Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 504
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Аз не съм чистила много играчки. Имах препарат на Нук и пръсках д него. Иначе почти всеки месец играчките, които може да " къпани" с вода и препарат за съдове. Накисвам ги за една вечер и на другия ден ги мия и постилам да съхнат на кърпа

# 196
  • Варна
Е, хайде сега, през пръсти, оцеля, нали? Simple Smile Шегувам се, ние бяхме след ремонт и всичко ми миришеше, голямо търкане, проветряване и чистене падна, гнездях много(нали така се казва, когато при очакване в последните месеци започнеш да чистиш и подреждаш). Аз имам приятелки, които за добро утро чистят целия апартамент, при мъка търкат килима, кой както го чувства. Simple Smile
Благодаря за идеите, довечера ще имам време и ще опитам, ще пиша за помощ, ако не успея, дано е полезен, поне за насоки.

# 197
  • London
Моята стара активна гимнастика, а и новата са все с плюшени играчки. За пръв път чувам, че има с изцяло гумени.

# 198
  • Beyond the stars
Аз съм взела и от двата вида. И "ромпър" и ританки с жилетка Simple Smile ще видим...

Момичета нещо се притесних за изписването. Гледам другата седмица ще е хладно (макс 12-13 градуса) и сега се чудя: комплектът е следния - боди с къс ръкав, "ромпър", шапка, ръкавички и одеало (което смея да твърдя не е много дебело)... Дали е достатъчно за изписване на бебе? Или да кажа на ММ да носи боди с дълъг ръкав за под ромпъра?

Ние на същата температура горе долу го изписахме септември с тънко одеалце на Икеа и изброените от теб дрешки. В колата беше топло, а преходът му навън тъй или иначе е 5-10мин.

За протокола, че явно има загубени в превода. Ромпъри по родните ширини казват на sleepsuits - цяло нещо с копчета ило цип.
Гумени със звук имаме подарък прословутото жирафче Софи Grinning Радва му се между другото.

# 199
Да, аз показах какво е ромпър.
Беше много удобно докато не почна да се изправя

# 200
Момичета попитах ,но никой не ми отговори. Имам люлка на Fisher Price Rainforest. Ето тази:
https://m.youtube.com/watch?v=wLFu5avnlYE
Препоръчва се до около 6 месеца. Но има чипка в дупето. Как да го слагам с тази чупка? Няма ли да му се натоварва гръбнака. Гледам ,че май всички люлки са така. Не са в пълно легнало положение. А е на 3 месеца.

# 201
  • Beyond the stars
Те и кошчетата за кола са така.
Стига да не е цял ден вътре, няма никакъв проблем.

# 202
  • Варна
Много търсих, когато избирах, но май почти всички шезлонги са така. Аз слагах в чупката една малка възглавничка, ставаше почти равно, момичето, от което го купих, е слагало хавлийка. И без това те не искат да стоят масово дълго време там, няма проблем така.
Редактирам си поста, за да не е пореден. Давам линк към списъка, който написах за моята приятелка, без претенции за изчерпателност, споделям личен опит.
https://drive.google.com/open?id=1pUOyNGsLiOXHb0kVdnY2ZUdgJem2dQWl

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 23:13 от Priqtelka

# 203
  • Плевен/Пловдив
Здравейте,
Споделете мнения за капките за колики. Препоръки как се справяте с коликите? Знам, че за всяко бебче е относително, но все пак. Като гледам и цените им!

# 204
Ние почнахме с Cilief, който не свърши никаква работа, докато ни донесат Lefax от Германия. Той веднага помогна и облекчи коликите. След това ми донесоха едно от Швейцария - Flatulex, от което съм страшно доволна. Слагахме и възгласничка против колики - има ефект, но много краткотраен.

# 205
  • София
Аз давах Лефакс, поръчвах го от бг фитнес (или нещо такова беше сайтът), в комбинация с пробиотик. Синът ми почти не е имал колики.

# 206
  • Beyond the stars
Lefax, поръчан от Бг сайт, внос от Германия. + Коликинд.
Ма ние се разминахме с тоз период доста леко, пу пу. Grinning

# 207
  • Варна
Отново посочвам линка към списъка, че вчера го вмъкнах в публикуван пост с редакция и така май не излезе индикация за съобщението.
Редактирам си поста, за да не е пореден. Давам линк към списъка, който написах за моята приятелка, без претенции за изчерпателност, споделям личен опит.
https://drive.google.com/open?id=1pUOyNGsLiOXHb0kVdnY2ZUdgJem2dQWl
Капките обикновено педиатрите ги препоръчват, вече са толкова много видове, ние давахме Colief и Lefax(педиатърката препоръча Еспумизан, но ни бяха подарили Лефакс, каза че били с еднаква съставка, просто на различни фирми). Lefax го давахме само в часовете на силните колики, които естествено бяха в ранните сутрешни часове, след 4 часа. Simple Smile Облекчаваха със сигурност, но не отшумяваха. Колики имаше почти още от болницата, в средата на втори месец отшумяха, като след първи месец станаха много силни, спеше по корем само върху нас, така се успокояваше. Водихме го 2 пъти на Боуен, 10 дни след това напълно отшумяха, не знам съвпадение ли беше. Първите два-три месеца не знаех ден ли е, нощ ли е, само смяната на сезоните забелязах малко след това. Simple Smile

# 208
Мерси за списъка.Има неща,които не бих се сетила,докато не ми потрябват.Следя ви с интерес и темата ми е много полезна и се надявам и за напред да е така и да мога да споделя и аз моя опит скоро.За сега не сме взимали почти нищо,направо сме си неподготвени.
Имаме легълце за бебчо матрак и нещата нужни за леглото.Докато съм в болницата моя ще вземе дрешки и количка,та тези неща ми изглеждат най-спешни за първо време,другите ще ги взимаме като се приберем от болницата.Та ще ми е полезно,ако някой сподели и какви неща са били нужни да се вземат преди това,че за някои неща не съм и чувала...

# 209
  • Canada
Столче за кола ще ви трябва.

Общи условия

Активация на акаунт