Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 490
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Западна ще да е.

# 151
То бебето си показва ще или не ще се вози кротко в количката.Аз бях купила предварително, а после в слинг го носех, много ревеше и не можеше да спи на разходка.Сега като е по-голям /10м/ седи мирно 20-30мин, после вадя раницата и продължаваме. Това е положението, аз се съобразявам с комфорта на детето.

# 152
Какво има Sunny555 да каже по въпроса с правописа? На мен не ми пречи,че издребняваш,но се аргументирай или и това ти е много сложно?

# 153
Какво има Sunny555 да каже по въпроса с правописа? На мен не ми пречи,че издребняваш,но се аргументирай или и това ти е много сложно?

Не, ама явно на теб ти е сложно да пишеш грамотно. Така например се пише "стЕрилизатор", не "стИрилизатор" и не съществува дума "впредвид", а "предвид". Давам примерите не защото искам да влизам в пререкания, а защото ме питаш за аргумент.

# 154
Първото ми дете ревеше много. Ни в шезлонг стоеше, ни на активна гимнастика, ни в количка. Изгледах го на ръце докато проходи. Единствено паякът беше супер полезна покупка. Пролетно бебе- все в ръцете ми и бутах количката. На годинката вървеше. Продадох количката и купих лятна количка /да не ми пречи/с идея да ходим по разходки и ако се измори да има къде да почине/поспи. Ами за 3 месеца едва 2 пъти спа в нея. През другото време си върви и си буташе с мен. Така че категорично не му трябваше количка.
Надявам се сега с второто да си ползвам количката, но не като аксесоар 🤣

# 155
  • Beyond the stars
За първи път чувам за бебе,на което не му трябва количка.Имайки впредвид,че количките се ползват до едно 2-3г възраст,как я карате..все на гърба ли?И как се носи едно 2г дете в раничка?
И не ми обяснявайте сега,че детето като проходи,си върви ей така,до кафенцето,до магазинчето,до парка.Вървят малко и се измарят.
И никой не визира,поне аз,затрупването с дрешки,особено малки размери,нито стирилизатор/люлки,които не са приоритет в едно отглеждане.
Обаче базови неща като количка,шишета,играчки..за мен хората правят икономии и са стисняри,дори за собстените си деца.Респект ли?!Друг път.
Играчките всъщност са от изключително значение,защото така се развива мозъка.

Ми тесен е светът около вас. Аз лично познавам 3 броя в последните години, които единственото транспортно средство, което ползваха е евентуално триколка с родителски контрол бая късно. И да, майките си ги носеха.

Спрете бе, хора. Не само вашата истина е единствена.
Моето дете се вози в количка, спи в креватче, седеше в шезлонг.. Пу, пу.. Ма съм далеч от идеята, че няма друг вариант.
За протокола - има раници, които са по-скъпи от някои колички, та не знам кои са стисняри или каквато беше модерната дума. Grinning

# 156
  • Canada
Eee, количката, та количката... Спрете се малко де, супер мами такива! Момичето е неопитно сигурно, не знае какво трябва и не трябва още.

# 157
Не мога да повярвам на какво съм свидетел.
Тук сме майки и жени, които вместо да разменяме опит и змания, вместо да се подкрепяме и да сме си полезни, се заяждат.
Толкова в грозно..
Всяка майка има право да гледа детето си според нейните виждания и разбирания.
Според вас възможно ли е всяка от нас да гледа детето си като по калъп?

# 158
  • Ловеч
И на мен доводите за количката ми бяха МНОГО интересни.Как ще стоиш в ресторанта,как ще отидеш до обществената тоалетна и къде ще смениш памперса???!!!! Ами имам количка и не мога да си позволя нито едно от изброените неща защото моят син не стои и една минута вътре без да се дере от рев...Та в крайна сметка детето ти показва от какво има нужда.Да не говорим,че люлка,шезлонг и активна гимнастика събират само прах в нас.....

# 159
Моята количка стои в багажника на колата от 6 месеца.., вървим ако се измори си я нося на ръце , и раница нямам.. Преди я носех и количката бутах , защото не искаше да стои в нея ..

# 160
Според мен количката си е задължителна покупка. А пък дали ще му харесва или не да стои ,То трябва да се пробва за да се разбере. Ако някой го притеснява това ,че парите могат да отидат на вятъра може да си купи втора употреба и ако не я използва да си я продаде на същата цена. Simple Smile
А иначе при раницата лошото е ,че сигурно не могат да спят навън...
Иначе аз си бях купила един слинг от Олx за 10 лв да имам за всеки случай. Но родих секцио, не вдигах дълго втеме детето и не ми се струва все още уместно да го нося постоянно. Та така и не съм го използвала все още. Но пък не съжалявам защото го взех евтино. 😂
Аз предпочитам повечето неща за бебето да ги купувам втора употреба( които е удачно). Количката ми е нова, кошарата за спане е използвана ,но като нова—50лв я взех на Лорели. Шезлонга го взех използван-30лв. Активната гимнастика е на Tiny Love Gymini Monkey Island- пак втора употреба за 30лв. А нова е 140лв.  Изпрах я и дезинфекцирах всичко. Сега мисля да купя обиколници- но нови. Ваната ни е подарък. Купих си нова помпа на Авент ръчна- преди да родя. Купих и да имам за всеки случай още 1 голямо шише Ново. И добре ,че си бях взела защото от втория ден вкъщи ми се наложи да го използвам. Стерилизатор и нагревател за шишета си купих втора употреба. И те ми влезнаха в употреба. Удобно ми е да имам и повече кърпи за къпане.
Чаршафи и протектори за легло си купих предварително. После ми подариха допълнително и сега имам доста чаршафи. Чувалчета за спане мислех да купя нови, но исках да са на Grobag. Те са скъпички ,а ми излезнаха на оферта за втора употреба и си взех няколко. Много са ми удобни. Одеяло използвам само за количката.
Пелените също са ми много удобни- имам много от тях. Намирам им за всичко употреба. 
Дрешките повечето са му от едни братовчеди- но пък имахме няколко чанти. И за мен лично са много нужни повече дрешки. Въпреки ,че имам сушилня. Купихме в началото за 100-тина лева комплект за изписване + дрешки и това беше.  Но, ако трябваше да купувам аз още 1/2 чанти с  дрешки нямаше да ми се дават толкова пари за дрехи които някои дори така и не използвах понеже бързо ги израстна ,а ги бях приготвила като уж”по голям размер” 😂.
А относно допълнителните екстри като активна гимнастика, шезлонги, люлки аз съм За. Но мисля ,че не е нужно да се купуват от начало. Аз купувам нещата постепенно. Детето си показва кое може да му е интересно или впоследствие разбирам ,че на мен би ми било полезно нещо. Например шезлонга го купих с цел да не вися постоянно до бебето, понеже само като отида в другата стая да свърша някаква работа и му става скучно и се разплаква. 😀
А и когато се роди детето с времето някой може да иска да ти направи подарък и да ти купи шезлонги, люлки или други щуротии.
А за играчките някой беше писал ,че не е хубаво да имат много, понеже ограничават въображението?!
А аз мисля точно обратното.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 23:54 от Morska.Sirena89

# 161
Знам ,че ходя по тънък лед, но и аз мисля, че играчките развиват въображението.
Поне това наблюдавам у дома.
Отделно, моят син се заигравс много. От съвсем малък го оставяй поне час да е сам. Т.е аз съм до него, но не го закачам, наблюдавам го само какво прави- кеф му дрънкалки, кеф му песни, кеф му да спи. Каквото иска. Не му говоря, само наблюдавам. Сега, откакто има своя стая си разпилява или вади играчки, които иска и си играе с тях и не ме закача. Естествено, че има и игри които правим заедно. Но той обича и иска да е сам за поне 30-40 Мин.

# 162
Да, аз написах това за играчките. Но то не е мое мнение, а мнение на психолози. На мен ми се струва доста логично и не го подлагам на съмнение. Темата е малко обширна и мисля, че не е за тук. Ако потърсиш информация ще намериш. Ще опитам да обобщя с няколко думи: когато едно дете е затрупано с играчки, то не задържа интереса си за дълго. Когато обаче му се дадат само няколко, то започва да изследва всичко, което може да прави с тях. Не случайно се препоръчва редуване на играчките (прибираш и след няколко седмици отново предлагаш), тъй като повечето деца в днешно време са затрупани с играчки. Освен това между играчки и играчки има огромна разлика. Някои са образователни и стимулират въображението, а други са натоварващи пеещи, дрънкащи и безполезни предмети. И най-важното - за детето е важна играта и по-малко самите играчки. Например да седнеш да редиш с него конструктор/пъзел или някаква въображаема игра на доктор/учител/продавач и т.н. е по-полезно отколкото да го затрупаш с купища предмети.  

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 00:55 от Anastasiya_S

# 163
Казах аз, че е кофти темата ама ще се обадя пак..
Значи, при нас, той сам иска да реди конструктор.
Аз редовно му въртя играчките. Имам половин гардероб играчки, които чакат да бъдат извадени и сега набелязвам кои е време да прибера.
Моето дете обича пеещи играчки. Той обича всичко, което издава звуци. Понякога пуска по3-4 играчки наведнъж да пеят. И дайре има и други музикални инструменти. Играчки тип сортери са му интересни от преди да навърши годинка. Сега е на етап низане на връв. И а и домашно направени играчки например- направихме му дъска с различни гърлс и капачки на шишета. Много му е интересно.

# 164
  • Варна
Както знаем разликата между отровата и лекарството е в дозата, така че човек да бъде сравнително умерен е най-добре. Simple Smile Относно играчките в книгите пише, че са полезни, понеже стимулират развиването на сетивата. Същевременно, когато са твърде много разсейват детето и му пречат да развива въобръжението си, тъй като скуката насочва към творчество, така да се каже. Но най-хубавото е, че всеки един родител има пълната свобода да решава кое е най-добре за детето му. Така че ние ще споделяме опита си, пък всеки си решава. Естествено е да сме различни и да имаме свои възгледи, няма нужда да се нападаме. За съжаление в темите за децата наблюдавам често доста лош тон, който ме отказва често да пиша.
Та ще споделя как стоят нещата при нас с количката и раницата. За количката, нямах идея дали ще се хареса на наследника, за щастие я одобри и основно спи в нея през по-голямата част от разходките. Обичам да съм доста навън, колкото издържа, понеже съм сама често и например посещението на тоалетна си е невъзможно за мен, понеже няма как да го оставя сам в количката и да не го виждам. На наша близка детето иска само на ръце, спи само върху тях, тя много се тревожеше дали ще стои в количката, но си спи в нея, няма проблем. С количката е защитен от дъжд, вятър, слънце, всичко, дъждобранът винаги е с мен, преживявала съм ужасно пороен дъжд, дъждът беше буквално като стена, която се удряше в мен, улиците станаха като реки за минути, колите аварираха на пътя, аз бях мокра до кости, детето беше напълно сухо! Иначе не го ползвам срещу вятър, не е бил чак толкова силен, количката ми доста добре изолира детето от вятъра, ако не е твърде силен. Аз обичам да го калявам, не слагам дъждобран без да е извънредно лошо времето. Иначе обичам да се разхождам при лек дъжд, детето спи с дъждобрана, супер е. Имаме и раница, която ползваме при разходки до трудно достъпни за количка места и разходки из природата, носих си я с мен и през периода, когато започна да открива света преди 6 месец и не искаше вече да лежи, въпреки че кошът за новородено ми можеше да се повдига до 45 градуса и си виждаше. Заплачеше ли, вадя раницата и го нося, на ръце не се издържа много, понякога съм била на 7-8 км пеша от вкъщи. В раницата съм забелязала, че ако седнем, не е удобно много за нас. Той си спи в нея, при разходка е супер, но ако сме седнали и той спи, не ни е много комфортно. Иначе съм кърмила, докато го нося, никой не може да предположи, вървим си, без да трябва да търся някъде да седна. Ходили сме на пикник, докато е бил много малък, той си спи в количката с комарник, на него му е комфортно, на нас също, когато се събуди, го слагаме в раницата и той е доволен. Сега, когато се покаже слънце, той спи в количката, аз съм на припек на някоя пейка, чета и животът е прекрасен(като новороден се събуждаше, ако спра някъде, трябваше постоянно да се движа). Simple Smile Така че всяко нещо си има плюс и минус, всеки си решава според начина на живот кое е най-удобно за него.
Тези дни станах свидетел на грозни случки като баща да удари момиченцето си на около 2 годинки, защото видя как моят син рови в пръстта, пожела и тя, за което беше ударена с думите:"Майка ти те би преди малко, май и сега ще ядеш бой от мен". Дядо да разтърсва внучето си с грозни думи и детенцето да си покрие личицето с ръчички и така да върви, направо душата ми се свива. Баба да крещи истерично на малко сладко момиченце, че си е напрашило обувките. Това за мен е по-страшното. Децата трябва да растат обичани и свободни да опознават света. Обичам да се прибирам с мръсно и щастливо дете. Но това е моето виждане. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт