Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 56

• 46 571
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Така и така като поръчвах, добавих един околоочен крем. Има ли някаква информация за продукти от тази марка? Нищо не съм чувала за тях. Примами ме с "изключителната" си съставка - високоефективен пробиотик. И продава ли се тази марка, за тези които и ако въобще има запознати с нея, по дрогериите?
Коя марка?
Ох... Rolling Eyes ScreamFlushed
Този https://remedium.bg/product/10435/bio-fresh-yoghurt-probiotik-ko … ontur-h40-ml.html

# 571
Тази поредност на кремовете и слънцезащита нещо не мога да ги оправя...
...
Този въпрос е доста дъвкан из темите и въпреки това няма окончателен отговор.
В кратце - за да е ефективна защитата тя трябва да се подновява, особено при мокрене, потене, забърсване с кърпичка и т.н. Освен това трябва да е нанесена обилно. Това като цяло изключва ползването на фдт и пудра върху слънцезащитата, защото подновяването през деня ще направи цапаница от всичко нанесено върху лицето, а и намалява ефективността на защитата. Алтернатива за подновяването, когато се ползва грим са спрейовете, пудрите и стиковете с фактор. Спорен е и въпроса дали не се нарушава фактора, ако се ползва върху него пудра или фдт. Наистина е объркващо. Та избора е на конкретния ползващ.
В градски условия аз не подновявам. Слагам сутринта и толкоз. Ползвам върху обичайния си дневен крем или самостоятелно в зависимост от защитата. Отгоре фдт и после малко пудра Това е. На почивки в извънградски условия ползвам слънцезащита и подновявам. Тогава не мацам през деня пудри и фдт.
Всеки прави своя избор според приоритетите и предпочитанията си. Все още не съм убедена дали слънцезащитата е повече полезна отколкото вредна и дали пазейки едно не вредим на друго.

# 572
Някоя от вас вече пробва ли новия хидратант на Лореал?
Много е хвален от чужди влогърки, гледам в момента е намален и мисля да пробвам варианта за комб.кожа.
Аз взех варианта за чувствителна и суха кожа. Ползвам го вече няколко дни и не бих казала,че дава достатъчно хидратация, а слагам и серум на Клиник отдолу. Попива бързо, не прави кир ефект и се усеща леко на лицето.

А отгоре слагате ли крем (Извинявам се за глупавия въпрос)

# 573
Не е глупaв въпросa. По принцип е добре дa се слaгa крем върху серуми и флуиди, зaщото той "зaпечaтвa" състaвките, влaгaтa и подпомaгa действието им.
Но серумите и флуидите могaт дa се ползвaт и сaмостоятелно. Зaвиси от кожaтa и нуждите и. Aко чувствaте, че ви е достaтъчно дa остaнете по серум или флуид, нямa опъвaне и дискомфорт, леко ви е и усещaте кожaтa си дишaщa не е зaдължително дa я товaрите с крем. От другa стрaнa кремa имa двойно действие - един път удължaвa действието им, един път действa нa сaмостоятелно ниво със своите състaвки. Но зaдължителни прaвилa нямa, трябвa нaй вече дa се съобрaзите с нуждите си слушaйки кожaтa си.

# 574
За слънцезащитите - миналото лято ползвах на La roche-Posay и Bioderma 50 фактор. Флуид и крем. Кожата ми е към мазна и капризна през цялата година и определено флуидът е по-лек, по-лесно, бързо и хубаво попива. За защита и двете са добри, със светла кожа съм и изгарям бързо, особено носа - там веднага ме хваща. Доволна съм и от двете, не оставят бели следи, но предпочитам флуида, защото е по-лек и по-добре се чувства кожата ми.
Скрит текст:

# 575
Днес върнах в ДМ въпросният продукт и те ми възстановха парите за него. Момичетата в магазина бяха много любезни и нямах никакви проблеми.

Имате ли представа дали ползваният от вас продукт няма да бъде върнат на стелажа и закупен от друг човек? От една страна е добре, че момичетата са били любезни, от друга дали е редно да приемат вече ползван продукт. Дано не си купуваме продукти върнати от някой, които вече са били отворени и ползвани.

# 576
Обикновено ги слагат на едно отделно регалче с намалени продукти близо до касата.
Аз лично съм на мнение, че продукт трябва да може да се върне, само ако е развален, негоден, нещо му има и тн.

# 577
  • Варна
Поднових си аз днес слънцезащитата на Биотрейд, а за тяло купих Гарние - за мен и Нивеа - за малкото дете. Дано вършат работа, за първи път ще ползвам и двата продукта.
Заредих стабилно и Mixa, дано няма разочарования.

# 578
  • София
И аз оставих една крупна сума в ДМ. Този месец е ДМ и Лили няма да влизам повече, и другия даже. В Ремедиум също. Joy
И аз купих слънцезащита на ДМ- и трите им за лице 50 фактор. Балсамите за устни с фактор. Микса и Нивеа по няколко неща за тяло.
Заредих 2 флакона резерв от спрея за четки на Ебелин, който много ми хареса Heart
И още няколко неща от промоциите. 
Разбира се и още две от червилата на Лореал, за които писах вчера.

# 579
  • Варна
Ех, ~Étoile~, хем след вчерашния ти пост си поставих за цел да ги погледна тези червила, хем днес забравих.
И вместо това купих LIpfinity на МФ и спирала Буржоа.
Иначе и аз уж вече няма да влизам. Да видим.

# 580
Момичета, имате ле впечатления от тези сенки на Есенс?
https://www.dodis.bg/essence-senki-za-ochi-melted-chrome-razlichni-tzvetove.html
Вчера загледах един от цветовете, но не го взех. Как са от към трайност, за мазен клепач ОК ли са?

# 581
  • Бургас
Ариа нямам лични впечатления, но съм чела ревюта на чуждестранни и български блогъри, които доста ги хвалят, а и Есенс последно време ми се струва, че започнаха да правят доста сполучливи сенки и палитри.

# 582
Аз грабнах едно от матовите червила на Loreal Rouge Signature, заради самия цвят - 114 I represent. Като усещане е супер леко, изобщо забравям, че съм го нанесла. Не изсушава много и е наистина много дълготрайно. Доволна съм, много!

Исках да попитам за балсам за устни, без значение от цената. Искам да е наистина подхранващ и подходящ за наистина сухи и нацепени устни! Благодаря предварително!

Освен това Healthy mix на Bourjois ми свършва и ми се иска да купя нещо различно. Какво мислите за Revlon Colorstay за нормална/суха кожа? Можете ли да го сравните с Healthy mix? Благодаря безкрайно!

# 583
от балсамите за устни харесвам най-много бебешкия на себа мед

# 584
  • Пловдив

Исках да попитам за балсам за устни, без значение от цената. Искам да е наистина подхранващ и подходящ за наистина сухи и нацепени устни! Благодаря предварително!

Балсама с невен на Алверде. При нацепване не знам ще помогне ли, но предполагам да . Много добре подхранва и хидратира.

Общи условия

Активация на акаунт