този колеж. Чуждо училище, с чуждо финансиране в България. Не виждам разлика по същество с училище Дружба. Е, сигурно турците нямат 3Д-принтер, та техните ученици са принудени да рисуват ДНК в 2Д за часа по биология, пардон по сайънс.

Ще се върна в темата за ЧУ, дано Ежко си остане тук...

# 381
Дидева, как бре, майката лъже за тези 4 часа,  синчето изпечен лъжец иначе  на кого да се метне? Щом Ежко казва до минути, как предлагаш да вярваме на майката?  
Не съм коментирала случилото се. Просто дадох линк към мнение, което опровергава едно от твърденията на Ежко.
Но пък веднага получих лично съобщение от потребителка, което с радост бих споделила тук, ако правилата на форума не го забраняваха.

# 382

Благодаря, Дидева. Пропуснал съм този пост. Може би защото е писан доста след случката и не в темата за колежа.
Извинения към Блис.

След което имам да добавя,че в поста има тенденциозни неточности. Например не "заспива на чина", а отива сам при медицинската сестра към 13:30.
Другите няма да ги коментирам в духа на съчувствието, с което и другите родители от колежа не желаят да коментират известните им факти по случая, ако не са публикувани от Мими във форума.

Лейка, откъде тази злоба към колежа?
Да накараш родната полиция да свърши работа от такъв сорт само за 4 месеца е подвиг, както знае всеки допирал до полицията.

# 383
Ежко, твой е поста точно след нейния. Да не говорим, че последния абзац в твоя пост съвсем не дава впечатления, че си пропуснал поста преди твоя на Мими.

# 384
  • в страната на чудесата
Нямам злоба Ежко, даже харесвам някои неща и хора - деца и учители, които познавам лично.
А за коментара към полицията ще се въздържа, както за Токуда и прочие.
Чуждопоклонничеството винаги ме дразни.
Лека нощ, Ежко. Пожелавам си това да е последен разговор Simple Smile не исках да оставаш с повърхностни впечатления, доколкото това не е в разрез със слугинажа.

# 385
Аха, яко. Да им учим в училището не може, да им учим в университетите и да им работим за без пари може.

# 386
Направо ще припадна.
Случка която се коментира 10 страници. От хора нито познаващи детето и семейството нито с деца учещи в съответното училище.
Лично мен от наркотиците ме е най-страх в този живот. За съжаление са навсякъде около нас. И най-отговорно в това възпитание е семейството.

Как е постъпил колежа няма да коментирам. Постъпи ли са така както са решили.
Със сигурност нито едно училище няма да бие камбаната за такава случка. Подозирам че в много елитни училища са се случвали. Но никой от нас не е разбрал. Срама на училището и семейството не им позволил да го изнесат. Евала на майката която е споделила във форума. Повечето няма да имат смелост. Тук поме е платено и човек има основание да търси отговорност.

/ приятелка преди година си прибра детето от токсикологията в Пирогов. Свестно дете, будно,  умно от СМГ./

Важно е освен на дадем на децата си корени и крила...да ги опазим!

# 387
  • София
А защо да не се коментира 10 страници? Ако за някой не е полезна, за други може да е. Сто пъти тука се повтори, че най-голямата отговорност е на семейството. Как точно семейството да се информира, ако не И от разни такива канали. Аз телевизия не гледам; по радиото, което слушам в колата, за такива неща не се говори. Нямам големи деца, не съм се сблъсквала с проблема, а от мен се очаква да ги възпитам да са нащрек, защото това явно е най-ефективната мярка. Много си беше на място дискусията, дори трябваше да се изнесе извън темата за АК. На мен специално не ми е променила мнението за Колежа - направили са, каквото са сметнали за най-малкото зло в случая. Разглеждам случая с наркотиците като общовалиден проблем за възрастовата група в страната ми. Вчера ММ ми вика, че не било характерно само за Б-я - имало го навсякъде. Ами трябва да знаят родителите.

# 388
Аш, защото коментара се измества към действията на Колежа. А както ти каза - направили са каквото са сметнали за добре.

За съжаление и аз се информирам от родители с големи деца.
Тук нито държавата, нито образованието, нито училището биха могли да ни помогнат.
И да - има ги наркотиците навсякъде. И у нас и в чужбина. И май никой не се бори с тях масово.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 07:30 от Hope for Two

# 389
Всъщност изобщо не се измести. Просто изяснихме, че действията на колежа са също толкова незадоволителн колкото и тези на всяко едно редово ДУ. Защото претенциите бяха точно обратните. И честно казано, ако плащам едни 12-13К и ми е внушено, че детето учи в по-най-хай ще изисквам реакция различна от тази на редово ДУ. Отделно, че не смятам за нормално разсъждението "колежа направил каквото сметнал за добре". Добре за какво, за кого? За сигурността на децата на територията на училището и ограничаване риска от следващи случаи, или грижа за репутацията!?!?!
Толкоз от мен по тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт