Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 561
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, използвали ли сте някакви термоси и какви (визирам случаите, в които бебко е на кърма, но сме на разходка, а кърмата е изцедена преди това)?
Ако имаш желание да кърмиш по-добре си купи един шал и си кърми когато и където ти е кеф. Аз така процедирах. Иначе ако държиш да цедиш си вземи термо бокс/чанта.

# 241
  • Германия
Аз съм повивала няколко пъти съвсем в началото, успокояваше се като че ли. Правех го нощем, за да спи по-спокойно или изобщо да заспи. Най-много да е било първия месец, след това не е имало нужда. Swaddle blanket не съм купувала, използвала съм наличните пелени

# 242
Кърменето навън хич не е страшно. Преди ми беше много странно като видя някоя жена да кърми на обществено място и ако някой ми беше казал, че и аз ще кърмя така нямаше да му повярвам. Обаче още на първата ни разходка малката ревна и срам не срам седнах на първата пейка и заголих цица 😁
Сега вече не ми пука. Днес за пръв път излязохме с ергономична раница и се родих. Ходиш си и си кърмиш и никой не разбира какво се случва. Отплеснах се от темата, но идеята ми е да не се затормозявате с термуси и шишета .

# 243
  • Перник
И с губене на време в цедене...

# 244
Да попитам от кой английски сайтовете е найизгодно да  се поръча млякл и памперси мамиа

# 245
Аз нося изцедената кърма в термочанта на Авент. Подарък ми е и е доста удобна, но цената й ми се струва висока.

Аз повивам малката, което е силно казано, с едно памучно одеялце, смисъл гледам да и хвана ръчичките, а крачетата са свободни, защото много ги мята и се стряска и се буди. Като са й хванати заспива и спи спокойно. Майка ми ми го показа и направо се родих. Иначе да се стягат крачетата вече се отрича и ортопеда каза с никакъв случай да не се прави. В този ред на мисли, не ви трябват специални пелени за повиване.

# 246
  • London
Аз с цеденето хич не се разбрах първия път, голяма болка е това чудо с тия помпи. Брррррр….. Сега в краен случай, ако толкова не е удобно мястото за кърмене където ще се ходи по-скоро бих взела едно шише с АМ инцидентно и това е. Категорично не бих се пробвала пак с машинарии на гърдите си.

# 247
  • Перник
Лично за мен няма шанс да не намеря начин да си накърмя детето навън и да давам изкуствена храна при наличието на кърма. Просто това ми е приоритет номер едно. Инцидентно съм се цедила и са давали от шише, когато се е налагало да ме няма за малко. АМ дори и в болницата отказах да дам на бебо! Но това си е лично моето виждане.

# 248
  • London
Всеки си знае, аз не съм маниак на тема кърмене. Самата аз не съм кърмена, жива и здрава съм, малко е вталяване пак цялата работа. Да не говорим, че големия ми син превърна сукането в друго занимание с времето.....сега дори на 5 ми щипе гърдите и ги смята за играчки, да пибиткал пупе, копчета кейкове били. Ако не ги беше виждал сега нямаше да се крия като дявол от тамян като се преобличам, а той да дебне хищно..... Та този път до 6 месеца и край с гърдите, още един цицоман не ми трябва у дома хах.

# 249
  • София, България
Мда, или сте като мен, където детето вече 5ти ден не може да засуче и тогава искате не искате, за негово здраве най-малкото, давате АМ. Simple Smile

И по този повод когато съм правите АМ в шише, после само измивате шишето или го стерилизирате отново след всяко хранене?

# 250
  • Г. О.
На мен в болницата ми казаха, че се стерилизира веднъж на 24 часа. През другото време се мие на мивката с гореща вода.

# 251
  • Canada
Мда, или сте като мен, където детето вече 5ти ден не може да засуче и тогава искате не искате, за негово здраве най-малкото, давате АМ. Simple Smile

И по този повод когато съм правите АМ в шише, после само измивате шишето или го стерилизирате отново след всяко хранене?

Измива се и се стерилизира след всяко хранене.

# 252
Според моят педиатър смисълът на стерилизирането е, за да се убият балтерии ако евентуално са останали след недобро измиване. Аз за началото си имах толкова шишета, колкото са и храненията и ги стерилизирах на пара веднъж на ден. И с двете ми дъщери обаче при започване на захранването спрях да стерилизирам.

# 253
  • Beyond the stars

След всяко хранене стерилизирах.
Спрях да стерилизирам малко преди да започна да захранвам.

П. С. Консултантите по кърмене могат да са много полезни Blush

# 254
Като детето не може да засуче и не суче, а само се лигави нищо не може да помогне. Това с консултанта го пробвах и аз и не помогна.

И аз съм чувала, че веднъж на 24 се стерилизира. Майка ми така е правила, тя ми го каза, както и в родилното. Аз винаги й давам в стерилизирани шишета. До колкото знам се стерилизира до 6 месец.

Между другото смятам, че в болниците не стерилизират на всяко хранене, но това си е мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт