Има ли вечна любов

• 7 935
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
Има.
Още обичам първата си любов и ще го обичам до края на живота си.
Добре, че не живеем заедно де. И че сме женени за други..)

Сериозно ? Е че какво правиш с друг човек , изобщо защо си с него

Значи, това че той беше голямата ми любов, не значи че аз съм била неговата.. или поне тогава така изглеждаше, когато  ме смени с друга.
Но пък 30 г по-късно ми каза, че аз съм любовта на живота му, но тогава не бил готов за сериозна връзка.
Разминахме се в този живот просто..)

# 31
Има някакъв бум на прожекции на филми на Дисни явно. Или ги пускат по бг телевизия редовно

# 32
Моята лична теория е, че любов не съществува. В началото е чиста химия, физическо привличане, а ако останете заедно е навик, напасване на характерите, конфорт ако щеш. Пък за "вечна" няма да коментирам. Имало е хора, които съм си мислела, че обичам страшно много, които отдавна не са част от живота ми и даже не се сещам за тях. Какво да говорим за вечно.

Хм ..Ами ти  значи никога не си обичала явно,доста странно изказване ,не вярвах че има такива хора.
Не знам дали има хора като мен ,но любовта е на първо място в живота ми и немога да си представя за напред ,че няма да обичам и ще съм сама
Oт колко години сте заедно?
Всяка връзка претърпява различни етапи. Има любов до побъркване, обич, улягане. За да продължи дълго, хората трябва много да се разбират и да поддържат отношенията си живи, но това с вечните пеперуди и трепети според мен не съществува. Аз още имам силни пристъпи на нежност към МП, но ние сме заедно едва от 6 години. Не вярвам цял живот да е така, а и долавям, че постепенно чувствата ни преминават на едно по-зряло ниво, в което вече не разсъждаваме за любови и пеперуди, а как да ни е по-хубаво заедно. Общите хобита, интереси и многото хубави моменти заедно (разходки, приключения и така нататък) сплотяват хората и скрепяват връзките им, компенсирайки липсата на хормонален бум като в началото. Това аз го свързвам с обич, уважение и нежност към човек, който ти е много мил, не баш с "изпепеляваща любов".

# 33
Към авторката - А ти имала ли си някого до себе си ? Изпитвала ли си някога някакви чувства, имала ли си сериозна връзка ? Звучиш наистина клиширано и като неопитна тийнейджърка, която гледа през розови очила.
Въпросът ти е много общ. Говоря единствено за любов към човекът до теб. С него може да има вечно разбирателство, приятелство, подкрепа, но вечна любов Thinking Не мисля. Любовта е преходна.

# 34
Към авторката - А ти имала ли си някого до себе си ? Изпитвала ли си някога някакви чувства, имала ли си сериозна връзка ? Звучиш наистина клиширано и като неопитна тийнейджърка, която гледа през розови очила.
Въпросът ти е много общ. Говоря единствено за любов към човекът до теб. С него може да има вечно разбирателство, приятелство, подкрепа, но вечна любов Thinking Не мисля. Любовта е преходна.

Да, от 4 години съм влюбена , събирания,раздели .. в един момент осъзнавам че това е човекът ,влюбен е в мен и аз в него всичко е ок, но когато се разделим ме боли все едно съм изгубила всичко.Тук ще добавя,че повечето пъти вината е в мен.

Звуча като тинейджър ?
А как да звуча като баба ли? Смятам ,че нямам много опит в любовта ,затова

# 35
Именно за това казах тийнейджър защото нямат много опит в любовта. Не се обиждай, не беше заяждане.

# 36
 Доказателства има тук таме за вечна любов, но не мисля, че е често срещана, нито че на всеки му се полага. Не се вкопчвай в идеята за това,че трябва да си цял живот с един човек. Пречи ти много на това да оцениш живота в момента. Предполагам и си ревнива, да не би приятелят ти да не вземе да избяга. Много тежи това някой да е вкопчен в теб с идеята да сте заедно завинаги. Чак аз се задушавам при тази мисъл някой така да се отнася с мен, сякаш ме притежава.

# 37
  • Варна
Аз не съм тийн, но пък си мисля, че може и да има. При мен продължава вече доста дълго време макар, че технически погледнато - няма гаранция ще е вечно.
Странна ми е обаче позицията на авторката: "предпочитам да стоя сама и да имам една единствена любов за цял живот".  Истинската любов за мен е взаимната и когато си намериш правилната половинка (сродна душа) оставаш с нея. Ако не се получава, значи не е твоята половинка и продължаваш да търсиш … Другото ми прилича малко на вкопчване в миналото и психологични проблеми, а не на любов.

# 38
Има вечна любов и аз съм я виждала достатъчно отблизо, за да не си въобразявам какво виждам. Продължи около 25 години, а връзката приключи с ужасната смърт на единия човек от двойката. Това беше семейство без изневери и скандали, задружно и любящо. Любовта струеше от очите им и дори като се караха за някой битовизъм пак го правеха с любов.
Тези двама души много пъти ми дадоха кураж и надежда, без сами да осъзнават колко много ми помагат - само с факта, че все пак има бели лястовици.

# 39
Не, няма нищо вечно.

# 40
Хм ..Ами ти  значи никога не си обичала явно,доста странно изказване ,не вярвах че има такива хора.
Не знам дали има хора като мен ,но любовта е на първо място в живота ми и немога да си представя за напред ,че няма да обичам и ще съм сама
Не сме устроени да сме моногамни. Със сигурност ще обичаш пак. По друг начин, друг човек, за други неща.
Струва ми се, че си обсебена от този и не можеш да си представиш живота без него.

# 41
Само не ми противопоставяйте любов срещу пари. Вечната любов се изпарява с пълна сила, ако ви пропуснат обувките и ви се развали зъб и няма с какво да оправите ситуацията. С любов няма да стане, ако е едната гола любов. Е, може на млади години, като ти ври кръвта и няма други проблеми...ама животът е много дълъг, а хормоните не са все като на 25 години. И има нужда от много неща, не само любов с партньора.

Иначе силни емоции изпитвам и в киното, докато зобя пуканки, ако ще е само за емоции.

# 42
Само не ми противопоставяйте любов срещу пари. Вечната любов се изпарява с пълна сила, ако ви пропуснат обувките и ви се развали зъб и няма с какво да оправите ситуацията.
Е, ти току-що го направи! Изпарява се, разбира се - болно дете примерно, а на бащата му се свидят пари за плодове и лекарства, класика. Но авторката още не знае това.
Вземете пример от световната литература за вечната любов. Тя е онази, след която живота свършва, визирам Ромео и Жулиета. Жулиета от темата, просто се страхува да живее след края, който може би подушва вече. А вечната любов всъщност за мене е просто онази, която остава споделена.

# 43
Любовта (по-скоро обичта) между баба ми и дядо ми беше вечна. Познават се от деца, остават заедно до смъртта на дядо ми през 1996 г. Бях малка, когато намерих в едно чекмедже техни писма, писани по  времето когато дядо ми е бил студент в София. Все още не разбирах нищо от любов, но ми направиха силно впечатление, любовта просто струеше от тях. Баба почина миналата година, 22 г. след дядо. До последно не спираше да говори за него, а очите й бяха пълни с обич. Пиеше само Nescafe. Не искаше да чуе за друго кафе. Това беше кафето, което пиеше с дядо, и това е. Малко преди да почине получи инсулт. Не разпознаваше мен, майка ми и вуйчо ми. Дадохме й малка снимка, на която беше дядо в цял ръст и толкова миниатюрен, че не знам как успя да го види. Веднага го разпозна и даже леко ни се обиди, задето сме се съмнявали в нея. И двамата бяха много търпеливи, добри, с фини души, разбираха се без спорове и караници, а бяха преживяли доста тежки периоди. Мисля, че това им беше помогнало да съхранят обичта си през  годините.

Значи, това че той беше голямата ми любов, не значи че аз съм била неговата.. или поне тогава така изглеждаше, когато  ме смени с друга.
Но пък 30 г по-късно ми каза, че аз съм любовта на живота му, но тогава не бил готов за сериозна връзка.
Разминахме се в този живот просто..)

От неизживяната и невъзможната любов остава тръпка за цял живот. Simple Smile
Моята първа любов ми сподели 10г. след като ме беше изоставил заради друго момиче и беше сменил още 10-15, че не е обичал никоя друга и че винаги ще има чувства към мен. Винаги е имало някакво напрежение, емоция, между нас, но не мисля, че е любов.

# 44
Да, и аз не смятам, че ако бяхме влезли в схемата с децата и чорапите по пода - щеше да е все така любовно 30 г по-късно..))

Общи условия

Активация на акаунт