Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 030
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Намерих, благодаря 🙂

# 691
Да се похвалиш тук с новото столче 😊

# 692
  • Германия
Лимонче, и от мен едно твърдо НЕ за столче от изкуствена кожа, че дори и от естествена. Децата се потят ужасно дори и в другите столчета, та какво остава за кожата.

Нашето е на MaxiCosi и се пера без проблем, съхне бързо. Вземи си десен, който носи на мръсотия. Но като цяло от какво ще се изцапа столчето толкова - дъщеря ми пие вода или яде нещо ронливо, няма с какво да омаже плата до такава степен, че да го пера непрекъснато

Аз ето по това видео се водих за да сваля и поставя отново плата - https://youtu.be/FATAbuBCWbI

# 693
Да, съгласна съм. Просто не знаех, че има столчета със свалящ се плат, а за мен е много важно да мога да изпера всичко около бебето. Малко съм откачена на тема хигиена, да не кажа много.Твоя модел столче този от клипа ли е?

# 694
  • Германия
Да, но в друг цвят. Ползваме го откакто стана на 6-7 месеца, преди това бяхме с MaxiCosi Pebble Plus

# 695
Хареса ми, сега съм раздвоена, че и на cybex си харесах няколко модела .

# 696
  • Варна
На повечето столчета се перат калъфите, за Cybex съм чувала много хубави отзиви, само да обърна внимание, че при някои модели в някакъв момент или по принцип не са с колани, а щит или както се казва, което мен лично ме отказа. Просто проучете този въпрос, защото аз от форума прочетох, не бях обърнала внимание като оглеждам.

# 697
  • Германия
Ще ти кажа аз защо взех MaxiCosi. Тук в Германия името е станало като нарицателно за детско столче, както с памперс/пелена. Та все ги бях чувала много преди да имам дете. Като търсихме кошче се бях засилила да взимам Cybex Aton нещо си, които не че са лоши, но са по-тежки от Pebble Plus и продавачката ме отказа от тях най-вече по тази причина. А количката но също е MaxiCosi та взехме коша заедно с нея. И след това към не взехме и Isofix основата, която пък може да се ползва единствено и само с Pebble Plus и после с 2WayPearl. Така че малко те обвързва, а пък 2WayPearl не може да се инсталира в колата без базата 😅. Но аз го бях харесала вече и като вид и като оценка от краш тестовете, та в никакъв случай не съжалявам.

# 698
Лимонче, колко още да си откаче за чистотата - 3-4 месеца докато почне да ближе пода, а после по парковете и площадките?!
Я го давай по - ведро.

# 699
Като стана дума за чистота, кажете доколко е разумно човек да се старае с чистенето? Ние сме с новородено и куче. Колкото и да се чисти, косми има. Кучето мием след разходка, ваксини и обезпаразитяване е ясно. Стерилизираме шишетата. Мием си ръцете преди да пипаме бебето. Все още не мога да намеря баланса и се страхувам да не пропусна нещо важно, което да ни създаде проблеми.

# 700
Верче, знам, че е така, но какво да направя като от вътре ме кара 😁
При мен нещата с хигиената отдавна излязоха извън контрол. Голямата щерка ме пощади от към бутане на разни работи в устата и близане на пода, но като гледам малкото как си навира всичко в устата, ще ми бъде весело. Най вероятно в някакъв момент ще ми мине.

# 701
  • Canada
Като стана дума за чистота, кажете доколко е разумно човек да се старае с чистенето? Ние сме с новородено и куче. Колкото и да се чисти, косми има. Кучето мием след разходка, ваксини и обезпаразитяване е ясно. Стерилизираме шишетата. Мием си ръцете преди да пипаме бебето. Все още не мога да намеря баланса и се страхувам да не пропусна нещо важно, което да ни създаде проблеми.

Сменяйте и дрехите ако сте играли с кучето преди това. Ние имаме котка и не й даваме да се качва по дивани легла и т.н. Като почнат да щъкат насам-натам бебетата ще е по-интересно. Simple Smile

# 702
Mомичета, тормозя се с избора на обиколник за дървено легло.
Не искам някакви дебели като възглавници. Не искам и такива дето вървят в комплекс с чаршафи и завивка, защото като сменя чаршафите обиколникът ще остане с друг десен и става много шарено. Успях да намеря едни тънички сиви (на звездички, които ще преглътна) с връзки от Хиполенд, но размерът е 145 см, а моите размери са 130 на 70 на матрака... Не знам какво да купя Sad

# 703
Относно хигиената мисля, че е нужен разумен баланс. Ясно е, че не бива да оставяме да си пъхат нашите обувки в устата (макар, че сигурно и такива случай, че и по-зле има), но пък и не бива да се прекалява. Има страни където въобще нямат възможност да поддържат кой знае каква хигиена и децата са здрави. Да, това е крайност, но пък за мен златната среда е да се чисти както обикновено преди бебето, по-честп миене на ръце и разбира се добро пране на дрехи + гладене/сушилня в първите месеци. Домашните любимци също трябва да са обезпаразитени и с чисти лапи, но до там. Четох интересна статия на френски педиатър, който твърдеше, че стерилизаторът е излишен, защото освен ако не живеем в контейнер за отпадъци, в нашите домове няма чак такива бактерии и микроби, които да навредят на детето, било то и новородено. А и мисля, че е полезно за него все пак да не живее в стерилна среда, а да придобие някакъв имунитет. Simple Smile

# 704
Може би е много глупав въпрос, но... Аз като една 20годишна бъдеща мама не съм гладила нищо в живота си. Сушилня нямаме. Каква е целта на гладенето? Убива бактериите или..?
Също така ако е задължително това гладене, ще ми дадете ли някакъв съвет как да изгладя бебешките дрешки без да станат фламбе Joy

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт