Защо не получавам харесвания в Tinder

• 33 643
  • 525
  •   1
Отговори
# 135
Сигурно звуча като Сирената, обаче за да питат за такива битовизми, значи не си им предизвикал интереса и/или не знаят за какво да говорят с теб, но чувстват нужда да кажат бещо там. Всъщност това е едно и също - не представляваш нещо, което си струва усилията. Но това не е поради предполагаемите причини за търсене на спонсор или престиж. Демек, не е баш да са виновни другите за неуспеха ти.
И реално няма значение мъж или жена задава въпроса. 90% от мъжете са ме питали с какво се занимавам в рамките на 5 реплики (всяка от по 2 думи, и вкл. поздрава). Буквално за да се намират на приказка, пък дано се случи някой по-благодатен и перспективен въпрос. Много интересно, направо не знам откъде да започна.
Разбира се, не е удобно да признае човек, че не го бива много в тая работа.
Аз пък съм забелязвал, че жените питат за работата основно в два случая (и го твърдя, защото тези жени са питали мен, а не теб):
а) Още в рамките на първите реплики, понякога и първото изречение (както и ти спомена);
б) Когато след продължително писане (понякога и с дни) вече са установили, че им покривам някакви очаквания като общуване и разбирания за живота.

Отново залиташ към така любимата ти думичка "неуспех" и все повече ме караш да се усмихвам при мисълта колко погрешно може да мисли човек. Simple Smile Обаче ти си знай, че си права и не обръщай внимание, че те опровергавам.

И, в такъв случай, щом само тези два са вариантите да любопитстват за работата ти, защо е тази мистчнист и отклоняване на въпроса? И в двата случая, питащия заслужава отговор. В първия, може просто да не се сеща как да завърже разговор (който игнорираш) - все пак не всички пращят от оригинални първи реплики.
Във втория даден от теб случай пък  абсолютно задължително заслужават отговор, за да преценят имат ли още допирни точки с теб, освен първоначалния приятен лаф.
Честно казано не мога да си представя да задълбавам в разговор с когото и да е, ако не знам с какво се занимава. Такова нещо може да ми се случи само, ако си флиртуване някъде офлайн и вече имам и визуална идея за човека срещу себе си.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 22:44 от tuali

# 136
И аз не разбирам какво странно има във въпроса с какво се занимаваш?
Естествено, че има значение, най-малкото за интелектуалното такова. И за материалното също - ако на някой това му е важно..) Така даже от раз елиминираш неправилно ориентираните..Wink

# 137
  • Пловдив
Скрит текст:
Сигурно звуча като Сирената, обаче за да питат за такива битовизми, значи не си им предизвикал интереса и/или не знаят за какво да говорят с теб, но чувстват нужда да кажат бещо там. Всъщност това е едно и също - не представляваш нещо, което си струва усилията. Но това не е поради предполагаемите причини за търсене на спонсор или престиж. Демек, не е баш да са виновни другите за неуспеха ти.
И реално няма значение мъж или жена задава въпроса. 90% от мъжете са ме питали с какво се занимавам в рамките на 5 реплики (всяка от по 2 думи, и вкл. поздрава). Буквално за да се намират на приказка, пък дано се случи някой по-благодатен и перспективен въпрос. Много интересно, направо не знам откъде да започна.
Аз пък съм забелязвал, че жените питат за работата основно в два случая (и го твърдя, защото тези жени са питали мен, а не теб):
а) Още в рамките на първите реплики, понякога и първото изречение (както и ти спомена);
б) Когато след продължително писане (понякога и с дни) вече са установили, че им покривам някакви очаквания като общуване и разбирания за живота.

Отново залиташ към така любимата ти думичка "неуспех" и все повече ме караш да се усмихвам при мисълта колко погрешно може да мисли човек. Simple Smile Обаче ти си знай, че си права и не обръщай внимание, че те опровергавам.

И, в такъв случай, щом само тези два са вариантите да любопитсват за работата ти, защо е тази мистчнист и отклоняване на въпроса? И в двата случая, питащия заслужава отговор. В първия, може просто да не се сеща как да завърже разговор (който игнорираш) - все пак не всички пращят от оригинални първи реплики.
Във втория даден от теб случай пък  абсолютно задължително заслужават отговор, за да преценят имат ли още допирни точки с теб, освен първоначалния приятен лаф.
Честно казано не мога да си представя да задълбавам в разговор с когото и да е, ако не знам с какво се занимава. Такива нещо може да ми се случи само, ако си флиртуване някъде офлайн и вече имам и визуална идея за човека срещу себе си.
Дай определение на "заслужава"! Simple Smile Никой не е длъжен на никого да обяснява за професията си (а покрай това и за дохода си най-вече) на непознат човек. Нито жена да разкрива това по интернет на мъж, нито мъж на жена. Който се покаже като достатъчно сериозен, логично е да се пристъпи към среща на живо и там може и да се разбере, а може и не. Всеки преценява за себе си какви неща ще споделя с непознати и кои ще запази за по-късно. Simple Smile Поради същата причина и аз се съобразявам и не си правя грешни изводи за някоя жена, ако предпочете да не сподели подобно нещо в начален етап, когато сме буквално никакви един на друг.

Знаеш ли какви отговори съм получавал от някои жени, нежелаещи да отговорят какво работят? Simple Smile Елегантно отклоняване от сорта на "Ако мъжът държи на мен, ще е с мен, независимо дали съм сервитьорка или адвокатка!". Или "Когато има истински чувства, професията е само подробност". Никога не съм очаквал "абсолютно задължително" (както ти се изрази) да ми отговорят на поставения от мен въпрос. Истинските неща се случват по собствено желание и си има моменти, когато някои неща се споделят с друг човек. За едни не е проблем да си кажат на момента, други пък намират за по-разумно да има опознаване и търсене на допирни точки по други направления извън професионалното развитие.

А що се отнася до причината вече да не желая да говоря твърде рано за това е, че именно аз съм отговарял винаги с готовност за това в миналото, но при задаването на същия въпрос от моя страна, жените почти винаги са отказвали да посочат с какво се занимават или дори са реагирали като опарени и са отвръщали по груб начин. Ха, познай защо!? Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 17:49 от AnMary

# 138

А при снимките е готино това, че ако сложиш една по-кофти, изведнъж тези, които до вчера са те харесвали и сте си общували, изведнъж като по чудо зачезват нанякъде. Simple Smile

Нормално е според мен. А и снимките често се различават от реалността

# 139
Различават се, но може и да е в обратната пропорция..)

# 140
  • Пловдив
Различават се, но може и да е в обратната пропорция..)
Какво значи "обратна пропорция"? Simple Smile

Досега не съм видял жена да си прави десетки снимки и измежду тях да избере тази, на която е 1:1 като в действителността, за да я сложи на профила си във Facebook, Tinder или другаде. Simple Smile И още по-малко пък ще избере такава,  на която се харесва най-малко. Жените са особено критични към начина, по който ще се представят пред околните. Това е хубаво, но е и нож с две остриета, защото някои често така губят представа за действителния си вид, съзерцавайки основно най-сполучливите си снимки с грабващи окото грим, дрехи, подбрани умели ъгли на заснемане, осветление и т.н..

Няколко пъти съм отправял предложение към жени да дойдат на първата ни среща без грим и няколко се съгласиха с готовност и наистина бяха с естественото си излъчване. Simple Smile Обаче други се обиждат много на тази тема и категорично отказват да се покажат без грим.

# 141
Скрит текст:

И, в такъв случай, щом само тези два са вариантите да любопитсват за работата ти, защо е тази мистчнист и отклоняване на въпроса? И в двата случая, питащия заслужава отговор. В първия, може просто да не се сеща как да завърже разговор (който игнорираш) - все пак не всички пращят от оригинални първи реплики.
Честно казано не мога да си представя да задълбавам в разговор с когото и да е, ако не знам с какво се занимава. Такива нещо може да ми се случи само, ако си флиртуване някъде офлайн и вече имам и визуална идея за човека срещу себе си.
Дай определение на "заслужава"! Simple Smile Никой не е длъжен на никого да обяснява за професията си (а покрай това и за дохода си най-вече) на непознат човек. Нито жена да разкрива това по интернет на мъж, нито мъж на жена. Който се покаже като достатъчно сериозен, логично е да се пристъпи към среща на живо и там може и да се разбере, а може и не. Всеки преценява за себе си какви неща ще споделя с непознати и кои ще запази за по-късно. Simple Smile Поради същата причина и аз се съобразявам и не си правя грешни изводи за някоя жена, ако предпочете да не сподели подобно нещо в начален етап, когато сме буквално никакви един на друг.

Знаеш ли какви отговори съм получавал от някои жени, нежелаещи да отговорят какво работят? Simple Smile Елегантно отклоняване от сорта на "Ако мъжът държи на мен, ще е с мен, независимо дали съм сервитьорка или адвокатка!". Или "Когато има истински чувства, професията е само подробност". Никога не съм очаквал "абсолютно задължително" (както ти се изрази) да ми отговорят на поставения от мен въпрос. Истинските неща се случват по собствено желание и си има моменти, когато някои неща се споделят с друг човек. За едни не е проблем да си кажат на момента, други пък намират за по-разумно да има опознаване и търсене на допирни точки по други направления извън професионалното развитие.

А що се отнася до причината вече да не желая да говоря твърде рано за това е, че именно аз съм отговарял винаги с готовност за това в миналото, но при задаването на същия въпрос от моя страна, жените почти винаги са отказвали да посочат с какво се занимават или дори са реагирали като опарени и са отвръщали по груб начин. Ха, познай защо!? Simple Smile
Ами хубаво, щом някои реагират по неприятен начин, режеш и продължаваш напред. Защо трябва да наказваш бъдещите ти потенциалални партньорки с мнителност и тайнственост, за сди минали случки? Това са други хора.
Не и звъртай към това те какво са ти отговорили, ако ти не си открит, не очаквай същото. Ключовото е кой пръв задава въпроса. Ако е тя, а ти увърташ, нормално е и тя да направи същото. Ако си ти и тя увърта, правиш си изводите и преценява дали да продължиш комуникацията.
От начина, по който разсъждаваш, бих си направила два извода: 1.не казва с какво се занимава, защото просто си търси бройка и кара на общи приказки или 2. Има някаква срамна професия и иска да я пази тайна до момента, в който усети, че съм си паднала достаръчно по него.
Единствения начин да спестиш това с професия и работа е да ги каниш на среща бързо след началото на разговора-така тези детайли може да ги обсъдите очи в очи. Иначе безкрайно разткаване и "опознаване" в чат, без да стане дума за тези неща, е обречено на провал 99% от случаите. След като си в апликация за запознанства, трябва да допуснеш да си малко уязвим и да споделиш за себе си, дори с риск да те отхвърлят. Иначе просто се надлъгвате.

По въпроса за снимките, ти нали не държеше толкова на тия неща и не си така повърхностен? Естествено, че всеки ще си избере хубава, според него, снимка, макар хората често да имат изкривена представа на коя реално изглеждат добре. Много хора не си харесват разни неща, които реално за други са абсолютно незабележими. Така или иначе в срещите излизат нещата.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 17:49 от AnMary

# 142
  • Пловдив
Скрит текст:

Ами хубаво, щом някои реагират по неприятен начин, режеш и продължаваш напред. Защо трябва да наказваш бъдещите ти потенциалални партньорки с мнителност и тайнственост, за сди минали случки? Това са други хора.
Не и звъртай към това те какво са ти отговорили, ако ти не си открит, не очаквай същото. Ключовото е кой пръв задава въпроса. Ако е тя, а ти увърташ, нормално е и тя да направи същото. Ако си ти и тя увърта, правиш си изводите и преценява дали да продължиш комуникацията.
От начина, по който разсъждаваш, бих си направила два извода: 1.не казва с какво се занимава, защото просто си търси бройка и кара на общи приказки или 2. Има някаква срамна професия и иска да я пази тайна до момента, в който усети, че съм си паднала достаръчно по него.
Единствения начин да спестиш това с професия и работа е да ги каниш на среща бързо след началото на разговора-така тези детайли може да ги обсъдите очи в очи. Иначе безкрайно разткаване и "опознаване" в чат, без да стане дума за тези неща, е обречено на провал 99% от случаите. След като си в апликация за запознанства, трябва да допуснеш да си малко уязвим и да споделиш за себе си, дори с риск да те отхвърлят. Иначе просто се надлъгвате.
Не, просто отвръщам, че работя хобито си, доставя ми удоволствие, а поради това и рядко чувствам професията си като задължение. Simple Smile При преки опити на жена да научи дохода ми, отговарям, че ми е достатъчен да живея нормално и да не се лишавам, ако ми потрябва нещо. Дори са ме питали неведнъж и "Можеш ли да издържаш семейство!?", на което също съм отговарял потвърдително, без да задълбавам. За по-лични подробности, както вече споменах, има общуване на живо. Тук и ти съвсем нормално отбеляза това. Мисля, че живото общуване и усещане за човека насреща не може да се замени с това по интернет.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 17:50 от AnMary

# 143
Просто казвам, че си правиш прибързани заключения за тези, които зачезват при уклончивите ти отговори. Не останах с впечатление, че ги каниш бързо на срещи, за да се разкриеш, а че проучваш дълго подробно, за да ги опознаеш онлайн първо. В който случай е почти наложително да даваш подробности за себе си. Защото иначе защо си там, в тиндър? Да не настинеш (ако излезеш навън с нея) и да не се минеш ли?

# 144
Пиронче,
Моята снимка в Тиндър си беше лично моя, но в гръб. Там, освен че съм слаба и руса, друго не се виждаше. И различно-закачливо профилно представяне.
Щото после като пратех и в лице и цял ръст - не можеш да се отървеш.
Та..по-завоалирано и лежерно в началото го даваш и като видиш, че някой “става” чак тогава се показваш реално.
П.С - обикновено пращах 3 снимки - в ежедневието, лъскава и без грим селфи..)

# 145
Досега не съм видял жена да си прави десетки снимки и измежду тях да избере тази, на която е 1:1 като в действителността, за да я сложи на профила си във Facebook, Tinder или другаде. Simple Smile

Е ти пък... ако си продаваш колата... прашна, одрана и нацвъкана от гълъби ли ще я снимаш за обявата Simple Smile
И момичетата в искат да  представят стоката в най-добрата светлина - светлосенки, поза, повдигане на пръсти, филтърчета, мил поглед с леко наклонена глава, ръка на лицето и т.н.. Тънкостта тук е заблудата - да ти влезе под кожата така, че когато срещнеш тази жена в реала, да продължаваш да си представяш нейната снимка от Тиндър въпреки че има малко общо с нея (референция към епизода The Hobbit от South Park).

# 146
  • Пловдив
Просто казвам, че си правиш прибързани заключения за тези, които зачезват при уклончивите ти отговори. Не останах с впечатление, че ги каниш бързо на срещи, за да се разкриеш, а че проучваш дълго подробно, за да ги опознаеш онлайн първо. В който случай е почти наложително да даваш подробности за себе си. Защото иначе защо си там, в тиндър? Да не настинеш (ако излезеш навън с нея) и да не се минеш ли?

А в Tinder се регистрирах преди година по предложение на моя позната, два дни преди да замина за чужбина за много месеци. И за тези два дни направих 3 срещи с жени (на живо съвсем не изглеждаха млади и стройни като на снимките; две се оказаха и майки с деца, които си търсят кой да ги издържа). По-скоро от скука преди пътуването и за пробата се навих да се видим, отколкото да разчитам на нещо, защото и без това ме чакаше дълго време работа зад граница. А и там също от скука влизах чат-пат в Tinder. Много бързо се съгласиха на срещи тези жени, учудващо за мен, но пък и имах удобен избор на кого да пиша, защото след регистрация ми бяха дадени някакви функции да ми се показват жени буквално в рамките на 1-2 км от мен, без умишлени ограничения. И можеше да харесам всяка една жена с отмятане надясно и тя да получи уведомение за това. Може би е помогнало и за техния избор това, че сме наблизо и след броени минути може да се срещнем. Докато сега, без скъпия абонамент, хем трябва задължително и двамата да сме се отметнали взаимно, за да може изобщо да се стигне до разговор, хем и рядко биват показвани профили от града (това е умишлено, за да те подтикнат да плащаш); а ако има, са най-често жени с долнопробно кифленско излъчване (трагикомични грим, прическа и разголено облекло), или с твърде много наднормено тегло (лекото такова дори може да е симпатично при някои жени, но не и фрапантните случаи), или с някакви изтъркани "умни" цитати на английски език и очеизвадно фотошопнати снимки. Или, вместо да се представят, пишат едно и също като по калъп: "I love vine and gentlemen who take care of their ladies". Други пък слагат не своя снимка, ами на чаша вино до прозорец, гледащ към красив пейзаж, или пък се показва известен курорт, тъмна гора с мъгла, вещица върху метла, екзотичен остров, легло с намачкани чаршафи, някакъв цитат (като онези на черен фон от Facebook), цветя, котки, свещи, гирлянди, балони, гълъби, икони и какво ли още не. Тези неща не ми изглеждат/звучат много убедително. Simple Smile

Една зависимост в приложението забелязах. Ако не влизам по няколко дни, после ми биват показвани предимно красиви жени. Ако влизам всеки ден, са пълни и некрасиви. Simple Smile Явно е нарочен алгоритъм на Tinder.

Пиронче,
Моята снимка в Тиндър си беше лично моя, но в гръб. Там, освен че съм слаба и руса, друго не се виждаше. И различно-закачливо профилно представяне.
Щото после като пратех и в лице и цял ръст - не можеш да се отървеш.
Та..по-завоалирано и лежерно в началото го даваш и като видиш, че някой “става” чак тогава се показваш реално.
П.С - обикновено пращах 3 снимки - в ежедневието, лъскава и без грим селфи..)
Аз пък винаги слагам някоя моя "ежедневна" снимка (аз друг тип снимки и без това нямам), показваща ме колко съм грозен и тъп. Grinning Намирам за излишно да създавам погрешни представи за себе си, след като нито мен ме грее това, нито пък жената ще е очарована, като се разбере истината след това. Залагам на естественото.
 Иначе, когато стане дума жена да ми прати снимка, различна от нагласената в профила ѝ (защото там са все някакви завоелирани и избирани на принципа "една от сто"), съм искал да е такава, която според жената е най-малко сполучлива, за да наблегна на това да я харесам заради общуването и ценнностната система. Simple Smile Обаче само веднъж една мацка откликна на това и беше достатъчно смела да го стори, без да страда от предразсъдъци.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 00:22 от Счупено пиронче

# 147
Хех, че то това с трагичните снимки и тъпите цитати важи с пълна сила и за мъжките профили. Да не почвам да ти изброявам какви са клишета там, но определен процент също включват пейзажи, снимки на напитки и вещи.

# 148
  • Пловдив
Хех, че то това с трагичните снимки и тъпите цитати важи с пълна сила и за мъжките профили. Да не почвам да ти изброявам какви са клишета там, но определен процент също включват пейзажи, снимки на напитки и вещи.
Нямам поглед над мъжките профили в Tinder, но допускам, че е точно така, както описваш. Не зная какво очаква човек да си помислят за него, като вместо облика си представя себе си с пейзаж или снимка на предмет. Simple Smile

# 149
Недей, и тебе ще контрира с 'умното и на място' изказване, че това са женски профили и да не говориш за мъжки, че е нерелевантно. Като контрата към мен 'мъжете на теб са писали, не на мен'. Демек, аз съм по-прав, защото съм мъж.
Пиронче, продължава да е жалкарско, че цитираш своите неуспехи от единици общуване в Тиндър и правиш изводи за масата. Моите изводи поне не са от 3-4-5 човека на 20, а от 18 на 20.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 07:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт